Elképesztő célt tűz ki a Pandora 2025-re, hogy óvja a környezetet

2020.február.2.

A Pandora ma bejelentette, hogy a cég tovább kötelezte magát, a károsanyag kibocsátás mellett, az egész láncolatra vonatkoztatva a Science Based Targets kezdeményezéshez csatlakozva, mely a legnagyobb vállalati együttműködés a klímaváltozás elleni harcban. Ez azt jelenti, hogy a következő év vége előtt a Pandora olyan károsanyag kibocsátás csökkentési tervet fog publikálni, amely a Párizsi Egyezménynek megfelel, és amelyet a tudomány mai állása szerint szükséges megtenni annak érdekében, hogy a klímaváltozás legrosszabb környezeti és társadalmi következményeit megelőzzük.

Felismerve a sürgős cselekvés szükségességét, a Pandora két további célt tűz ki. 2020. végére a Thaiföldi két kézműves műhelyében a Pandora 100%-ban megújuló energiát fog használni, 2025-ben pedig a saját egységeiben karbonsemleges lesz. Ebbe beletartoznak a kézműves termelőegységek, a saját üzemeltetésű márkaboltok, a disztribúciós központos és az irodák is.

100%-ban megújuló energia

A karbonsemlegesség elérése érdekében a Pandora egy sor energiatakarékossági intézkedést fog bevezetni és jelentősen ki fogja terjeszteni a megújuló energia felhasználását.

A Pandora termelőüzemei 52 %- ban felelősek a cég károsanyag kibocsátásáért. Az idei évtől kezdődően, a Pandora megújuló energiaforrásokat fog igénybevenni Thaiföldön, olyan, hiteles napenergia szolgáltatóktól, akik erről tanúsítványokkal rendelkeznek. Hosszabb távon, a cég a saját előállítású napenergia mennyiségének növelését tervezi, ami jelenleg az egységek 3%-ának biztosít energiát, és elkötelezi magát a megújuló energia projektek segítése mellett, pl. energia vásárlási megállapodásokkal. A Pandora szintén be fog vezetni egy megújuló energia vásárlási policy-t az üzletei számára.

A maradék, elkerülhetetlen kibocsátásra, amit 5%-ra becsülnek, a Pandora karbonkrediteket fog vásárolni.

A beszállítók károsanyag kibocsátásának csökkentése

A Pandora üvegházhatást okozó gázkibocsátásnak 90-%-a a cég saját telephelyein kívül képződik. A legtöbb kibocsátás a nyersanyag beszerzésből származik, míg másik forrása az ékszeralkatrészek előállítása, csomagolás, a franchise üzletek és a szállítás.

Ma, a Pandora elsősorban újrahasznosított fémet és mesterséges köveket használ, amelyek lényegesen kevésbé terhelik a környezetet, mint a bányászott fém és a drágakövek.

Pandora 3 új célja a karbonkibocsátás csökkentésére

- Karbonsemlegesség az összes saját üzemeltetésű egységében2025-re
- 100%-ban megújuló energia a kézműves műhelyekben 2020 folyamán
- Elköteleződés a science-based target mellett, hogy a cég összes folyamatában csökkentse a károsanyag kibocsátást

Ez is érdekelhet

10 hüvelyi változás, amire várandósan számíthatsz

10 hüvelyi változás, amire várandósan számíthatsz

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton magenta kabátját legszívesebben letépnénk róla és elfutnánk vele a naplementébe

Kate Middleton magenta kabátját legszívesebben letépnénk róla és elfutnánk vele a naplementébe