Modern, minimalista esküvői kollekció, amelyben a nőies és az uniszex stílus kedvelői is megtalálhatják a kedvencüket

2021. június 14.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Daalarna új RUSH kapszulakollekciója azért jött létre, hogy azok a menyasszonyok is megtalálják a stílusukhoz illő Daalarna ruhát, akik kis létszámú, minimalista stílusú esküvőben gondolkodnak.

Az elmúlt időszak gyökeresen átalakította az esküvőket. Rengeteg pár kényszerült a nagy nap teljes újragondolására, és ennek hatására divatba jöttek a hagyományostól eltérő házasodási formák, például a mikroesküvők, a minimenyegzők, a folytatásos vagy a szöktetéses esküvők. Az új trendek a helyzet javulásával is velünk maradnak: egyre több pár helyezi az elvárások és hagyományok helyett a saját vágyaikra és személyiségükre a hangsúlyt. Sokan érzik úgy hogy egy meghittebb, minimalistább esküvő még inkább a lényegre összpontosít: arra, hogy két ember szerelemből örök hűséget esküszik egymásnak.

Benes Anita ezért az új Daalarna RUSH kapszulakollekciót olyan menyasszonyoknak álmodta meg, akik a klasszikustól eltérő esküvőt szeretnének, ugyanakkor továbbra is ragaszkodnak a személyre szabott, minőségi alapanyagokból és kézműves igényességgel készült esküvői ruhához.

„Minden átértékelődött az elmúlt évben, és ez alól nem kivételek az esküvők sem. Persze ahány pár, annyiféle esküvő, de általánosságban mindenképpen elmondható, hogy a kis létszámú esküvők újra virágkorukat élik” – mondja Benes Anita. „A Daalarnánál például sok olyan menyasszonyunk van, akik nemzetközi esküvőt szerveznek különféle országokból érkező vendégekkel, és a bizonytalan utazási helyzet miatt még sokáig nem mernek bevállalni egy több száz fős lakodalmat. Ugyanakkor nem feltétlenül szeretnének éveket várni az igen kimondásával, ezért két részre bontják az esküvőt: gyorsan tartanak egy kisebb, polgári szertartást a legszűkebb család és barátok jelenlétében, a lakodalmat pedig későbbre halasztják, sőt, sokan egyáltalán nem tartják meg. Azonban a Daalarna ruhájukról és az élményről, hogy személyre szabott esküvői ruhában mondhassák ki az igent, nem szeretnének lemondani – így jött az új RUSH minikollekció ötlete.”

A nyolc outfitből álló kapszulakollekciót kisebb helyszínekre, például családias kerti rendezvényre vagy modern belvárosi polgári szertartásra álmodta meg Benes Anita.

A külsőségek, hercegnős attribútumok elhagyásával, ugyanakkor a haute couture kritériumok megtartásával egy nagyon mai, modern, minimalista esküvői kollekció született, amelyben a nőies és az uniszex stílus kedvelői is megtalálhatják a kedvenc fazonjaikat, legyen az egy tökéletesen szabott overál, egy sikkes miniruha vagy egy uniszex nadrágkosztüm.

„A hatvanas, hetvenes évek világa ihletett meg, amikor a nők számára elképzelhetetlen volt, hogy királylányos ruhában vonuljanak az oltár elé. A korszakból Bianca Jagger, Yoko Ono, Mia Farrow vagy Audrey Hepburn esküvői ruhája karakteres, a tradicionálistól eltérő stílusvilágról árulkodik, ami mellett nem mondtak le a kézműves igényességről és az eleganciáról.”

Íme néhány kedvenc a RUSH kollekció fotói közül:


Galéria

Bezárás
2021.06.14.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ezek az esküvői frizurák tarolnak idén Hajas László szerint

Ezek az esküvői frizurák tarolnak idén Hajas László szerint

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)