Divattörténelmi pillanat: itt a Gucci és a Balenciaga közös kollekciója!

2021.április.16.

A sok találgatás után végre megtudtuk, hogy miért volt egy igazi mérföldkő a Gucci tegnapi Aria nevű bemutatója!

 Fotó: Kevin Tachman
Fotó: Kevin Tachman

Nem másért, mint a 100 éves évforduló ünneplésének kezdetét jelentette a kollekció, amely a Balenciaga-val közösen készült!

Számítottunk rá vagy nem, a kifutón a két márka minden jegye tökéletesen érvényesül a közösen megálmodott ruhákon, így egy teljesen új, eddig még sosem látott divattörténelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi!

Idén lesz 100 éves a Gucci divatház, ez alkalomból pedig várható volt, hogy valami, az eddigieknél sokkal nagyobb készül! Néhányan azt gondolják, kiszámítható volt, hogy a Kering csoport két legnagyobb márkája belevág egy közös kollekcióba, de ez tényleg lélegzetelállítóra sikerült!

A Gucci hagyományos és megszokott színei, valamint tökéletes szabásvonala mellé, a Balenciaga vagány sziluettjei mindenképp megállják a helyüket, miközben a kollekció tiszteleg minden Gucci tervező előtt Guccio Guccitól Tom Fordig. Alessandro Michele 6 éve tartó uralkodása a divatház felett sem maradhatott ki, ezért természetesen neki is bőven jutott hely az új kollekció megalkotásában!

Az öltönyökkel a tervező korábbi főnöke, Tom Ford előtt tisztelgett. Eközben a szezonok óta tartó lógómánia sem került háttérbe, egyrészt azért, mert Gucci Gucci a felismerhető logóval érte el, hogy márkája exkluzív legyen, másrészt mert még Billie Eilish is imádja, ha tetőtől talpig logókba bújhat. Talán így született meg az a szemet gyönyörködtető ezüst kosztüm is, amiről a Balenciaga és a Gucci feliratok sem hiányozhattak!

A Balenciaga híressé vált harisnyacsizmája most a hagyományos Gucci logókkal tért vissza a kifutóra, de a csillogás, a modern formák és az extravagáns színek is elképesztően egyedivé teszik a ruhákat.

A Gucci IGTV-jén megjelent film minden részletéből könnyedén felismerhető, hogy a kollekció helyszínéül egy modern Édenkertet választottak a tervezők, ahol a személyiség, a szexualitás és a szabad akarat is bőven helyet kapnak Gucciba és Balenciagaba öltöztetve!

Még mindig hihetetlenül hangzik ez a kollaboráció, de a videót nézve könnyebb elhinni, hogy tényleg valós!

Nem volt egyszerű, de összeválogattunk néhány egészen elképesztő szettet a show-ról! A teljesség igénye nélkül, mutatunk néhányat a kedvenceink közül.

Ez is érdekelhet

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!