Baljós árnyak a Berlin Fashion Weeken

2013.január.24.

Baksa Zsófi

Baljós árnyak Kilian Kernernél
Baljós árnyak Kilian Kernernél

már többször blogolt a GLAMOUR Online-on, legutóbb a londoni divathét kulisszái mögé kalauzolt minket. A jelenleg Berlinben élő stylist, aki a nemrég indult Nero Homme magazin

főszerkesztője, most a Berlin Fashion Week legkülönlegesebb divatbemutatóiról mesél blogbejegyzésében, és azt is megtudhatjátok, milyen magyar vonatkozásai voltak a nemzetközi divathétnek.

A Berlin Fashion Weekről egyelőre nincsenek kialakult sztereotípiák, magyar részvétel a szórványosan előforduló Je Suis Belle show-kat kivéve még nem nagyon volt, így nagyon vártuk már ezeket a napokat, hiszen most valamiért sok budapesti barátot összesodort a (nagyon hideg) szél: Tóth Kern Enikő cipőtervező a Fier Showroomban mutatta be aktuális kollekcióját, az Icon Model Management modelljeinek, Haraszin Edgárnak, Zsámbok Editnek és Lovasi Rézinek a kifutókon akadt dolguk, Olivia Martin és én pedig a https://www.facebook.com/1000shadesofNERO>Nero Homme magazin

Természetes lelkesedéssel érkeztünk meg Berlinbe, ahol nemcsak a Mercedes Benz Fashion Week jövő ősz-téli kollekcióinak bemutatói kaptak helyet, hanem a Bread and Butter, ahol a streetwear, tehat a közép-árkategóriás, hétköznapokra is viselhető cool brandekből is.

Berlinről sokan azt mondják, hogy ez nem Németország, több benne a fantázia, a kreativitás és a (főként elektronikus ) zene igazi európai hazája. Míg Londonban és a többi nagyváros divathetén pontosan tudod, illetve a szervezők és a résztvevők is tudják, hogy mire számítsanak, ezzel ellentétben a berlini divathét, mint kezdemenyezés frissnek szamít, de ezt egyáltalán nem bántuk, egy most éledő és nagyon lelkes, fiatal divatszcénának lehettünk a szemtanúi. A bemutatók közönsége fiatal bloggerekbol állt. (Kivéve persze a nagyobb show-kat, ahol Karlie Kloss, Erin O`Connor topmodellek és a gyönyörű sztárfotós, Ellen von Unwerth is megfordult, Axente Vanessa pedig a Hugo Boss show-n bűvölt el mindenkit.) Persze voltak elvétve német színészek és tévészemélyiségek, de ez olyasmi, ami hozzánk sosem jut el, ezért minden figyelmünk a show-kra irányult.

A legjobbak egyértelműen az "A Degree Fahrenheit", "Kilian Kerner" és a "Marc Stone" show-k voltak. Sokféleképpen tud valaki profi lenni, és sokféleképpen lehet show-t csinálni. Innen amit magunkal hoztunk, az egyértelműen a komplexitás és a profizmus élménye volt, amikor a fények nem hivalkodóak, de lágyak és tökéletesen alkalmasak szép catwalkfotók készítésére, amikor a hoszteszek udvariasak de hatékonyan a helyedre kísérnek az utolsó pillanatban is (hát persze), amikor mindenki csak annyira rohan, hogy az még elegáns legyen. És leginkább a castingdirektorok tökéletes munkája, amikor egy minimál, mégis mondanivalóval teli kollekcióból kihoznak egy finom "edge-t", absztrakt vonalat, pusztán a megfelelő karakterek kiválasztásával, mint Kilian Kernernél, ezen a kifutón "Kegyetlen játékok" hangulatú socelite aranyifjak vonultak fel , akik tökéletesen kiöltöztek a családi vacsorához, azonban mégis baljós árnyak vették őket körül.

A másik tökéletesen kivitelezett show Japánból érkezett Berlinbe, az "A Degree Fahrenheit" életem első olyan élménye volt, ahol idősebb, negyvenes és a hatvanas éveikben járó modelleket úgy léptettek kifutóra, hogy az tökéletesen odaillett. Eleganciában, karcsúságban és szépségben nem volt külöbség, viszont ahogy megfordultak, érdekes volt figyelni a különböző korosztályok járásai közötti ritmuskülönbséget, ez a változatosság gyönyörködtetett.

Marc Stone-nal és a SOPOPULAR prezentáción a tipikus berlini, tetovált, nem minden attitűd nélküli fiúmodellek vitték a prímet, köztük Edgar, az Icon új felfedezettje. Afterpartik ijesztő mennyiségben akadtak minden nap végén, hiszen ez Berlin. A legkülönlegesebb a Premium 10 Years Anniversary volt, amit egy érdekes helyszínen, a lezárt Postdammer Platz metróaluljáróban tartottak meg, csodás este volt. A következő berlini divathét szerencsére júliusban lesz, kívancsian várjuk a következő fejezetet.

Még több képért kattintsatok a galériára!

Baljós árnyak a Berlin Fashion Weeken Baksa Zsófi blogjából az is kiderül, milyen magyar vonatkozásai voltak a divathétnek. Baljós árnyak Kilian Kernernél Tóth Kern Enikő is kiállított a divathéten ""A Degree Fahrenheit" életem első olyan élménye volt, ahol idősebb, negyvenes és a hatvanas éveikben járó modelleket úgy léptettek kifutóra, hogy az tökéletesen odaillett"

Ez is érdekelhet

Így teheted hangulatos randihelyszínné az otthonodat

Így teheted hangulatos randihelyszínné az otthonodat

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk