Íme egy kollekció, amelynek darabjait nemcsak az utcán, de akár otthon is viselheted

2020.július.19.

Július 16-án, csütörtökön a Repertory concept store-ban rendezett Night Shopping keretein belül bemutatásra kerül a DAIGE 2020-as, Rocaille névre keresztelt nyári kollekciójának második dropja- így végre a teljes kollekció elérhetővé válik a Repertory üzletben és a daigeworld.com -on.

A Rocaille kollekciót a rokokó időszaka, a francia királyi udvar, a libbenő
alsóneműk, frivol romantika és organikus formatervezés inspirálta, amelyet a márka modern átgondolása tesz izgalmassá.

"A rokokó egyik gyakori témájában, a pásztor képekben az tetszik, hogy egy olyan túlzott idillt mutatnak be, ami igazából teljesen irreális. Mindig ott rejtőzik ezeken a festményeken egy kacér félmosoly, kis frivolitás, és számomra pont emiatt is szerethető. Ezek a túlzások a mai korból nézve szinte ironikusnak tűnnek, hiszen hatalmas selyemruhás hercegnők és hercegek vannak megfestve, amint épp őrzik a teheneket a szabadban, felszalagozott spánielek társaságában. Talán azért vonzott ez engem most különösen, mert én is épp ilyen furcsa extremitásokat éltem át az elmúlt időszakban, bezárva a lakásba. Onnan, hogy egyes napokon teljes pompámban indultam a helyi kisboltba, már csak egy kis ugrás volt az a gondolat, hogy ha egyszer lesz még alkalmam kijutni a természetbe, majd én is piknik kosárkával, báránykák és kutyák társaságában, pont ilyen nagyszerű ruhákban fogom ezt megtenni. Innen jött az ötlet, hogy a rokokó stílusjegyei és témái izgalmas párosítás lehet a DAIGE formavilágával, a letisztultabb, modern vonalaival." – mesélte Tóth Melinda.

A kollekció olyan "leisurewear" darabokat tartalmaz, amelyek otthon és az utcán egyaránt megállják a helyüket. Nagy szerepet kaptak a fenntartható anyagok, köztük a biopamut és a Tencel, ráadásul újdonságként két különleges, kézműves bőrtáskával is készültünk a statement darabok kedvelőinek.

Ez is érdekelhet

A bántalmazás egyik formája: minden, amit a szeretetmegvonásról tudnod kell!

A bántalmazás egyik formája: minden, amit a szeretetmegvonásról tudnod kell!

Szépséghírek

Hogyan lett Kulcsár Edina szenvedélye a hajfonás?

Hogyan lett Kulcsár Edina szenvedélye a hajfonás?

Szépséghírek

EmRata bomba frufruja a hatvanas éveket idézi

EmRata bomba frufruja a hatvanas éveket idézi