Erre vágyik a modern nő!

2012.február.21.

Christopher Bailey mindig is tudta, mire vágyik a modern nő: hordható fazonokra, igényes részletekre és egy csipet szemérmességre. A tavaszi kollekcióban pontosan ezeket ötvözte, plusz belecsempészett egy kicsit Afrikából is.

Látszólag ellentétet képez a britek "ősmárkája" és a törzsi kultúra, de Bailey mértékletesen bánt az újkeletű inspirációval, ennek köszönhetően működik az összhatás. A khakit, a drappot és a rozsdavöröst a tavasz közeledtével felváltja a nősziromlila, a mustársárga, a búzavirágkék és a bíborvörös. (Ezek egymással kombinálva látványosak igazán.) Pont a bátor színhasználat miatt van egyébként az, hogy kevésbé érezzük dohszagúnak a felfedezőnő 2012-es vízióját. Tehát, ha rendelkezel már szafariruhával (ami természetes anyagból készült), itt az ideje búcsút inteni az unalmas bézs színének, és befestetni! Persze tanácsos szakértőre bízni a dolgot, mert a művelet relatív olcsó (pár ezer forint), és tutira nem egy foltos rongyhalmazt kapunk végeredményül. A régi-új ruhát pedig a Burberry kifutóján látottak alapján egy törzsi jellegű nyaklánccal vagy övvel lehet még aktuálisabbá varázsolni.

Kattints a képre, és nézd meg a Burberry teljes 2012-es tavasz-nyári kollekcióját!

Bailey további innovációja, hogy egyre inkább leveszi a hangsúlyt a trencskóról, és inkább valami -a Burberry szempontjából- újabb felé fordul: a kiskabátok irányába. Ezek sokkal fiatalosabbá és vagányabbá teszik a magas derekú, térd alá érő szoknyákat, hiszen felszabadítják a női csípő mozgását. A maximális hatás érdekében fonott bőrrel bevont egybetalpú szandálokat (wedges) vetettek be, ami tökéletesen keretbe foglalja a márka szezonális kínálatát: erőteljes színekben pompázó könnyed és laza ruhák (fölösleges bőrmutogatás nélkül), aprólékos munkával készült kiegészítőkkel társítva. Ezt az irányt jelzi a Burberry 2012 tavaszán.

Erre vágyik a modern nő!

Ez is érdekelhet

Az okos az új szexi! Minden, amit a szapioszexualitásról tudnunk kell

Az okos az új szexi! Minden, amit a szapioszexualitásról tudnunk kell

G-Életstílus

Covid-baby jelenség: a járvány alatt született gyerekek egy teljesen más világba csöppentek

Covid-baby jelenség: a járvány alatt született gyerekek egy teljesen más világba csöppentek

Szépséghírek

Ezek az alkoholos italok a legrosszabbak a bőrnek

Ezek az alkoholos italok a legrosszabbak a bőrnek