Lakatos Márk exkluzív: The Misshapes-interjú

2012.október.23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Néhány napja a http://www.glamouronline.hu/divatblog/lisszaboni-divatkaland-lakatos-markkal-6811>lisszaboni divathét kulisszái mögé kalauzolt minket Lakatos Márk

Később hálát adtam megérzésemnek, hogy felfelé a kényelmes és olcsó taxit választottam és lefelé fedeztem fel gyalogosan a romantikus domboldal utcáit, villamosait és templomait. A történelmi várfal körüli szűk sikátorok házaiból álmos macskák és mégálmosabb öregasszonyok bámultak ki a félig nyitott spaletták mögül. Olyan keskeny itt minden, hogy vigyázni kell, nehogy valamelyik aurájába túlságosan is behatoljon a kíváncsi arra járó. Aranylóan sütött a nap, sugarai felmelegítették a századok alatt lekoptatott kockaköveket, amelyeken platformos Prada cipőmben egyensúlyoztam le a Tejo folyó partjára.

Megéheztem, úgyhogy a sarki fűszeres bácsitól megkérdeztem, hol lehet igazán jót enni így dél körül. Rögtön megígértettem vele, hogy nem irányít el valami turisták által leamortizált, fotózott ételekkel promózott szörnyű helyre. Persze, hogy felfelé küldött egy hosszan kígyózó, szűk lépcsősoron! Miuccia Prada valószínűleg csuklott ebédje közben, mikor a vasalótalpú gyönyörű cipőmben felaraszoltam a foghíjas lépcsőfokokon és megérkeztem egy sokat ígérő pici étteremhez. Ajtajában helyiek vártak a sorukra, hogy a kirakatban szégyenlősen meztelenkedő halakból és tengeri finomságokból fogyasszanak. Ez jó jel volt!

Én is kinéztem egy csomag ínycsiklandó csőkagylót és kacéran szemeztem néhány ezüstösen csillogó szardíniával, akik bizonyára reggel még gondtalanul fürdőztek valahol. Most viszont egy fél üveg könnyű vinho verde társaságában az asztalomon végezték. Isteni volt az ebéd, ennél jobb nyitányt el sem tudtam volna képzelni ebben a napsütötte, barátságos városban. Kezdődhetett a munka.

Délután a Museo do Design izgalmas terében, ahol vintage Gaultier, Balenciaga, Givenchy, Dries van Noten ruhák között tekintheti végi a XX. századi design történetet a látogató, Janis Dellarte tartott prezentációt különleges, kötött technológiákra épülő ruháiból és kiegészítőiből. A styling és a kollekció a brazíliai esőerdők indiánjainak művészetét idézték meg. A Royal College of Art kötős szakán végzett tervezőnő egy kissé lilaködös performansz keretében mutatta be az alkotói folyamat fázisait a nézők szeme láttára megszülető öltözékekkel, miközben videón beszélt arról, hogy fő inspirációját Janis Joplin és Szörnyella de Frász személyéből meríti.

A teremben kitömött bikafejek, régi biciklik és tejesköcsögök voltak roppant művészien elhelyezve. Én kezdtem arra gondolni, hogy mégsem voltak annyira frissek az ebédre fogyasztott szardíniák... Ezek után átsétáltunk a Patio da Galé felé, ahol a The Misshapes adott sajtótájékoztatót. Carlos barátom elmondta, hogy már egy órája a sminkben ülnek. Ettől rögtön mély szimpátiát éreztem irántuk. Ami fontos, az fontos. Aztán megjelent a Leigh és Geordon, és arra gondoltam, hogy vagy a sminkessel nem sikerült megértetniük pontosan magukat vagy kegyetlenül betámadt náluk a jetlag. Látszólag nem volt túl sok kedvük az újságírókhoz, kicsit nyögvenyelősen indult az egész, én meg kivártam, hogy a magyar GLAMOUR nevében feltehessem saját külön-bejáratú kérdéseimet. A hivatalos rész gyorsan lezárult, kértek egy Light Coke-ot, aztán gyorsan megismerkedtünk. Így már kellemesebb volt a dolog.

Lakatos Márk: A világon nagyon sok fiatal álmodik olyan sikerről, mint a Tiétek. Mindenki szeretne egy underground New York-i klub partijából olyan messze jutni, mint Ti, akik a legnagyobbaknak zenéltek, Madonnának csináltok remixet és a legjobb tervezőkkel dolgoztok együtt világszerte. Mit mondanátok azoknak, akik ki akarnák szedni belőletek a titkotokat.

LM: Mi volt a fontosabb a zene vagy a styling? Titeket mindenki úgy ismer, mint a "fekete hajú DJ-k".

Leigh Lezark: Ez érdekes, mert erre nem gondoltunk az elején. Mindhárman Geordon, Greg és én feketére festett hajat hordtunk már azelőtt, hogy megismerkedtünk. Ez a New York-i underground szcénában eléggé tipikus. Én a magam részéről egy igazi szőke lány vagyok, mondhatni túl szőke, de az tény, hogy van ereje annak, hogy mindhárman fekete hajat viselünk. Geordon 8 évesen festetette először be a sajátját. A stílus nagyon fontos, mert egy DJ ugyanúgy, mint egy énekes vagy zenész a külsejével is képviseli azt a világot, amit a zenéjében. Én gyakorlatilag 16 éves korom óta így nézek ki. Nagyon fiatalon már meleg bárokba jártam hétvégenként, magam csináltam a ruháimat. Nem véletlen, hogy a Misshapes mindig trendszetter volt, a közönségünk pedig mindig divat-érzékeny emberekből állt. Ezért is dolgozunk sokat divatbemutatókon.

LM: Pont erre akartam rákérdezni: nehezebb egy bemutató zenei anyagát elkészíteni, mint egy saját mixet?

GN: Mi nagyon szeretünk divattervezőkkel dolgozni. Borzasztó izgalmas dolog átvenni a kreativitásukból azt, amiből aztán a bemutató zenéje születik. Színek, formák, vonalak mind olyan dolog, ami egészen különleges kapcsolódási pontokon jelenhet meg a zenei anyagban, a mixekben.

LM: Ti pedig a legnagyobb tervezőkkel dolgoztok együtt Jeremy Scott, vagy az isteni Karl Lagerfeld. Leigh, te a Chanel divatház amerikai nagykövete lettél. Milyen Karl Legerfelddel együtt dolgozni?

LL: Karl fantasztikus ember. Különleges ízlésű ember, különleges kreativitással.

LM: Gondolod, hogy az a titka, hogy állandóan fiatal tehetségekkel veszi magát körül?

LL: Lehet. Karl lenyűgözően naprakész minden területen. Elképesztően friss zenei ízlése van, remek fotográfus és minden porcikájában modern ember. Ez sugárzik a kollekcióiból is. Nekem óriási élmény vele dolgozni.

LM: És milyen volt Madonnával partizni? Ha jól tudom, ő is a The Misshapes vendéglistáját gazdagítja.

GN: Madonna zseniális művész és nagyon cool személyiség. A Confessions albumot a Misshapes party-n mutatta be Junior Vazquezzel, amikor DJ-ként is fellépett. Az egyik legemlékezetesebb este volt. Vele többször is dolgoztunk még együtt, remixet is csináltunk a Jump című számához. Jó vele bulizni, mert el tudja magát engedni és fantasztikus hangulatot csinál.

LM: Utoljára azt kérdezném meg, hogy hova megyünk ma este?

LL: Van már egy csomó ötletünk. A Fashion TV partin majd megbeszéljük.

Hát így is lett. Hogy mi köze mindennek Anna Dello Russo-hoz? Vegyetek egy gyors fashion shower-t és tusolás után megtudjátok a következő írásomból. Ciao!!!

Kattintsatok a képes élménybeszámolóért!

Lakatos Márk exkluzív: The Misshapes-interjú Leigh Lezark és Geordon Nicol lelkesen válaszolgatott Lakatos Márk kérdéseire.


Galéria

Bezárás
2021.02.02.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 mondat, amit a boldog párok SOHA nem mondanak egymásnak

5 mondat, amit a boldog párok SOHA nem mondanak egymásnak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

PR

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

PR

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)