Egy cipő, amivel jobbá tesszük a világot: TOMS

2016.május.7.

A TOMS 2016-ban is megrendezi a One Day Without Shoes-t, azt a napot, amikor arra kérik a márka rajongóit és barátait, hogy velük együtt segítsenek felhívni a világ figyelmét arra a sok-sok kisgyerekre, akik cipő nélkül kénytelenek élni.

Életünk sok apró dolgát vesszük magától értetődőnek, köztük azt is, hogy mindig cipő védi a lábunkat. De elképzelted már, hogy milyen lenne csak egy napot cipő nélkül tölteni? Rengeteg nehézséget okozna a leghétköznapibb tevékenységek során is, miközben világszerte 300 millió ember az év minden egyes napján így él.

A One Day Without Shoes alkalmából idén arra kérünk mindenkit, hogy május 10-én készítsen egy fotót a lábáról cipő nélkül (vagy TOMS-ban) és azt töltse fel az Instagramra a #withoutshoes és a #tomshungary hashtagekkel.

A TOMS azzal szeretné meghálálni, hogy az elmúlt 10 év alatt összesen több, mint 50 millió pár cipő adományozásához segítették hozzá vásárlói, hogy idén a ODWS napján vásárlás nélkül, csak a képek feltöltése után ad cipőket 10 ország 10 000 gyerekének, összesen 100 000 párat.

A cipők idén a következő 10 országba kerülnek: Indiába, ahol így válik teljessé az iskolai egyenruha és nő a rendszeres oktatásban való részvétel valószínűsége; Etiópiába, ahol a cipők védik meg a gyerekeket a podoconiosis nevű fertőzéstől, ami a láb extrém megdagadását okozza; Kenyába, ahol a cipők a magukat a bőr alá beásó homoki bolhák ellen nyújtanak védelmet; Jordániába, ahol a TOMS 2011 óta már több mint 2 millió pár cipővel segített a menekülttáborokban élő gyerekeken, többek között a Szíriából érkező menekülteken is; Haitira, ahová a cég gyártási kapacitásának egy részét is telepítette, így adva munkát a helyi lakosoknak, illetve támogatva a gyerekek képzését és egészségét; az USA-ba, ahol a TOMS a Best Fit programon belül edzőcipőkkel segíti a gyerekek aktívabb és egészségesebb életstílusát; illetve Kínába, Görögországba, Peruba és Kolumbiába.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Felpörög a szerelmi és társasági életed - december 1.

Napi horoszkóp: Felpörög a szerelmi és társasági életed - december 1.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói