Kirúgták Kanye Westet a divathetekről, nem lesz Yeezy show

2017.február.2.

Hatalmas meglepetésként ért minket és valószínűleg Kanye Westet is. A CFDA-vel (amerikai divatszövetség – a szerk.) való konzultációján ugyanis a rapper-dizájner polihisztor elbukott. Kanye szerette volna, ha a Yeezy season 5 bemutatója a hivatalos showlistán szerepelne, de már biztos, hogy nem fog. De miért is?

Kanye West
Fotó: Northfoto

Néhányan azt pedzegetik, hogy erre kihatással van az előző bemutatójának szervezése. A Yeezy Season 4 bemutatóját ugyanis nem egyeztette a CFDA-vel, arról nem beszélve, hogy a modellek órákon keresztül álltak a tűző napon és többen elájultak. Technikailag nem is kellett engedélyt kérnie, mivel a New York Fashion Week kezdetét megelőző napon volt Kanye bemutatója, bár a szövetség lehet, hogy a szívére vette a történteket.

De mi is a probléma? A CFDA hónapokat tölt a szervezéssel és a logisztikával, ami a divathetet megelőzi, azért, hogy egyik show se ütközzön egy másikkal, ezáltal ne essen el egy márka sem a meghívottjaitól. Kanye West mindezt figyelmen kívül hagyva, egy olyan időpontot választott meg, jóval határidő után, ami a Marchesa bemutatójával lett volna egy időben, ezzel felrúgva a szabályokat, amit persze a CFDA elutasított – és talán zokon is vett.

Kanye West legutóbbi Yeezy show-ja botrányosra sikerült:

Kanye West Yeezy show
Kanye West Yeezy show
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Steven Kolb, a CFDA elnöke és vezetője határozott nyilatkozatot adott ki a WWD-nek:

"Még egyszer mondom, a CFDA végleges döntést hozott és szó sincs arról, hogy esetleg mégis megrendezésre kerülne Kanye West show-ja a hivatalos New York Fashion Weeken. Több, mint 300 márkával dolgozunk együtt és komoly munkát fektetünk abba, hogy mindenkinek olyan időpontot találjunk, ami megfelel a kollekciók bemutatására, annak elkerülésével, hogy két brand között bármilyen konfliktus jöhessen létre. Azzal, hogy nem megy valaki végig a hivatalos procedúrán, úgy gondolom, hogy nem lenne fair a többi dizájnerrel szemben, akik viszont végigcsinálták az egész formaságot. Úgy gondolom, hogy ez a viselkedés elfogadhatatlan és a divatszakmának nem kell tolerálnia."

Ez is érdekelhet

10 hüvelyi változás, amire várandósan számíthatsz

10 hüvelyi változás, amire várandósan számíthatsz

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton magenta kabátját legszívesebben letépnénk róla és elfutnánk vele a naplementébe

Kate Middleton magenta kabátját legszívesebben letépnénk róla és elfutnánk vele a naplementébe