Hogyan legyél modell? - Praktikus tanácsok modellügynököktől #2

2012.április.10.

Gyakran kérdezitek tőlünk, hogyan indulhatnátok el a modellszakma felé, és mi is rengeteg sikeres és sikertelen modellsztorit hallunk munkánk során. Sorozatot indítottunk, amelyben megkérdezzük az ügynököket arról, hogy mire érdemes vigyázni, ha modellkedni szeretnél, kinek van jó esélye, hogy sikeres karriert fusson be. Várjuk a kérdéseiteket is ( glamour@glamouronline.hu ), amelyeket továbbítunk az ügynököknek, és mindenki választ kap. Sorozatunk első részét itt találjátok.

Natasha Poly mögött is remek ügynökségek állnak, ennek köszönhetően jelenleg a világ 2. legkeresettebb modellje
Natasha Poly mögött is remek ügynökségek állnak, ennek köszönhetően jelenleg a világ 2. legkeresettebb modellje

Ezek az ügynökségek sajnos az átvert szülők zsebéből kihúzott pénzből tartják fent magukat, és bárkivel elhitetik, hogy szupermodell válhat belőle, csak fizessen ki egy portfóliót, és írja alá a szerződést. Ezúttal szerződéskötés részre szeretnénk kitérni részletesebben, hiszen épp a megszólaló modell története írja le legjobban, milyen sajnálatos esetek fordulhatnak elő Magyarországon.

Az Attractive Models bookere, Frák Péter szerint már az rosszat sejtet, ha az adott ügynökség első percben szerződésről beszél, még rosszabb, ha rögtön az ember orra alá dugják. "Szeretnék kérni mindenkit, aki ilyen szituációba kerül, meneküljön! De a minimum, hogy nézesse át mindenki ügyvéddel a szerződést, mielőtt aláírja. (Ez körülbelül tízezer forintos befektetés, amit ügyvédi díjként ki kell fizetni egy független ügyvédnek, akinek az ügynökséghez semmi köze.) Inkább, mint egy későbbi, esetleges felbontásnál milliós büntetést kelljen fizetnie. Szomorú, hogy ezek az ügynökök nulla emberséggel rendelkezve vernek át bárkit egy felbonthatatlan és egyoldalú szerződéssel, vagy egy használhatatlan portfolióval. A minap hallottam egy másik ügynökségnél járt lánytól, hogy neki azzal álltak elő, hogy amíg nem szerződnek, addig kevesebb pénz jár az adott munkákból. Szerződéskötést követően magasabb a százalék aránya. Baromság! A modelltanfolyamokról már ne is beszéljünk! Egy topmodell sem végzett tanfolyamot, nem létezik ilyen, nem kell oklevél haj- és bőrápolásról és hasonló badarságokról, ezt az anyaügynöksége megtanítja a modelljeinek ingyen és bérmentve."

Nektek mondtak már hasonlót ügynökségek? Kértek már előleget, horribilis összeget portfólió készítésre? Ha igen, osszátok meg a tapasztalataitokat, hogy egy lány se kerülhessen ilyen helyzetbe!

Topmodell az Etro kifutóján Milánóban

Ez is érdekelhet

Tóth Andi: „Mindent megszakítok, ami nem tesz jót nekem”

Tóth Andi: „Mindent megszakítok, ami nem tesz jót nekem”

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói