Kate Kondas mentorálta a fiatal modelleket!

2016. szeptember 1.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Gyönyörű fotósorozat látott napvilágot, amit Rab Roland készített a gyönyörű Glamour Women of the Year év modellje nyertesről, Kondás Katáról. Kata rengeteg nagy márkának dolgozott már, mint például Calvin Klein, Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier vagy Giorgio Armani. A 22 éves modell most épp mentornak csapott fel a VM Modellügynökség nyári táborában, ahol a friss modelljelöltek útját egyengette. Élményeiről és mostani munkásságáról kérdeztük:

Folyamatosan nyomonkövetjük, hogy szebbnél szebb helyekről posztolsz az Instagramon. Mit csinálsz mostanság?

Jelenleg itthon vagyok és próbálok a családommal és a barátaimmal tölteni minden percet, de ugyanakkor egyedül is lenni, figyelni a saját belső hangomra. Most ez az időszak a pihenésről szól, inspirálódásról és megújúlásról, hogy ismét teljes energiával indulhassak az újabb utakra.

Mit adott számodra a modellkedés?


Nagyon sok élménnyel gazdagodtam az évek során, rengeteg csodálatos helyre volt lehetőségem eljutni, amely által nem csak a világot, különböző kultúrákat és számos inspiráló embert, de önmagamat is jobban megismerhettem. Ezáltal folyamatosan formálódik a személyiségem és a világlátásom. Megtanított arra a modellkedés, hogy elfogadjam és szeressem önmagam, hisz mindannyian mások vagyunk és nem tudunk megfelelni mindenki elvárásának. Tegyük meg a tőlünk telhetőt, legyünk saját magunk legjobb verziója és bízzunk abban, hogy álmaink valóra válnak.

kate kondás, kondás kata, topmodell, vm model, nyári tábor, mentor, interjú, modellkedés

Merre fogsz utazni a jövőben? Van már valami terv?


A jelenlegi terv, hogy kimegyek New Yorkba két hétre, aztán ismét Szingapúrba utazok hosszabb időre. Vannak elképzeléseim azt követően is, de majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Nagyon izgatottan várom az év hátralévő részét.

Nemrég zajlott le a VM Supermodel Summer camp 2016, ami Horvátországban volt. Milyen élményekkel lettél gazdagabb az ott töltött idő alatt?


Nagy élmény volt egy 24 főből álló csapat tagja lenni. Jó kis közösséggé kovácsolódtunk össze a tábor végére. Ami számomra új volt és nagyon élveztem, az Rékával, a dietetikussal folytatott beszélgetések voltak, hiszen a családomnak köszönhetően nagyon fontos számomra az egészséges életmód és mindig is érdeklődtem ez iránt, de egy szakemberrel való beszélgetés alkalmával még több tudásra, rengeteg új információra tehettem szert. A közös ebéd és vacsorakészítések alkalmával újabb módszereket sajátíthattam el.
Egy másik igazán meghatározó élmény pedig az volt számomra, hogy reggeli tornát tarthattam a lányoknak, amit remélem ők is annyira élveztek, mint én! Legszívesebben minden egyes nap megismételném. Örömmel hallottam, amikor másnap reggel azt mondták, izomlázuk van.

kate kondás, kondás kata, topmodell, vm model, nyári tábor, mentor, interjú, modellkedés

Hogyan zajlott egy napotok?


Hasonló program várta a lányokat nap mint nap. Reggelente közös futásban vagy tornában volt részük, aztán kaptak egy kis szabadidőt a reggelizésre, pihenésre és fürdőzésre. Az ebédet mindig közösen készítettük el. Az első két nap a lányok két 5 fős csoportban felváltva sminkoktatáson és dietetikus előadáson vehettek részt. Majd ezt követően délután kezdetét vették a fotózások, amelyek szintén felváltva lettek megoldva. Egyik nap az egyik csapat, másnap a másik. Amíg a lányok fele fotózáson volt, addig a többiekkel a kifutón járást gyakoroltuk, ezt követően pedig fakultatív programok voltak.
A harmadik és negyedik napon, amíg az egyik csoportot fotózták, addig a lányok másik felével casting szimulációt gyakoroltunk. A napot egy közös vacsorával zártuk és este 10 órától csendes pihenőt tartottunk.

Milyenek voltak a lányok?

Szerencsére sikerült mind a tíz lánnyal megtalálni a közös hangnemet és egytől egyig nagyon kedvesek voltak már az elejétől kezdve. Motiváltságban, a szakma iránti érdeklődésben egyáltalán nem volt hiány. Látszott rajtuk, hogy igazán szeretnének sikeres modellek lenni és igen is cselekedni ennek elérése érdekében, ami nagyon dícsérendő. Mindenki könnyen tanult, de ha valami az egyik lánynak nem is ment annyira jól, akkor azt külön gyakoroltuk vele. Némelyik lánynak már kiforrott személyisége, karaktere van és már látható, hogy mit fog elérni. A többiek személyiségének még formálódnia kell, de ez teljesen érthető, 15-16 évesen még én sem tudtam ki vagyok valójában, pedig akkor már utazgattam. Minden kezdet nehéz, de majd az utazások, tapasztalatok hatására változni fognak, magabiztosabbá válnak és jobban megismerik magukat. Kívánom, hogy mindannyian elérjék álmaikat, vágyaikat!

kate kondás, kondás kata, topmodell, vm model, nyári tábor, mentor, interjú, modellkedés

Milyen érzés volt számodra, hogy mentorként lehettél a táborban?


Nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra és nagyon kellemes érzéssel töltött el, hogy taníthattam a lányokat és átadhattam nekik az eddig szerzett tudásomat, tapasztalataimat, élményeimet. Szívesen segítettem. És nincs annál jobb érzés, amikor azt veszed észre, hogy mennyire hálásak neked ezért. Alig várom, hogy nevesebbnél nevesebb divatházak bemutatóin, kampányaiban és híres magazinok címlapján lássam a lányokat és mondhassam, ők az én kis hugocskáim!

Mire van szüksége szerinted egy modellnek az induláskor?


Nagyon fontos, hogy minden helyzetben önmagunkat adjuk, ne akarjunk olyan lenni, mint valamelyik másik modell. Hiszen akkor leszünk sikeresek, ha egyediek vagyunk, a többiektől különbözőek. Ahogy Ralph Waldo Emerson is megmondta: Önmagunk maradni egy olyan világban, amely folyamatosan próbál megváltoztatni, a legnagyobb teljesítmény. És a legfontosabb, hogy legyünk magabiztosak és maradjunk alázatosak.

Mik azok a tulajdonságok, amik hátráltatnak és mik azok, amik előre visznek?


A magabiztosság, ambíció, alázatosság, kedvesség, nyitottság és érdeklődés az új iránt és a határozottság néhány olyan tulajdonság, ami mindenféleképpen előre visz, segít az álmaink elérésében. Ezzel ellentétben néhányat említve, a lekezelő, züllöt viselkedés, motiválatlanság teljes mértékben hátráltat. De a legfontosabb az, hogy maradjunk hűek magunkhoz és akkor leszünk hitelesek.

kate kondás, kondás kata, topmodell, vm model, nyári tábor, mentor, interjú, modellkedés

Minden tudást át tudtál adni az új arcoknak, amiket szerettél volna?

Igen, úgy érzem, hogy sikerült sok mindent megbeszélnünk a lányokkal. Nagyon érdeklődőek voltak, én pedig imádok beszélni, mesélni, úgyhogy jó csapatot alkottunk és éjjel-nappal folytattuk az eszmecserét.
Ennek ellenére is biztosan vannak olyan dolgok, amik nem kerültek megemlítésre, de bátorítottam őket, hogy bármilyen kérdésük is legyen, bármikor írhatnak nekem.

Te mit tanultál az ott töltött idő alatt?

Azt tanultam, hogy ha olyat csinálunk, amit igazán szeretünk, akkor nem szabad hagyni, hogy az évek során lankadjon a motiváltság, mindig kell találni valami olyat, ami tovább visz és inspirál, annak érdekében, hogy még nagyobb sikereket tudjunk elérni.
És ami még fontos, hogy mindenkitől tanulunk valamit. Ha csak kérdéseket is tesznek fel mások, mindig elgondolkodtatnak, ezáltal is jobban megismerjük magunkat.

Téged is fotóztak a tábor alatt. Gyönyörű vagy, mint mindig. Mesélj róla, hogyan zajlott a fotózás!


Köszönöm szépen a kedves szavakat. Nagyon élveztem a fotózást, hiszen egy csodás helyszínen és olyan stábbal dolgozhattam, aminek a tagjait nagyon tisztelek és ugyanakkor barátaimnak tekintek, így nagyon jól együtt tudtunk dolgozni és szuper hangulatban, nevetésekkel teli fotózásban volt részem. A készülődést hajnali 5 órakor kezdtük, aztán amint Barbi elkészítette a gyönyörű sminkem, Szepi csodás hajkoronát varázsolt nekem és Ricsi belebújtatott az első szettbe elindultunk a tengerpartra, ami közvetlen a szállásnál volt, így néhány perc séta után elértünk a Roland által kinézett helyszínre. Nagyon szépek voltak a kora reggeli fények és csend, nyugalom uralta a partot.

kate kondás, kondás kata, topmodell, vm model, nyári tábor, mentor, interjú, modellkedés

Nekem nagyon elnyerték a tetszésemet a képek és remélem másoknak is átjön majd a hangulat, amit szerettünk volna megjeleníteni. Kedvencem a vízben, ruhában lebegős fotó, amit a fotózás legvégén készítettünk és annyira élveztem, hogy szívesen elúszkáltam volna még egy darabig.

Van valami mottód?


Álmodj. Higgy. Érd el. (Hiszek a vonzás törvényében)

Fotó kredit:

Morning Blue

Editorial from the VM Supermodel summer camp 2016.

Photographer: Roland Rab Photography

Model: Kate Kondas @ VM Model

Style: Richard Alexander

Mua: Barbara Keseru / ARTDECO Magyarország
Hair: Szepesi Bence / Kevin.Murphy Magyarország / Lazar`s
Locatinon: Trogir, Croacia

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A 61 éves Demi Moore csak úgy ragyog, hatalmas dekoltázzsal hódít

A 61 éves Demi Moore csak úgy ragyog, hatalmas dekoltázzsal hódít

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Csodás arcbőr, smink nélkül? Igen! Ha ezekre odafigyelsz, nem kell többé alapozó (x)

Csodás arcbőr, smink nélkül? Igen! Ha ezekre odafigyelsz, nem kell többé alapozó (x)