Fashion Tech konferenciával bővül a divathét programja

Szponzorált tartalom

2019.október.22.

Izgalmas, új helyszínekkel, a hazai és nemzetközi szakma elismert képviselőivel, Budapest Fashion &Tech Summit konferenciával, valamint divattal kapcsolatos további kapcsolódó eseményekkel készül a Magyar Divat & Design Ügynökség a 2020-as tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató Budapest Central European Fashion Weekre.

Kihagyhatatlan szakmai konferenciával bővül a BCEFW nagyszabású programsorozata, a bemutatók előtt egy nappal, november 7-én debütál a Budapest Fashion & Tech Summit a MOME Masteren, ahol szakmájuk legjobbjai tartanak előadásokat a divat és technológia kapcsolatáról. A meghívott világhírű előadóknak köszönhetően garantáltan első kézből értesülhetünk a divatipart leginkább érintő kérdésekről, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció és az innovatív megoldások.

"Azt gondolom, nagy szükség van az olyan eseményekre, mint a Budapest Fashion and Tech Summit, mivel az életképes innovatív megoldásokra, a digitalizációra és a fenntarthatóságra való fókusz jelenleg a divatipar egyik legnagyobb kihívása, ezért rendkívül fontos a szakmám belüli kommunikáció és információcsere. A konferencia remek lehetőség a kapcsolatépítésre, mert olyan szakmabelieket lehet megismerni, akikkel ritkán lehet más hazai eseményen találkozni. Célunk, hogy a legtöbb divatfővároshoz hasonlóan Budapest is felkerüljön a fenntartható divatvárosok palettájára és iránymutató, ha úgy tetszik szemléletváltó szerepe legyen a közép-európai régió fenntarthatóbbá tételében" – fejtette ki Forintos-Szűcs Anita az MDDÜ divatipari divíziójának igazgatója.

Budapest Fashion & Tech Summit konferencia három fő témakör köré épül fel; az első kerekasztal-beszélgetésen az etikus divat, a fenntarthatóság, a körkörös gazdaság és a textil-és ruhaipar lehetséges alternatíváit vitatják meg az előadók. A második rész a divat üzleti aspektusait járja körbe, mint a kreatív márkafejlesztés, a digitális marketingben rejlő lehetőségek vagy az innovatív együttműködések. Az utolsó, a Data & IT a divatban prezentáció elsősorban a 21.századi technológiai vívmányok hatalmáról, annak lehetséges jövőjéről szól, valamint a divat és a digitalizációban rejlő lehetőségeket hozza közelebb a közönséghez. Az eseményen sztárvendége, Henry Holland, a brit House of Holland divatház kreatív vezetője lesz, de előad Margaret Bishop, a Fashion Institute of Technology professzora és Steve Brown a Denham értékesítési vezetője is.

A Budapest Fashion & Tech Summit egyik sztárvendége a House of Holland alapítója, Henry Holland:

A BCEFW az eddigiektől eltérően több helyszínen zajlik, november 8.-án a belvárosi Tesla Event Kult ad otthont a fiatal tehetségek és a nemzetközi tervezők kollekcióinak. November 9.-10. között a Bálna Budapestben lesz megtekinthető többek között az a hét magyar márka – Az Abodi, az Artista, a Celeni, a Cukovy, az Elysian, a Je Suis Belle és a Zsigmond Dóra menswear – akik nemrég a milánói divathéten arattak óriási sikert kollekcióikkal, de itt mutatja be legújabb darabjait a Green Carpet Award-díjas olasz tervező, Gilberto Calzolari is.

A több napos rendezvényt különféle kapcsolódó események színesítik, lesz ökotudatos kerekasztal-beszélgetés, ékszer-workshop, valamint arcmasszással és piknikkel egybekötött vásárlási lehetőség is. A divathétre több nemzetközi divatszerkesztő és influenszer tér vissza, a fővárosba érkezik többek között a Diet Prada párosa, a Dazed and Confused és a Cut magazin újságírója, Kristen Bateman, a több, mint 2,2 millió követőt számláló Daniella Bernstein, valamint a Vogue Italia, a Vanity Fair és az újhullámos Kunst Magazin és a Fucking Young! szerkesztői is.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Ne érjen váratlanul egy új, izgalmas feladat - december 3.

Napi horoszkóp: Ne érjen váratlanul egy új, izgalmas feladat - december 3.

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke