Ezek a popsztárok hihetetlen átalakuláson estek át egy címlap kedvéért

2021.június.11.

A legtöbb szakmával ellentétben a popsztárok alkotói szabadsága gyakorlatilag végtelen. Míg a fellépéseiken viselt jelmezek vagy az albumaik borítója általában az önkifejezés és a világ felé irányuló üzenet jelképei, addig a brit Vogue címlapján még a legnagyobb énekesnők is elképesztő átalakuláson mentek át. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a teljesen új oldaláról bemutatkozó Billie Eilish a júniusi szám borítóján, de rajta kívül is bőven akadtak popsztárok, akik a címlapról visszaköszönve meglepetést okoztak.

Ezek a popsztárok hihetetlen átalakuláson estek át egy címlap kedvéért
Fotó: Vogue

Billie Eilish, 2021. június

A 19 éves Billie Eilish a júniusi számban debütált a brit Vogue címlapján, ráadásul nem kis sikerrel. A Craig McDean által az énekesnőről a magazin részére készített fotókat Billie is megosztotta az Instagramján, amik minden eddigi bejegyzésénél népszerűbbek lettek. A Gucci, Burberry és Vivienne Westwood kreációkban fotózott énekesnő egyúttal felhívta a figyelmet arra, ugyanúgy tiszteletet érdemelnek a nők akkor is, ha többet mutatnak meg magukból.

Dua Lipa, 2021. február

A Grammy-díjas Dua Lipa februárban másodszor szerepelt a brit Vogue címlapján. A képeket Emma Summerton készítette, Kate Phelan stylist pedig különböző, Linda Evangelista ihlette parókákkal és szettekkel adott egy olyan Dua Lipát a nagyközönségnek, amilyent még nem láttak. Lipa a fotósorozat kapcsán arról is beszélt, hogy karrierje során már szembe kellett néznie a belső démonjaival. Meg kellett küzdenie azért, hogy a szomorú, szívszorító dalai után a boldogságáról is képes legyen írni.

Beyoncé, 2020. december

2020-at Beyoncéval a címlapján zárta a brit Vogue, méghozzá nem is akárhogyan. A tehetséges énekesnő a csodálastos fotókon Alexander McQueen, Mugler és Ivy Park kreációt is visel, bemutatva ezzel sokoldalúságát művészként és kulturális személyiségként egyaránt. A képeket Kennedi Carter készítette, aki rendkívül sok munkát fektetett abba, hogy megfelelően kiemelje mindazt, amit Beyoncé képvisel.

Rihanna, 2020. május

Rihanna akkor írta be magát a brit Vogue történetébe, amikor a magazin 104 éves múltja során elsőként viselt durag fejkendőt a címlapon. A képeket Steven Klein fotózta, Rihanna öltözete pedig a Dior és a Maison Margiela munkáját dicséri. Rihanna a címlapfotózáskor elmondta, hogy úgy érzi, már nincsenek határai. Minden műfajban csinált már slágereket, és most már bármilyen sláger megalkotására képesnek érzi magát.

Taylor Swift, 2020. január

Harmincadik születésnapjának előestéjén, egy új évtized kezdetén varázsolt el mindenkit már nem először a brit Vogue címlapján Taylor Swift. A fotókat Craig McDean készítette, és Edward Enninful elképzelései szerint egy 2005/2006-os kollekcióból származó szüreti Chanel dzsekit viselt az énekesnő. A képek nem mást üzennek, minthogy mindannyiunknak tennünk kell a fenntarthatóságért.

Madonna, 2019. június

Annak ellenére, hogy Madonna sok évtizedes karriert tudhat maga mögött, 2019. júniusában még csak második alkalommal szerepelt a brit Vogue címlapján, méghozzá rendkívül sok idő elteltével, 1989. február után. Madonna addigra már minden zenei műfaj történetébe beírta magát, trendeket teremtett, sokan szerették, sokan utálták és sokan vitáztak azon, hogyan ítéljék meg. A popkirálynő azonban soha nem állt meg, és a mai napig is arra törekszik, hogy előrébb lépjen, a róla készült fotósorozattal pedig a 20. századi feministák előtt tisztelgett.

Dua Lipa, 2019. január

Dua Lipa először 2019. januárjában szerepet a brit Vogue címlapján. Az énekesnőt az akkor 26 éves Nadine Ijewere fotózta, aki ezzel az első színes bőrű nő lett, aki a brit Vogue címlapját fotózta. Az akkor 23 éves Dua Lipa levetkőzte a megszokott köntösét, és elegáns Gucci, Miu Miu és Alexander McQueen darabokat viselt, amelyeket Kate Phelan stylist válogatta össze.

Rihanna, 2018. szeptember

Rihanna 2018. szeptemberében is szerepelt a brit Vogue címlapján. A képeket, amelyeken gyönyörű Prada-kollekcióban szerepel, Nick Knight fényképezte. A címlap különlegessége – ami sokakat meg is botránkoztatott – hogy a népszerű énekesnő szokatlanul vékony szemöldökkel pózol a képeken. Az őt sminkelő Isamaya Ffrench viszont felhívta a figyelmet arra, hogy a különösen vékony szemöldök egyszer már hódított az 1930-as években, elég csak Marlene Dietrichre gondolni.

Ariana Grande, 2018. június

Ariana Grande 2018. júniusában ünnepelhette az első brit Vogue címlapját, méghozzá egy csinos és kifinomult Maison Margiela ruhában. A fotókat Craig McDean készítette róla az otthonában, és különlegességük, hogy az énekesnő hátrahagyva védjegyének számító lófarokba kötött copfját, kibontott szőke, hullámos hajjal és erős smink nélkül szerepel rajtuk. Az akkor 25 éves Grande az interjú során elmondta, hogy a zenének reményt kell biztosítani az emberek számára, hogy szabadok és boldogok legyenek. Egyúttal ez volt az első alkalom, hogy nyilvánosan beszélt a manchesteri koncertjén történt terrortámadásról.

Taylor Swift, 2018. január

Taylor Swift már 2018. januárjában is meglehetősen emlékezetes módon, egy Saint Laurent bőrruhában szerepelt a brit Vogue címlapján. A merész választás kompenzálva a magazin belső oldalain az énekesnő már az elbűvölő arcát mutatja be. A fotók ezúttal Mert és Marcus munkáját dicsérték.

Ez is érdekelhet

Elképesztően nagyot nőtt Borbély Alexandra kislánya

Elképesztően nagyot nőtt Borbély Alexandra kislánya

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

PR

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)