Észrevetted ezeket az összefüggéseket a Bridgerton család és a Hamupipőke kosztümjei között?

2021.július.2.

A Bridgerton család című sorozat 2020-ban debütált a Netflixen és már ekkor akkora sikernek örvendett, hogy az év sorozatának nyilvánították. Julia Quinn regényének adaptációjában jelen vannak a gyönyörű kosztümök, drámai helyszínek és a romantikus jelenetek egyaránt.

Észrevetted ezeket az összefüggéseket a Bridgerton család és a Hamupipőke kosztümjei között?
Fotó: Profimedia/GLAMOUR

Azonban ezek nem csak a Bridgerton családban, hanem az 1997-es Hamupipőke musicalben is megvannak. A kosztümök közötti kapcsolat pedig nem a véletlen műve.

Ellen Mirojnick tervezte a Bridgerton ruháit és a Hamupipőke kosztümjeit és hogy miért tűnnek hasonlónak a jelmezek? Ezt ő maga árulta el egy interjúban.

A kék szín

Fotó: Profimedia

Hamupipőke ismertetőjegye volt a kék ruha. Minden filmben, musicalben és feldolgozásban ilyen színű kosztümben láthatjuk. Daphne, a Bridgerton család főszereplője is kékben tündököl. A kék szín kifinomultan, elegánsan öltözteti viselőjét. Nem csak természetességet, de nyugalmat is áraszt. Ezért választotta Ellen mindkét esetben ezt a színt.

A királynők ruhája

Fotó: Profimedia

Minden ruhatervező tudja, hogy királyi fenségek számára készített kosztümöknek mindig aranyban és díszekben gazdagnak kell lenniük. Az ékszerek is nagyon fontos szerepet játszanak egy-egy szett összeállításakor. A színek összhangja szimbolizálja a felsőbbrendűséget, a státuszukat, pozíciójukat. A lila szín ábrázolja a hatalmat és a luxust. Habár a kék illik a lilához, mégis sokkal mélyebb jelentést takar. Ez a szín betekintést enged számunkra viselője személyiségébe, bölcsességet és megértést szimbolizál, amely mindkét esetben megjelenik. A Bridgertonban a királynő ilyen színű ruhát visel, amikor belátja Daphne és Simon szerelmének valósságát és áldását adja házasságuk megköttetésére, míg a Hamupipőkében a királyi család kék és lila színű öltözékben érti meg a lány történetét.

Featheringtonék és Hamupipőke mostohatestvéreinek ruhája

Fotó: Profimedia

A Bridgerton családban szereplő Featherington hölgyek narancssárga, lila színű ruhákat viseltek, amelyek az élénkséget, vidámságot és magasabb rangot szimbolizálták. Azonban a személyiségüket is tükrözték a kosztümök.

Például a Featherington családtagok bátrak voltak és elhivatottak abban, amiben hittek. Bármit megtettek volna a látszat fenntartásáért, vagyis, hogy ők is felsőbbrendű körökbe tartoznak. Ezzel szemben Hamupipőke mostohatestvérei lila és zöldeskék színek kombinációját viselték, ami a dominanciára, agresszióra utal. Ez pedig a viselkedésükben is megnyilvánult.

A díszes dekoltázsok

Fotó: Profimedia

A dekoltázsok is vonzották a szemeket a sorozatban és a musicalben is. A díszeknek, ékszereknek nagy jelentőségük van, hiszen ettől válik a viselője még előkelőbbé. A legtöbb báli, romantikus jelenetben látványos nyakéket viselnek a főszereplők. A jelmeztervező szavaival élve: a gyémántok még fényesebben ragyogóvá teszik a szereplők arcát.

Ez is érdekelhet

Ezért élveznek el a nők gyakrabban álmukban - tudományos oka van

Ezért élveznek el a nők gyakrabban álmukban - tudományos oka van

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói