Történelmet írt: Ő az első Down-szindrómás Victoria's Secret-modell

2022.február.17.

Victoria's Secret tavaly jelentette be, hogy átalakítják a márka szemléletmódját. Éveken keresztül kizárólag nullás méretekkel megáldott, magas nőket vonultattak a kifutón. Ez a testkép azonban a nők többsége számára elérhetetlen.

Történelmet írt: Ő az első Down-szindrómás Victoria's Secret-modell
Fotó: Gettyimages.com

A márka lejtmenete azzal kezdődött, hogy Ed Razek, a VS volt marketingigazgatója azt nyilatkozta a 2018-as show előtt pár nappal a Vogue-nak, hogy a márka nem fog transznemű és plus size modelleket alkalmazni, mert egy "fantáziavilágnak" kell megmaradnia, amibe véleménye szerint ezek a nők nem tartozhatnak bele. A nyilatkozat óriási felháborodást váltott ki érthető módon, és a 2018-as show nézettségén is meglátszott az emberek eltávolodása a márkától, hiszen a 2016-os bemutatóhoz képest fele annyian nézték csak a közvetítést decemberben.

A helyzeten az sem segített, hogy két hónappal a VS bemutatója előtt sor került Rihanna első Savage x Fenty fehérneműs bemutatójára, ami minden volt, ami a Victoria's Secret show nem. Az elfogadásáról és széles skálán elérhetőségéről ismert márka mindezzel együtt olyan érdeklődést tudott kiváltani az emberekből, amit a VS már régóta nem.

A Victoria's Secretnek a show-t övező botrányok mellett az egyre csökkenő eladásokkal és tőzsdei visszaesésekkel is meg kellett birkóznia. Ezt követően leváltották a márka teljes vezetőségét és új irányvonalakat jelöltek ki.

Az utóbbi hónapokban valóban nagy fejlődés tapasztalható VS fronton, hiszen bővítették méretkínálatukat a A Love Cloud kollekcióval és úgy tűnik a sokszor emlegetett ˝fantáziavilágot˝ is szerencsére egyre inkább felváltotta a valóság. A valódi, hétköznapi nők középpontba helyezése. Több plus size és transznemű modellel dolgoznak együtt, most pedig már Jofía Rirau is elmondhatja magáról, - ahogy ő fogalmazott - hogy ő az első Down-szindrómás Victoria's Secret-modell!

A 24 éves Puerto Ricó-i modell Instagramon jelentette be a nagy hírt, miszerint a Love Cloud fehérnemű-kollekciójának új kampányában szerepel!

Sofía gyerekkora óta arról álmodozott, hogy kifutókon fog vonulni és két évvel ezelőtt valóra is vált az álma, amikor a New York-i divathéten debütált. Azóta számos márka dolgozott már vele. Mi reméljük minél többet fogunk róla hallani!

Ez is érdekelhet

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő