18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Kivillanó fanszőrzet, modell műlábbal - forradalmárok az aktuális divathéten

2016.február.15.

Már javában zajlik a New York-i divathét, ahol természetesen óriási a sztárjárás. Eddig kétségkívül Kanye West újabb Yeezy akciója kapta a legnagyobb figyelmet.

Chromat, divatbemutató, fürdőruha
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

A legnépszerűbb, és mainstream márkák mellett azonban a divathét számos izgalmas, és meghökkentő meglepetést tartogat. New Yorkban folyamatosan jönnek fel a különböző szubkultúrákból felkapott márkák, akikre egy ideig mindenki furcsa szemmel tekint, aztán pillanatok alatt válnak a legmeghatározóbb márkákká. Ott van például a Public School, ami a teljes ismeretlenségből egyre magasabbra tör.

A mostani divathéten két bemutató is nagy visszhangot váltott ki. Az egyik a Chromat bemutatója volt. A fiatal, első sorban fehérnemű- és úszódressz-márkát 6 éve alapította Becca McCharen. Az építészet felől érkező tervezőnő már a kezdetektől különösen fontosnak tartja, hogy a sokszínűséget képviseljék a kollekciói. A Nicki Minaj vagy Beyoncé által is kedvelt Chromat márka divatshowja idén abszolút reprezentálta ezt a sokszínűséget, hiszen mindenféle etnikumú modell megjelent a kifutón, szerepelt kerekded, plus size modell éppúgy, mint műlábú, vagy transznemű manöken is.

Így ünnepelte a Chromat a női sokszínűséget a kifutón:

Chromat, bikini, fürdőruha, divatbemutató
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

A divatcég ráadásul a Witches ügynökséggel működött együtt az egész show és az azt követő parti létrehozásában. A Witches olyan művészi platform, ahol a különböző női identitásoknak biztosítanak megjelenési formát. A Chromat különleges vízióját éppen a megjelenített sokszínűség tette izgalmassá.

A másik feltörekvő márka, amely alaposan felkavarta New York divatérzékeny bennfenteseit a Moses Gauntlett Cheng volt. Az igazi underground kollektíva poszt-nukleáris víziója alaposan meglepett mindenkit. A bemutató során a modellek egy füsttel teli, vörös fényekkel bevilágított szobában álltak egy sorban.

Moses Gauntlett Cheng

A márka teljesen nélkülözte a profi modelleket, így aztán olyan volt, mintha az utcáról rángatták volna be a ruhákat bemutató fiatalokat. A Moses Gauntlett Cheng bemutatójának esetlegessége egyszerre provokatív és pimasz lépés. Ahelyett, hogy a darabok tökéletesen passzoltak volna a modellekre, itt-ott kisebb volt egy-egy melltartó, vagy nem állt tökéletesen egy-egy nadrág-szoknya, persze a fanszőrzetet mutató modell megjelenése biztosan nem volt véletlen.

Esetlenség és provokáció, kivillanó mellek és fanszőrzet:

Moses Gauntlett Cheng
Moses Gauntlett Cheng

Ez is érdekelhet

Púdermentes Podcast: Soha el nem ért sikereink sírboltjai között

Púdermentes Podcast: Soha el nem ért sikereink sírboltjai között

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Sztárhírek

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!