Exluzív interjú: Csalár Bence és a Wink első közös kollekciója

2016.október.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Csalár Bence neve nem ismeretlen a hazai divatpalettán. Az idén ő kapta a Fashion Awards megtisztelő "Az év divatbloggere" díját. Bence blogjában bepillanthatunk a Fashion Week-ek kulisszái mögé, és megismerkedhetünk a hazai divatvilágban tevékenykedő művészek, tervezők munkáival is. A GLAMOUR olvasói is jól ismerhetik, hiszen több szezonon keresztül élőben közvetített nekünk a Fashion Week Diary blogbejegyzéseiben a legnagyobb divathetekről.

Kivételes stílusa miatt összetéveszthetetlenül különc újságíró karrierje rohamosan ível felfelé, ami az üzleti élet nagyjainak is felkeltette az érdeklődését. A Wink márka tulajdonosa kérte fel egy különleges együttműködésre, amelynek kampányképeit Debreczeni Zita fotózta. A Magyarországon egyedülálló blogger kollaboráció apropóján kérdeztük Őt.

Mit kell tudnunk a Wink márkáról?

2015-ben kezdetét vette egy átfogó változás a már több mint 25 éves Wink történetében. Átalakul és bővül a hazai értékesítés, valamint kilátásban van a nagyobb léptékű külföldi terjeszkedés is. A hazai igényeket kielégítő termékeik a kilencvenes évek során nem csak itthon terjedtek el, hanem egész Kelet-Európában is nagyon népszerűek voltak. A Wink több márkaboltot nyitott már Szerbiában, Boszniában, Horvátországban és Romániában is. Az alapítás óta eltelt időben felnőtt egy generáció, akik töretlenül keresik az újat a világban. Csak úgy, mint a márka alapítójának fia, Wei Zifeng, aki már magyar állampolgár. Zifeng angliai és franciaországi építészeti tanulmányai során gyűjtötte össze a modern designnal és a nyugati üzleti szemlélettel kapcsolatos tapasztalatait. Később Magyarországra történő visszatérése után egy teljesen új látásmód, más piaci stratégia és attitűd kíséretében vette át a stafétát apjától a családi vállalkozásban.

2015-ben jött létre a Wink X project, ami merőben más megvilágításba helyezte a márka divathoz való hozzáállását. Előtérbe került a művészet és a kreatív dizájn. Mesélnél picit erről a váltásról?

A Wink 2015-ben tehetséges tervezőkkel és építészekkel együttműködve létrehozta a "Wink X" nevezetű projektet, aminek a középpontjában az inspiráció, a kreativitás és az innováció áll. Ezzel egy látványos és hosszú távú átalakulás vette kezdetét a márka életében, melynek számos kézzelfogható eredményét a már megújult környezetben is meg lehet tekinteni. A korábban perifériára szorult boltokat kiegészítve vagy átalakítva, új helyszíneken jelenik meg a már megújult arculati brandinggel a Wink. A Wink X üzletek kialakítása egy átgondolt együttműködés eredménye neves magyar építészekkel, belső építészekkel, aminek a fókuszában egy egyedülálló és izgalmas vásárlói élmény létrehozása áll alapvetően.

Hogyan kerültél te a közreműködők közé?

A Wink vezetőjével még a Bakó Attilával közösen tervezett szemüveg kollekciónk prezentációján találkoztam, de akkor sajnos nem tudtunk sokat beszélni. Később pedig véletlenül pont ugyanakkor vettük fel egymással a kapcsolatot, majd az első találkozó után született meg a döntés, melynek remek kiindulópontot adott több szempontból, hogy tavasszal átvehettem "Az Év Divatbloggere" díjat a Fashion Awards Hungary keretein belül.

Véleményed szerint új vásárlóközönséget ér el ez az új kollekció?

Szerintem ezzel a kollekcióval végre megszólíthatjuk azokat a vásárlókat, akik valami egyedire vágynak baráti áron, méghozzá minőségi anyagokból. Rengeteg fiatal vásárol sportcipőket nemzetközi fast fashion márkáknál, melyek sokszor nem csak a megfelelő talpkiképzés hiánya miatt számítanak rossz választásnak, hanem tartóssága és anyaghasználat tekintetében egyaránt. Jelen kollekció azoknak a divatrajongóknak készült, akik egyedi, korlátozott számban előállított cipőkre vágynak, elérhető áron. Ezek az igények mindig fellelhetők, de jelen esetben az én stílusom volt a meghatározó szempont.

Hogyan vettél részt a neveddel fémjelzett kollekció létrejöttében?

Minden együttműködésnél fontos számomra, hogy átlássam az egész struktúrát és tudjam hol tart a gyártás. Azt megelőzően hetekig terveztem a megfelelő formákat, melyeket jelen esetben kicsit leegyszerűsítettünk. Majd a Wink remek csapatával kiválasztottuk a végleges anyagokat és színeket. Folyamatosan érkeztek a prototípusok, amelyeket több alkalommal is alaposan átnéztünk, hogy minden varrás, minta vagy forma a megfelelő helyre kerüljön. Izgalmas volt megtapasztalni a különböző tervezési fázisokat, ilyenkor mindig rengeteg dolgot tanulok.

Sokszor hangoztatod, hogy nem a tömegízlést szolgálod. Hogyan tudod ezt a hozzáállást összeegyeztetni azzal, hogy közben egy népszerű brandet képviselsz?

Ez az üzenet ebben a kollaborációmban is benne van. Elvégre outfit posztok mértéktelen publikálása helyett én mindig szeretek új dolgokat csinálni. Nyilván nincs új a nap alatt, hiszen külföldön azért ez a típusú kooperáció már régóta működik, de Magyarországon bloggerrel még sosem fordult elő. Mindemellett szerintem érdekes fúzió, hogy egy populárisabb brand a partnerem, jelen esetben ez maga a meglepetés. Az itthoni high fashion márkákkal már régóta szorosan együttműködöm, így jó és innovatív ötletnek találtam egy olyan márkával kollaborálni, akik más közönséget fednek le. Ebből születnek az izgalmas dolgok! Ennél a kollekciónál kifejezetten szerettem volna hordható, de karakteres cipőket tervezni az adott szezonra, hiszen a hétköznapokban jómagam is szeretem, ha egy kicsit komfortosabban tudok öltözködni. Úgy érzem, hogy ezzel egy újabb darabot tudok adni magamból az olykor extravagáns öltözékek mellett. Ilyen szempontból nagyon személyes projektről van szó.

Tesztelted a cipőket mielőtt piacra dobnák őket? Viseled őket mondjuk a Fashion Week-ek alkalmával?

A Wink saját termékeit júniusban a Milan Men's Fashion Weeken és a Berlin Fashion Weeken viseltem először. Mindenképp szerettem volna tesztelni, mert a hitelesség nagyon fontos számomra. Tudtam, hogy egy divathétnél nincs jobb alkalom arra, hogy kipróbáljam és amolyan "magas labdát" adjak ezeknek a cipőknek. Kellemes csalódás volt, mert sokszor reggel nyolctól késő estig jártuk a bemutatókat és abszolút maradt a komfortos érzés mindenféle probléma nélkül. A kollaborációs darabokat a napokban teszteltük, illetve a megrendelt végleges darabok előtt ugyanezeket a köröket lejártuk a prototípusokkal is, hogy minden tökéletes legyen.

Mikor lesz kapható a BenceCsalar kollekció?

Október második felében mutatkoznak be először egy exkluzív prezentáció keretein belül, melyet a legutóbbi londoni és milánói tapasztalataim ihletnek. Az eseményt követően pedig pár napon belül elérhető lesz a Wink üzleteiben és a webshopban \ (www.winkstores.com ), különös tekintettel a Fashion Street-en és az újonnan nyíló Oktogonnál található shopban, melyek az új branding legfontosabb pillérei a Wink jelen életében.

Lesznek női darabok is?

Igen! Összesen négy fazon lesz, melyekből mind a négy kapható lesz teljes női méretsorban, illetve két cipőt kicsit átalakítottunk a férfiak számára. Az általunk alkotott darabok tökéletesen egészítenek ki egy átlag őszi-téli ruhatárat, ugyanakkor minőségi és pont kellően látványos darabok.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Novemberben még lesz egy nagyobb projektem Abonyi Almával és Bakó Attilával, amit szintén nagyon várok, mert sok más irány egyesítése és elképesztő látványvilág várható. Ugyanakkor az lesz utolsó saját projekt idén, hiszen egyre inkább bővül a blog - habár lassan nevezhetjük brandnek is. Ezért a jövő évet egy meglehetősen nagy újítással fogjuk kezdeni, így az előkészületeket már novemberben megkezdjük, hogy minden tökéletes legyen a debütálásra. Összességében sok tervem van, de jövőre sokkal nagyobb hangsúlyt kap a www.BenceCsalar.com.

Fotó: Debreczeni Zita

Fotó asszisztens: Jámbor Zsóka, Schäfer Dávid

Modellek: Kafi & Kyra

Styling & concept: Csalár Bence

Stylist asszisztens: Esztári Maja

Haj: YiCheng Ji

Smink: Batki Lilla

Külön köszönet Schilling Kolosnak az egyedi kalapokért!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Az elmúlt évtized legszebb szexjelenetét kaptuk meg a Netflixtől

Az elmúlt évtized legszebb szexjelenetét kaptuk meg a Netflixtől

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ez az ősz legtutibb programja - ne hagyd ki! (x)

Ez az ősz legtutibb programja - ne hagyd ki! (x)

PR

Így valósíthatod meg a céljainkat néhány lépésben (x)

Így valósíthatod meg a céljainkat néhány lépésben (x)

PR

Ilyen a tökéletes szépség-nap: fűszerezd meg egy kis luxussal! (x)

Ilyen a tökéletes szépség-nap: fűszerezd meg egy kis luxussal! (x)

PR

Igen, létezik otthoni arcfiatalítás látványos és tartós eredménnyel - ránckezelő készüléket teszteltünk (x)

Igen, létezik otthoni arcfiatalítás látványos és tartós eredménnyel - ránckezelő készüléket teszteltünk (x)