Bowie életérzés, nagyvárosi sikk és fiatalos lazaság - Ilyen a Beango nyári kollekciója

2016.május.7.

Az idei tavasz-nyár az erdélyi születésű divattervező László Bea szerint, aki a Beango márka megálmodója, a konceptuális művészet tárgyiasított formájában érkezik. A 100% pamut és bőrbarát textilen elhelyezkedő karakteres, leegyszerűsített minták David Bowie szemei, amelyek az ezer szem-ezer élményt és a kalandvágyat jelképezik. A kézzel szitázott ruhán hiányzik egyik szem pupillája, ami visszautal a zenész felemás színű szemeire.

A tervező, aki Kolozsváron és Budapesten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanult, Bowie-s szemléletmóddal - meg egy kis spirituális megközelítéssel - hagyja kirajzolódni az SS16 kollekció visszafogott, ám csak látszatra szende, szűz karakterét, és a 70-es évek életérzéséhez nyúl vissza.

Bea egyik védjegyeként idén is a klasszikus formavilágot használja a szabásvonalak tekintetében, ebből kiindulva a kollekció több must-have darabot is tartalmaz. Együttesen egyfajta cool avítt-lux hangulatot idéznek, például a klasszikus fehér blúzból lesz maxi ing és körszoknyás ing-ruha, ballonkabát és culottes, azaz háromnegyedes nadrág. Ezeket a ruhákat viselve egy világváros divatszférájában érezhetjük magunkat, mintha egy metropolisz utcáit rónánk.

Az anyagok tekintetében a minél természetesebb, bőrbarát textilek használata dominál, a vízlepergető kabátok alapanyagával pedig a kényelmet és a funkcionalitást helyezi előtérbe. Ahogy a Beango márka korábbi darabjai is a városi, a sportlux, a hanyag elegancia és a szelíd avantgárd stílusok között táncoltak, úgy a tavaszi kollekcióban is a formabontás és a formaépítés során a különleges, néhol meglepő szabásvonalak miatt más értelmet kap a nőiesség. A Beango nő megszűnik törékenynek lenni, ehelyett határozottságot és erőt sugároz, pszichikai és fizikai komfortérzetben éli mindennapjait.

A darabok megtalálhatóak a Budapesten a wonderLAB-ben (V. kerület, Veres Pálné utca 3.) és már Győrben is a Lemon Store-ban (Újvilág utca 3.).

Még több infó: http://www.beango.hu és www.facebook.com/beango.nu

Ez is érdekelhet

Kate Middleton is olyan, mint te! Zoom meetinghez Zara blézer

Kate Middleton is olyan, mint te! Zoom meetinghez Zara blézer

G-Életstílus

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Divathírek

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?