Bárki részt vehet idén a digitális Budapest Central European Fashion Weeken

2021.március.23.

A Budapest Central European Fashion Week idén tavasszal is izgalmas divatbemutatókkal várja az érdeklődőket! A Magyar Divat & Design Ügynökség négynapos online rendezvényének keretében huszonhat magyar és tizenegy régiós tervező mutathatja be legújabb alkotásait a hazai és nemzetközi nagyközönség számára. A trenddiktáló márkák előre rögzített runway videóit március 25 és 28 között a BCEFW hivatalos Facebook oldalán közvetíti az Ügynökség.

A Budapest Central European Fashion Week hosszú évek óta a nagyközönség, a buyerek, a tervezők és a média találkozásának elsőszámú állomását jelenti a térségben, melynek köszönhetően Budapest egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a régió meghatározó divatfővárosai közé tartozzon. A márciusi lesz a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) második digitális divathete, hiszen az októberi BCEFW szintén ebben a formában valósult meg és hatalmas sikernek örvendett. Digitális jellegén túl további különlegességeket is tartogat a rendezvény, hiszen két szezon darabjai is helyet kapnak az online kifutón. Tavaly októberben a vírushelyzet miatt számos márka nem tudott bemutatkozni a 2021-es tavaszi-nyári kollekciójával, ezért az Ügynökség lehetőséget biztosít számukra ezek pótlására. A DIGITAL FASHION WEEK AW21/22 a következő őszi-téli kollekciókat mutatja be 2021. március 25-26. között, míg az SS21 WEEKEND során – március 27-én és 28-án – a tavaszi és nyári összeállítások kapják a főszerepet.

A divathét alatt a régiós és nemzetközi divatvilág figyelme is Budapestre irányul, az online megvalósításnak köszönhetően pedig bárki részese lehet a digitális élménynek és megismerheti azokat a tehetséges magyar tervezőket, akik a Milan Fashion Week kifutóin is bemutatták legújabb kollekcióikat! Bár a forgatást szigorú egészségvédelmi szabályok között valósították meg a szervezők, az esemény korábbi exkluzív hangulata továbbra is visszaköszön majd.

Az érdeklődők huszonhat magyar divattervező - ABODI, ALMA, Artista, BORBALA, CAKO, Celeni, Cukovy, DÜSK, Elysian, Kata Szegedi, Katti Zoób, MERO, NINI, Nora Sarman, NUBU, OST konzept, PHILOMÉN, Romani Design, Sentiments, THEFOUR, TOMCSANYI, VENGRU, VIKTORIAVARGA Budapest, VIRAG KERENYI, ZIA budapest és ZSIGMOND DORA menswear - munkásságába nyerhetnek betekintést, valamint a hazai tehetségek mellett tizenegy régiós divattervező is bemutatkozhat, így az esemény tökéletesen visszatükrözi Közép-Európa kulturális gazdagságát. A runway videók az esemény hivatalos Facebook oldalán követhetőek az említett időpontokban, valamint később visszanézhetőek lesznek a BCEFW Youtube csatornáján.

A BCEFW-n megjelenő hazai márkák egy részének már elérhetőek a termékei a 2020 decemberében indult Budapest Select Concept Store webshopban.

Ez is érdekelhet

Harry herceg időzített bomba a királyi család szemében

Harry herceg időzített bomba a királyi család szemében

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói