„A divatiparnak alkalmazkodnia kell az új attitűdhöz" - Fenntartható márkákkal beszélgettünk

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Minden szempontból hiszünk a fenntarthatóságban, a fenntartható divat pedig különösen szívügyünk. Ennek feltételeiről, és a márkák felelősségéről beszélgettünk a GR LONDON PARIS és a Dhwani Bansal brandekkel.

Az elmúlt években egyre erőteljesebb elvárás a divatmárkáktól, hogy termékeiket a fenntarthatóságot szem előtt tartva tervezzék és árusítsák. Két olyan márkával beszélgettünk ennek a koncepciónak megvalósíthatóságáról, akik már régóta ennek szellemiségében építik márkájukat.

GR London Paris, Gotal Ryam

Kérlek, mutasd be a márkádat röviden!

A GR LONDON PARIS egy londoni alapítású divatcég, amelyet 2015-ben hoztam létre. A márkára az időt állóság, az elegancia és a modern stílus jellemző, amelyben a férfiasság és a nőisség egyaránt kifejeződik. Nagyon fontos, hogy az egyes darabok megálmodásában semmilyen szabályt nem követek, létrehozásukban nem a szezonális divathoz igazodom. Az én művészi megközelítésem nem az aktuális mainstream vonulathoz igazodik, ami megmondja, hogyan kell működnie a dolgoknak.

Fotó: GR London Paris archív

A fenntarthatóság a márkákkal szemben egyre fontosabb elvárás napjainkban. A te branded esetében ez hogyan jelenik meg?

A fenntarthatóság elve fontos része a brandnek a megalapítása óta. Már akkor észrevettem, hogy a divatszakma túl gyorsan dolgozik (négy kollekció piacra dobása évente), ami nincs összhangban a fenntarthatóság alkalmazásával. Ezért mi már a kezdetektől fogva csak évi egy vagy két kollekcióval jelenünk meg a piacon, amelyek összeállításában a kevesebb néha több elvét követjük. Például csak annyi anyagot használunk fel a ruháink elkészítésére, amennyire feltétlenül szükségünk van, így nem keletkeznek kidobásra váró felesleges szövetvégek.

Fotó: GR London Paris archív

Véleményed szerint a márkáknak hogyan kellene működnie a poszt-covid időszakában? A divatipar meg fog változni, vagy visszatér a covid előtti működéséhez?

A koronavírus megváltoztatta a vevők vásárlási szokásait. A lezárások megerősítették bennük a megfontolt és tudatos vásárlói magatartást. A divatiparnak pedig alkalmazkodnia kell ehhez az új attitűdhöz olyan divatcikkek előállításával, amelyek nem csak egy szezonális időszakra szólnak. Ez egyben a fenntarthatóság szemléletének a még jobban való elterjedését is eredményezi a divatipar működésében.

HIRDETÉS

Miben látod saját márkád egyediségét és különlegességét a többi branddel szemben?

A ránk jellemző magabiztosság az, amellyel leginkább különbözünk más márkáktól. Mi magabiztosan lépünk a termékek megtervezésben és létrehozásában, mivel hiszünk saját vízióink és elképzeléseink sikerében.

Fotó: GR London Paris archív

Hogyan látod a márkád fejlődését a következő években?

Fiatal brand vagyunk, ezért legfőbb törekvésünk és célunk, hogy kiszélesítsük vevőkörünket az USA-ban és az ázsiai országokban egyaránt.

Dhwani Bansal, India, Egyesült Államok

Kérlek, mutasd be röviden a brandet!

A Dhwani Bansal egy olyan modern ékszermárka, amely az új és a hagyományos kézműves technikát ötvözi termékei előállítása során. Minden kollekciónk az életből merít inspirációt, amely megmutatja, kik vagyunk valójában, és hogyan éljük meg az élet különböző mozzanatait. Mit jelent számunkra egy érdekes beszélgetés, egy elolvasott novella vagy akár a naplemente megnézése. Minden ékszerünkben különböző életérzések kerülnek kifejezésre, és természetesen mint tervező, a saját személyiségemet is beleviszem ezek megálmodásába.

Fotó: Dhwani Bansal archív

Hogyan jelenik meg a fenntarthatóság a márkádban?

Indiában születtem, és a gyerekkoromat is ott töltöttem. A fenntarthatóság és a közösségi lét fontosságát már ott megtanultam a családom és a körülöttem lévő környezet által. Ezek az élmények meghatározóak voltak a márkám 2016-os megalapításában. Az elmúlt hat évben közel 50 indiai művésszel dolgoztam együtt, akikkel hiszünk abban, hogy mindazt, amit megtanultunk a környezetünktől, vissza kell fordítanunk az újabb tehetségek nevelésébe és segítésébe.

Mi vár a divatszakmára egy ilyen kegyetlen év után? Ravas Lili márkamenedzser elmondja véleményét

Mi vár a divatszakmára egy ilyen kegyetlen év után? Ravas Lili márkamenedzser elmondja véleményét

Szerinted a divatipar tovább változik, vagy visszatér a covid előtti működéshez?

A covid járvány alatt a márkáknak át kellett gondolniuk addigi működésüket, és ki kellett alakítaniuk a stratégiát, hogy miként tudnak megküzdeni az eléjük tornyosuló akadályokkal. A mostani poszt-covid időszakban már mi is tudjuk, hogy a márkánknak nem elég, ha csak a különböző divatheteken és divatmagazinok oldalán mutatkozunk be. Mindenhol jelen kell lennünk, meg kell tudni szólítani a leendő vásárlóinkat minél több platformon. A covid jótékony hatással volt a divatiparra. A járvány előtt a brandek többsége nem törődött a munkakörülményekkel, csak a minél több profit előállításával. A járvány okozta krízis viszont rákényszerítette őket működésük átgondolására és a megújulásra.

Fotó: Dhwani Bansal archív

Miben látod saját branded egyediségét?

A mi ékszereink magukért beszélnek, mivel olyan egyedi tervezésűek, amelyekre a magas szintű egyedi megformálás és művészi kidolgozás jellemző. Termékeink az indiai és a dél ázsiai kultúra hagyományaira építkezve olyan világot képviselnek, amelyek minden leendő vásárlónknak szeretnének örömet okozni viselésükkel.

Fotó: Dhwani Bansal archív

Hogyan látod a márkád fejlődését a következő években?

Első kollekciómmal, amely a diplomamunkám volt, a londoni Central Saint Martins Intézményben mutatkoztam be. Utána Indiában dolgoztunk éveken keresztül, ahol az egész országban megismerték és elismerték a márkánkat. Jelenleg Bostonban kezdjük meg felépíteni a brand promózásához szükséges feltételeket, ami nagyon jó lehetőség a márka széles körű elterjedésének. Az a célunk, hogy ebben folyamatban sokat tanuljunk, és sok új vásárlót szerezzünk a márkának.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Elolvadunk! Ilyen aranyosan becézik Sarolta hercegnőt az osztálytársai

Elolvadunk! Ilyen aranyosan becézik Sarolta hercegnőt az osztálytársai

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezek lesznek a legtrendibb fürdőruhák 2024 nyarán (x)

Ezek lesznek a legtrendibb fürdőruhák 2024 nyarán (x)

Így válaszd ki a tökéletes randi helyszínt – szuper ötletekkel jövünk (x)

Így válaszd ki a tökéletes randi helyszínt – szuper ötletekkel jövünk (x)

Melyik arcápolási rutin a legmegfelelőbb a Te bőrtípusodnak? Most megtudhatod (x)

Melyik arcápolási rutin a legmegfelelőbb a Te bőrtípusodnak? Most megtudhatod (x)

Nagyon fontos: ezt semmiképp se hagyd otthon, ha nyaralni mész (x)

Nagyon fontos: ezt semmiképp se hagyd otthon, ha nyaralni mész (x)