Ezeket a 2022-es tavaszi couture bemutatókat neked is látnod kell!

2022.február.22.

Az Haute Couture divatbemutatók minden szezonban tele vannak meglepetésekkel és innovációval. Talán az ilyenkor bemutatott ruhákra mondhatjuk igazán azt, hogy amit a kifutón látunk, az “művészet”. Nemcsak a színek, az anyagok és az a fantáziavilág varázslatos, amelybe elrepítik a nézőket, hanem a ruhadarab mögötti kivitelezés is és hogy tudjuk, ezek mind rengeteg tehetséges ember keze munkáját dicsérik.

Ezeket a 2022-es tavaszi couture bemutatókat neked is látnod kell!
Fotó: Getty Images

Az Haute Couture néhány márka védjegyévé vált, és sosem keserítenek el a kollekciók, mások a szabályokat rúgják fel különböző modellek vagy éppen olyan technikák használatával, mint a 3D nyomtatás. Imádjuk a couture divatbemutatók idejét, mert mindig van miről beszélni!

Az idei szezonban az haute couture bemutatókra a tisztaság volt jellemző. Szinte minden kifutóra került egy-egy fehér ruha, ami a tisztaságot is jelképezi, de extravagáns kivitelezéssel. Díszítésből sem volt hiány, legyen szó csillogásról, gyöngyökről vagy kristályokról. A szezon nagy kedvence a különleges részletek kidolgozása: letisztult ruhák derekat hangsúlyozó formában vagy extravagáns pufivállak, tollszoknyák és mélyen dekoltált szmoking? A lényeg, hogy sok minden kavarog a tervezők fejében a 2020-as bizonytalanság óta, ami látványosabbnál látványosabb bemutatókat eredményez.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük az idei év legszebb Spring 2022 Couture bemutatóit.

Giambattista Valli

A francia divattervező kedvence idén a masni és annak különböző formái. A kollekcióban dominált a fekete, a fehér, a rózsaszín és a piros. Fő, hogy a ruha ne maradjon észrevétlen.

A márka videójában az Haute Couture és a Pre Fall kollekciókat nézheted meg:

Schiaparelli

Ha látványos kollekció, akkor Schiaparelli. Az életigenlés és messzi galaxisok utáni érdeklődés inspirálta a legújabb kollekciót. A szürrealizmus és egzisztencializmus kéz a kézben járnak a márkánál és ez nem volt másképp a mostani bemutatón sem.

Jean Paul Gaultier

A ruhák, amelyeket feltaláltak. A derékvonalat erősen kiemelő darabokat az igazi Gaultier nők inspirálták és az igazi Gaultier nőknek készültek, ahogy azt az idei kollekció tervezője, Glenn Martens elképzelte. A régi és az új gondolkodásmód találkozása, felfedezése és tökéletes harmóniája.

Valentino

A show, ami teljesen felrúgta a szabályokat. A divatház különböző méretű és korú modelleken mutatta be az Anatomy of Couture elnevezésű kollekció darabjait. Új sziluettek és formák jöttek létre, élénk színvilággal és megannyi csodás részlettel. A diverzitás világát éljük és ez a couture esetében sem lehet másképp.

Elie Saab

A libanoni tervező még a felhős párizsi napokat is felvíditja bámulatos kollekciójával. Legalábbis a show-n résztvevők ezt mesélték a cikkeikben és a posztjaikban. Szokatlan módon, a tervező most nem a pasztell színeket vette elő, hanem az élénk és vibráló tónusokhoz fordult, amelyeket letisztult formákkal, de látványos részletekkel tett igazán különlegessé.

Ha érdekel az haute couture világa, akkor kezdetnek érdemes megnézni Az utolsó 7 nap Netflix sorozat, CHANEL Haute Couture bemutató című részét. Ebben még Karl Lagerfel mesél a kollekciója mögötti előkészületekről és teljes betekintést nyerünk az haute couture bemutató világába.

Neked melyik bemutató volt a kedvenced?

Szerző: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Köböl Anita műsorvezető a mai laza szettjét egy könnyű zakóval teszi izgalmassá

Köböl Anita műsorvezető a mai laza szettjét egy könnyű zakóval teszi izgalmassá

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói