Két friss márka is bemutatkozott a Design Héten

2015.október.20.

A Design Hét évek óta az év azon időszaka, amikor a művészet iránt érdeklődők olyan márkákkal, tervezőkkel, művészekkel találkozhatnak, akiket eddig talán nem igazán ismertek. Idén mi is ellátogattunk több programra, hogy minél jobban kiélvezhessük ezt a fantasztikus lehetőséget. Faragtunk kézi fúróval használt bakelit lemezeket cseh tervezők kiállításán az Iparművészeti Múzeumban, ünnepeltünk Abonyi Almával a 2. szülinapja alkalmából, és megcsodáltuk Merő Péter és Németh Edina papírcsodáit is.

Most bemutatunk két olyan új márkát és tervezőt, melyekre érdemes odafigyelni a jövőben.

Reményi Éva eredetileg közgazdásznak készült, majd hamar az ötvös mesterség felé fordult. Néhány éve alapította meg saját márkáját EVE by remenyieva néven. Kollekcióira jellemző a hihetetlen kidolgozottság és részletgazdagság. A Design Hét keretében legújabb, őszi-téli kollekciójáról beszélgettünk vele. A mindig vidám tervezőt már csak azért is meglátogattuk, mert számunkra kissé összeférhetetlen volt természetével legújabb kollekciójának inspirációja, az agresszió. Mikor nekikezd a borongósabb hónapok kollekcióinak, próbál mindig valamilyen érzésből inspirálódni, így került terítékre a minden emberben ott rejtőző erőszak. Ezeket a rejtett negatív impulzusokat könnyen le lehet vezetni a sportban vagy akár a művészetekben. Éva a tervezésben és az ötvösmunkákban találja meg a testi-lelki egyensúlyt, s így született meg az AGGRESSION. Kedvencünk tőle az arany-ezüst háromszögekből felépülő nyaklánc.

Másik kedvencünk két fiatal tervező egy közös showroomja volt. Molnár Annamária férfi és Samea Nóri női kollekciója tökéletesen kiegészítik egymást. A YUUTHS márka tavaly debütált egy mini kollekcióval a Tony&Guy Fashion Weeken, ahol a fiatal férfiaknak tervezett kollekciót egészen remekül fogadta a közönség. A márka célja a férfiakat arra bátorítani, hogy merjék kifejezni személyiségüket a divaton keresztül is. Új darabjai készítésekor a sziklamászás élményét vegyítette a naiv művészetekkel, így öltözetei mindazonáltal, hogy humort és vidámságot sugároznak, ott rejlik bennünk az erő és a vagányság. A Yuuths férfi egyfajta geek, aki feltűnő színekkel, elegáns vonalvezetéssel és játékos részletekkel hívja fel magára a figyelmet. Egyik kedvencünk a kék, vízlepergetős anyagból készült dzseki, mely újfajta gombolásának köszönhetően is nagyon izgalmas.

Ez is érdekelhet

Így békülhetsz ki a legkönnyebben egyes csillagjegyekkel

Így békülhetsz ki a legkönnyebben egyes csillagjegyekkel

GLAMOUR Horoszkóp

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod