Jane Fonda 82 évesen a Gucci arca lett

2020.június.25.

A Black Lives Matter mozgalom igencsak felrázta az amerikai társadalmat, és hullámai természetesen a divatvilágot sem kímélték, nemcsak a márkák állnak elő sorra olyan kinyilatkoztatásokkal, melyekkel a különböző kisebbségek reprezentációját, jelen esetben most főként a fekete kultúrát, ígérik az eddigiekhez képest sokkal látványosabban bevonni nemcsak a megjelenésekbe, de a menedzsmentekbe is. Éppen ideje volt ennek, hiszen elég ha csak végignézünk az elmúlt szezonok kampányain vagy a kifutókon, bár javuló tendenciát mutat a sokszínűség, az igazán változatos megjelenésektől még távol állunk.

Jane Fonda
Fotó: Gucci

A Gucci értékeli a különcöket, a szó abszolút pozitív értelmében, a ciki, általában csúfolt, stréber stílust, a gender fluid karakterek és az idősebb generáció bevonása nagyjából azóta vált az olasz divatház egyik védjegyévé, amióta Alessandro Michele átvette a cég kreatív irányítását, és ezzel egyidőben a legkúlabb márkák közé emelte azt.

Amellett, hogy a cég elkötelezte magát a még látványosabb reprezentáció mellett a környezetvédelem fontosságáról sem feledkezett meg, bejelentették, hogy a következő időben még nagyobb hangsúlyt fektetnek a kíméletességre, az újrahasznosításra, és meg is született az első Gucci Off The Grid kollekció kifejezetten a környezettudatos, a Föld jövőjét szem előtt tartó embereknek készült. Egy ilyen kollekció kampányát pedig ki más vezethetné, mint a környezetvédelem egyik legnagyobb aktivistája, Jane Fonda.

Jane Fonda keserédes, csodálatos élete

Jane Fonda keserédes, csodálatos élete

A 82 éves Oscar-díjas színésznő mellett David Mayer de Rothschild, Lil Nas X, King Princess és Miyavi szerepel a kampányban. Az Alessandro Michele által tervezett darabok mind organikus, újrahasznosított, bio-alapú anyagokból készültek.

Ez is érdekelhet

Keanu Reeves olyan édesen beszél 49 éves barátnőjéről, ahogy arra mind vágyunk

Keanu Reeves olyan édesen beszél 49 éves barátnőjéről, ahogy arra mind vágyunk

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói