Sevilla, flamenkó és a Dior 2023-as Cruise bemutatója

2022.június.20.

Június 16-án a Dior Sevillában tartotta meg a 2023-as Cruise bemutatóját, amely spanyol-inspirálta ruháival és előadásával a tökéletes poszt-pandémiás hangulatot teremtette meg. A kollekció Carmen Amaya flamenkó táncosnak állított emléket.

Sevilla, flamenkó és a Dior 2023-as Cruise bemutatója
Fotó: Getty Images

Ez nemcsak egy bemutató volt, hanem egy igazi flamenó táncműsor is. Az exkluzív Plaza de Espana helyszínen megtartott bemutató kettő cigány flamenkó táncos műsorával kezdődött, akiket 40 további, vörös ruhát viselő táncos követett. A show-n 110 különböző outfitbe öltöztetett modell vonult fel különleges spanyol flamenkó zenékre és a táncosok műsorára.

Utópiát megidéző ruhaköltemények: Ilyen volt a Louis Vuitton Cruise 2023 show

A kollekciót a már említett Carmen Amaya és Spanyolország ihlette, Maria Garzia Chiuri nagy kedvencei. A flamenkó táncos Amaya volt az első nő, aki az 1950-es években férfi ruhákat viselve táncolta a híres spanyol táncot. La Capitananak hívták, Párizsban ment és ott lett igazán híres. Ezt az igazán, a divatban hősiesnek számító tettet értékelte annyira Chiuri, hogy kollekciója elejére a női táncosra egy hasonló kivitelezésű Dior nadrágkosztümöt adott, mint amit Amaya is viselt és ami tökéletesen passzolt a férfi táncos öltönyével is. A többi 40 táncos, már egy romantikusabb, áttetsző piros ruhát kapott, szintén spanyol stílusban, amely egy fekete övvel egészült ki.

Fotó: Getty Images

A kollekció minden darabja a spanyol kultúrát és flamenkó táncot megidéző színekben és formákban készült el. Egyenes vonalú nadrágok, derékig érő egyenes szabású kabátkákkal, kalapokkal és rojtos táskákkal kiegészülve kerültek a kifutóra. A kiegészítők között ostor és legyező is megjelent. De látthattunk romantikus, fekete fehér virágokkal díszített, tetőtől talpig csipke vagy egyszínű habos-babos ruhákat is vastag derékövvel, csipkekesztűyvel vagy kalappal párosítva.

A Forma 1 versenyzés inspirálta a Chanel legújabb kollekcióját

A maszkulinabb darabokat is a csodaszép csipkedíszités vagy a tökéletesen megtervezett derékvonal tette nőiesebbé. A bemutatott darabok közül sokat helyi, spanyol kézművekesek készítettek, akiket Chiuri már jóval a show előtt felkutatott.

Fotó: Getty Images

A kalapokat Stephen Jones rendezése alatt, Fernandez Y Roche varrodája készítette. Ezeket az Alba hercegnő és Jackie Kennedy közös lovaglásáról készült fotók inspirálták. A hímzett és rojtolt Manila sálak Maria Jose Sanchez Espinar keze munkáját dícsérik, aki köpenyeket varázsolt a sálakból és a Christian Dior hímzéssel is ellátta őket. A Dior divatház egyik kedvence és legnépszerűbb terméke, a Saddle Bag is megjelent a kifutón, amelyet Javier Menacho Guisado bőrdíszműves készített el a show-ra.

Fotó: Getty Images

Chiuri számára azért volt ez fontos, mert ha már külföldre utaztatja a bemutatót és vendégeit, szeretette volna, ha ebből a helyiek is hasznot húznak és megmutathatják tehetségüket.

Fotó: Getty Images

Seville városa is fontos választás volt, mert tele van kultúrával, művészettel és zenével. “Seville volt az a kikötő, ahol minden kultúra találkozott. Ez a helynek a szépsége. Amikor az emberek nacionalistákká válnak, a divattal kell hidat éptíeni közöttük. És valahogy ez mind a kézművesség történetében van benne.” - mondta a Vogue-nak a show zárásaként Maria Garzia Chiuri.

A 30 perces videót a flamenkó inspirálta bemutatóról itt te is megnézheted:

Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Lábas Viki megmutatja, hogyan lehet trendi és kényelmes a szetted

Lábas Viki megmutatja, hogyan lehet trendi és kényelmes a szetted

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő