Erre figyelj, hogy nehogy hamis cipőt rendelj

2020.május.15.

A könnyen kiszúrható és sokszor viccesen gagyi hamis cipők és ruhák korának sajnos vége, a neten számos hamis cipőt, replikát árusító "webshop" várja, hogy bedőlj nekik.

Ha figyelmetlen vagy, akkor lehet csak akkor derül ki, hogy hamis cipőt rendeltél, mikor megérkezik a csomag. Tippjeinkkel most segítünk, hogy még a rendelés előtt felismerd a gyanús jeleket és elkerülhesd, hogy hamis cipőt sózzanak rád!

Honnan jött ez az egész?

Te is biztos könnyen fel tudsz idézni néhány vicces kamu cipőt a hamisítás hőskorából: akár a négycsíkos adidas cipőkről, akár a pipa felett Neki feliratos, ordítóan gagyi darabokról volt szó, azonnal ki lehetett őket szúrni.
Nos, van egy rossz hírünk: a hamisítók és az ezeket árusító "webshopok" szintet léptek. Ázsiában nagyban virágzik a hamisítvány biznisz és itt már az a cél, hogy a kamu termék megtévesztésig hasonlítson az eredetire - legalábbis a képeken. Erre épülnek rá azok világszerte - így itthon is - akik látszólag "rendes" webshopok vagy épp apróhirdetői, Facebook vagy Instagram profil mögé bújva felveszik tőled a rendelést, elteszik a pénzedet, de az árut már egy távol-keleti címről kapod meg (ha megkapod).
Nagyon sok vásárlónak csak akkor esik le, hogy honnan is rendeltek, amikor több hetes várakozás után megérkezik a viharvert csomag és megcsapja őket az olcsó ragasztó szaga, ahogy kiveszik a dobozból az "adidas vagy Nike cipőnek látszó tárgyat". A reklamációs lehetőségek pedig a legtöbbször a nullával egyenlők… legtöbbször kénytelenek beletörődni, hogy átverték őket.

Mire figyelj, hogy te ne járj így?

Most összegyűjtött nektek néhány tippet és a legfontosabb figyelmeztető jeleket:

A sneakerbox.hu blogon készült egy kamushop feketelista is, vásárlás előtt érdemes lehet ezt is átpörgetni!

Ez is érdekelhet

Milyen frizuratrendek várhatóak? Tudd meg a Budapest Hair Show-n!

Milyen frizuratrendek várhatóak? Tudd meg a Budapest Hair Show-n!

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Monitor

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak