Exkluzív interjú - Vintázs mennyország: a Lovebug Vintage

2015.augusztus.7.

Honnan jött az ötlet hogy vintázs webshopot és divatboltocskát kreálj?

Kiskorom óta vonzódom a régebbi korok letűnt kincseihez. Amikor tizenéves voltam itthon még nem volt olyan sok márka, mint ma és mindenképp egyedien szerettem volna öltözni, így már akkor vadásztam a különleges darabokra a turikban és antik piacokon. A vintázzsal külföldön találkoztam először és egyből beleszerettem, mindig is a divat közelében dolgoztam, de szerettem volna valami sajátot, és mivel öt éve ez a stílus még itthon gyerekcipőben járt, úgy döntöttem belevágok!

Szerinted miért jött divatba az elmúlt 10 évben a vintázs ruha, kiegészítő?

Sokan egyszerűen unják a Kínában gyártott tömegcuccokat, félreértés ne essék, én is vásárolok fast fashion üzletekben, de inkább csak alapdarabokat, egy-egy különleges régi vintázs kiegészítő viszont bárki ruhatárába bátran beépíthető és biztosan fel is dobja azt, legyen szó egy egyedi bőrtáskáról, egy míves antik brossról vagy akár egy kötött oversize pulcsiról a nyolcvanas évekből. Ráadásul nem kerül többe sem. Azon kívül, hogy mutatósak, még környezettudatos is a dolog, hiszen miért ne hasznosítanánk újra valamit. amit egyszer szuper minőségben már megcsináltak? Stílustól és kortól függetlenül szinte bárki ruhatárában elfér szerintem egy-egy vintázs darab.

A használt is lehet modern és friss, minden tálalás kérdése!

Milyen darabokra vadászol leginkább? Mit lehet a legjobban eladni?


Nálam igen széles a repertoár, tetőtől talpig fel lehet öltözni, de mégis talán a kiegészítők mennek a legjobban, a ruha és cipellő méretfüggő és itt mindenből egy-egy darab van, viszont a táska, bross, kesztyű és napszemüveg nagyjából mindenkire jó, már csak bele kell szeretni a megfelelő darabba.

Könnyű beleszeretni ilyen darabokba

Melyik a kedvenc divatkorszakod?

Nagyon közel áll hozzám a hatvanas és hetvenes évek film-zene és lakberendezési kultúrája, persze a divat is, elvarázsol az art deco világa és imádom a nyolcvanas évek giccskultuszát is, tehát nem emelnék ki egyet sem, szerintem minden korszaknak megvan a romantikája, és lehet találni inspiráló elemeket benne.

A kiegészítők a legnépszerűbbek

Mi volt a legizgalmasabb divatkincs, amit valaha találtál?

Sokat járok antik piacokra a fővárosban, vidéken és külföldön is, sok szép tárgyat lelek, aminek érdekes sztorija van, de a legnagyobb fogásom mégis egy eredeti vintázs Chanel táska volt a Vateráról, fillérekért. Aki nyitott szemmel jár a világban, rengeteg kincset talál, ez az egyik mottóm is.

Csak a virág friss - szuper kompozíció Violettától

Te fotózod a tárgyakat, és bonyolítod a közösségi média-felületeken a kommunikációt. Ez afféle "one girl show"?

Mondhatjuk így is, imádom az egész folyamatot, a kalandos beszerzéstől kezdve a termékfotózáson át egészen a szalonban való divattanácsadásig. Élvezem és szeretem ezt a kis varázsvilágot, amit az évek folyamán létrehoztam és szerencsére napról napra új és új embereket ismerek meg, akiket vonzok a bogarasságommal.

Vagány és stílusos kiegészítők a múltból

Kik vásárolnak nálad leginkább?

Széles a skála, vintázs gyerekjáték is lelt már apró gazdára, de idős néni is nézte párás szemmel az Opera parfümöt az egyik vitrinben, de azért a 18 és 35 közötti korosztályból kerül ki legfőképpen az üzletem közönsége.

Gyönyörű csecsebecsék

Mi a terved az őszi-téli szezonra? Lesz valami extra megmozdulás, akció, jelenlét?

Havonta egyszer tematikus, egész estig tartó eseményeket szervezek a szalonban, az augusztusin például lesz velünk egy szuperügyes hennafestő leány, aki esetleg a fesztiválszezonra szeretne egy szép mintát, fröccs vagy limonádé szürcsölés, kedvezményes shoppingolás közben, itt a csodás alkalom! Ősszel szeretnék megint egy nagyobb szabású divatbemutatót, amolyan egyedi, bogaras stílusban.

Romantikus vintázs hangulat

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról