Kulisszák mögött: Így készült az Elysian tavaszi-nyári lookbook-ja

2015.február.11.

Az Elysian márka neve már ismerősen csenghet a GLAMOUR olvasói számára, hiszen tervezője, Bódis Boglárka a GLAMOUR Women of the Year jelöltje, és pár hete a mindennapjaiba is betekinthettünk a Gardróbnaplóban.

Első, exkluzív fotó az Elysian lookbookjából
Első, exkluzív fotó az Elysian lookbookjából
Fotó: Elysian

A pop up store megnyitása után a fiatal magyar márka most újabb nagy dobásra készül: idén először jelenik meg nyomtatott katalógusuk, melynek exkluzív fotózásán mi is részt vehettünk.

A lookbook fotózására a gyönyörű Gresham palota egyik lakosztályában került sor: miközben kint a Széchenyi teret lassan beszitálta a hó, bent szorgalmasan kattogott a kamera és vonultak fel sorra a tavasz-nyári kollekció darabjai. Áttetsző selyem, muszlin anyagok suhogtak, lenvászon ruhák perdültek elegánsan, bőr és aranyszínű kiegészítőkkel, kacér kivágásokkal izgalmassá téve. A ruhák előkészítése alatt Bódis Boglárka beavatott a kollekció részleteibe, mely az Elysian's Rooftop nevet kapta, a tetőkertre, mint a modern nagyvárosi élet és természet találkozására, utalva. A visszafogott zöld, krémfehér és tüzes narancssárga színvilág William Morris 19. századi brit grafikus Lonc és tulipán című grafikája köré épült, mely utóbbi az anyagok mintájában kelt új életre, buja virágokkal töltve meg a "tetőkertet".

Azért is esett Four Seasons Hotelre a választás egy hagyományos műteremmel szemben, mert amellett, hogy a minták érvényesüléséhez letisztult, elegáns hátteret szerettek volna, fontosnak tartották, hogy egy történetbe, környezetbe ágyazódjon a kollekció.

A lookbookhoz elkészített aszimmetrikusan feltűzött frizura követi a ruhák szabásában megjelenő játékosságot, de szabadon hagyja a hátat, hogy a rafinált hátkivágások érvényesülni tudjanak. Idén nyáron is nagy divat lesz a feltűzött haj, de a zuhanyzós kontyok ideje leáldozott, csatokkal, néhány egyszerű fonattal fel lehet dobni ezt a gyors frizurát is – fűzte hozzá Dombi Imola, a L'Oréal mesterfodrásza, aki néhány tippet is adott a nyári frizurák elkészítéséhez. Ha nagyobb kontyot szeretnénk, azzal a trükkel élhetünk, hogy felkötés előtt besütjük a hajat, így könnyebben is formázható, és a hullámok textúrát adnak hozzá.

A kollekcióhoz a tervező és a Lancôme nemzeti sminkmestere, Tombor Sarolta egy nagyon nőies, szemet kihangsúlyozó sminket álmodtak meg. "Selyemfényű szürkés árnyalatokkal dolgoztam, ami passzol a ruhák anyagaihoz" – mondta el Sarolta. Azt is elárulta, hogy a nyári sminktrendek is ezt a természetes vonalat követik majd, a szemöldök kiemelésével, kevés alapozóval, az erős rúzsokat és pirosítókat mellőzve. Ezt a füstös sminket már inkább estére ajánlja.

Ez a természetesség és kifinomultság, ami a kollekció minden elemében megjelenik, az "Elysian nő" alapvonása. Emellett azonban a stílusos nő ugyanúgy intelligens, a törékenysége mellett van benne erő is, a ruháknak nemcsak szépeknek, hanem abszolút hordhatóaknak is kell lenniük – ez a szemlélet áthatja a márka minden darabját, és ezért is kedveli őket több magyar híresség, köztük Wolf Kati is, akit a legutóbb is Elysian ruhában láthattunk A Dalban.

Az énekesnő szintén megfordult a fotózáson, mesélt a fellépőruhájáról és a saját stílusáról. "Szeretem a lágy, nőies ruhákat, melyek ezzel együtt izgalmasak, erőt tudnak sugározni. Sokan elfelejtik, amikor fellépőruhát terveznek, hogy ott a kényelem is elsődleges: én úgy nem tudok énekelni, ha nem tudok rendesen mozogni a ruhában. A legutóbbi fellépésen volt szélgépes jelenet, és ahhoz is tökéletes volt a ruha, mert nem kapta fel túlságosan a levegő".

A lookbook kiadása és a Women of the Year jelölés mellett több izgalom is várható még idén az Elysian életében, hiszen idén először válik el egymástól a ready-to-wear és a méretre készítés, és hamarosan a tavasz-nyári kampányról is lehull a lepel. A fotózást egyelőre még titok övezi, csak annyit árulhatunk el, hogy egy, a márka számára kedves magyar hírességet láthatunk majd a kollekció darabjaiban tündökölni.

Fotó: Mihály Zoltán
Werkfotók: Acsai Kinga
Modell: Bori, Attractive Model Agency
Smink: Tombor Sarolta, Lancôme nemzeti sminkmestere
Haj: Dombi Imola , L'Oréal Professionel
Special thanks to: Four Seasons Hotel Budapest Gresham Palace, CCC Hungary
Vidám hangulat a fotózáson, jobbrol-balra: Bori (modell), Bódis Boglárka (tervező), Imola (haj), Saci (smink), Dusík Bori (Elysian üzletvezetője), Stefi (Elysian gyakornoka)

Ez is érdekelhet

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói