Divattörténeti kurzus indul mától!

2015.április.27.

A Lucia Divatakadémia idén is számos új, egyedülálló kurzust indít. A fókusz ezúttal azokon a témákon van, amelyeket hazánkban ez idáig csak többéves képzések keretein belül érhettek el az érdeklődők. Így mostantól azok számára is lehetőség nyílik stílustanácsadást, divatmarketinget, divattörténetet tanulni, akik érdeklődnek a divat iránt és szívesen specializálódnának, de nem áll módjukban éveket az iskolapadban tölteni. Új képzésként április 27-én indul a Fashion History Dinner Course. A kurzus a divat történetének utóbbi 200 évébe, a modern divatipar kezdeteibe és későbbi működésébe avatja be az érdeklődőket egy könnyű vacsora mellett.
A hallgatók olyan divattörténet kutatóktól szerezhetnek ismereteket a közelmúlt párizsi, és a budapesti divatjáról, akik több tíz éve kutatnak, és oktatnak is a témában. Szatmári Judit, és Simonovics Ildikó ennek a szakterületnek a hazai legjobbjai, akik könyvet is publikáltak már a témában, azonban így, ilyen formában együtt őket még senki nem hallhatta.
Ezáltal a kurzus nemtől és kortól függetlenül bárki számára magával ragadó lehet, akit érdekel a divat, vagy a történelem ezen ága. Vacsora vendégeink közt szívesen látunk egyetemi hallgatókat, a szakmában dolgozókat, és üzletasszonyokat is egyaránt, akik különböző aspektusból ugyan, de nap, mint nap találkoznak a divattörténet jelenlegi kihatásaival, legyen az divattervezéssel, vagy egy megélt eseménnyel, életformával kapcsolatos.
A divattörténeti kurzus a francia forradalom időszakától kezdve bemutatja nemcsak párizsi divat fénykorát, hanem az akkori budapesti stílust, és a modern nő megszületésének előzményeit is. Az előadások egészen a 80-as 90-es évekig elemzik a hazai divatot, a trendeket, és az akkori divatipar jellemzőit.


Várhatóan az előadás sorozat legkedveltebb szakaszai a két világháború közötti párizsi divattervezők, és munkásságuk tanulmányozása lesz, többek között Coco Chanelé is, továbbá Dior-on és Yves Saint Laurent karrierjén keresztül a háborúk utáni New Look, azaz az új fazonok, új divatközpontok, pret-á-porter kollekciók megszületésének elemzése.

A 12 órás kurzus április 27-től indul, hétfőn esténként, 6 alkalommal.
További információ az alábbi linkeken érhető el, vagy érdeklődni lehet az academy@luanbylucia.com email címen, és a +36 70 368 8074 –es telefonszámon.

Ez is érdekelhet

Megtalálták Rihanna férfi hasonmását: elképesztő, hogy mennyire hasonlítanak

Megtalálták Rihanna férfi hasonmását: elképesztő, hogy mennyire hasonlítanak

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

G-Életstílus

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?