Ismét tarolnak a magyar tervezők a Milano Fashion Weeken

2019.szeptember.7.

A Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana 2018-ban indított stratégiai együttműködésének újabb állomásaként ismét reflektorfénybe kerülnek a magyar divattervezők a szeptember 18-23. között megrendezendő Milano Fashion Weeken. A nagy sikert aratott tavaszi milánói megjelenésnek és a felfokozott érdeklődésnek is köszönhetően immáron nem csak a kollekciók 1-1 darabja, hanem a magyar tervezők teljes kollekciója lesz látható a divathét alatt. Emellett egy kollektív fashion show keretében is bepillantást nyerhet a nemzetközi szakma a magyar divat világába. Mindezek hatalmas nemzetközi láthatóságot biztosítanak a hét mentorált számára.

Még 2018 augusztusában kötött stratégiai megállapodást a Magyar Divat & Design Ügynökség a Camera Nazionale della Moda Italianaval, aminek köszönhetően a nemzetközi szinten is első számú divatkamara három éven keresztül stratégiai partnerként támogatja a magyar divat fejlődését. Ennek egyik eleme a mentorprogram, melynek köszönhetően vesznek részt a szeptemberi milánói divathéten a magyar márkák az Abodi, az Artista, a Celeni, a Cukovy, az Elysian, a Je suis belle és a Zsigmond Dora menswear. Az olasz mentorok idén is több alkalommal Budapestre látogattak és személyes konzultációk során készítették fel a tervezőket a nemzetközi színtéren való sikeres megjelenésre.

Az első bemutatkozás idén tavasszal meg is történt, hiszen a mentoráltak a Milano Fashion Week hivatalos programjaként, a Spazio Cavallerizze impozáns épületében állíthatták ki kollekciójuk egy-egy kiválasztott darabját. A kiállítás egész héten ingyenesen volt látogatható, majd a február 22-i kollektív bemutatóra is rengetegen voltak kíváncsiak. A nyár folyamán újabb mérföldkőhöz értek a magyar márkák: az Abodi és a Zsigmond Dora menswear a Garage Milano Marina Guidi showroomban; míg az Artista, az Elysian, a Celeni és a Cukovy a Guffanti Concept ShowRoommal együttműködve a Budapest Select Showroomban állíthatott ki a nemzetközi buyerek és érdeklődők számára.

Kylie Jenner magyar tervező ruháját viseli élete legdögösebb fotóján

Kylie Jenner magyar tervező ruháját viseli élete legdögösebb fotóján

A sikeres tavaszi bemutatkozásnak és a felfokozott érdeklődésnek is köszönhetően szeptember 18-23. között, a Milano Fashion Week-en már nem csak 1-1 darabja tekinthető meg a márkáknak, hanem a mentorok által is szakmailag támogatott teljes kollekció megjelenik a statikus kiállításon. Szeptember 20-án, a kiválasztott márkák egy kollektív fashion show keretében nemzetközi influencerek, újságírók, buyerek és szakemberek előtt mutatják be a legújabb darabjaikat.

Ez is érdekelhet

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját