Legyél a Sugarbird team tagja! Jelentkezz a márka divatpályázatára!

2016. július 26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Sugarbird 2017-ben jubilál, 10. születésnapját ünnepli, és erre minden eddiginél nagyobb szabású bemutatóval készülnek. Éppen ezért született meg a Sugarbird Project ötlete, mely fiatal, kezdő vagy akár visszavonult tervezők, illetve grafikusok számára kínál óriási lehetőséget. A jövő nyári kollekció megtervezésére kiírt pályázat nyertes pályamunkáinak elkészítése rengeteg háttérmunkát igényel, ezért már most el kell kezdeni dolgozni vele.

A jelentkezőknek az a feladatuk, hogy az előre megadott témákból szabadon válasszanak egyet, és ahhoz egy kapszula kollekciót tervezzenek. A leadott pályamunkák elbírálása után a nyerteseknek a cég szerződést és lehetőséget ajánl a Sugarbird csapattal együttműködve kidolgozni egy mintakollekciót, amely a kifutóra kerülhet a 2017-es tavaszi divatbemutatón.

A Projecttel a fiatal tervezőket is szeretné felkarolni a Sugarbird. Manapság ez az iparág, ahol nagyon nehezen lehet érvényesülni, mert kevés magyar ruhamárka marad fent. A ruhaipar háttere pedig minimálisra csökkent. Ezért ez egy páratlan lehetőség akár kezdő, akár visszavonult, akár aktív tervezőknek, grafikusoknak, hogy színre lépjenek.


A cég háttere és kapcsolatai biztosítják azt a lehetőséget, hogy akár valamelyik világsztáron is viszontlássák az általuk tervezett ruhát, mint például Baranyi Ádám esetében is, akinek a nyári kollekciójának darabjait Beyoncé is boldogan viselte. "Ezek nagyon nehéz kapcsolatok, nagyon sok munka és olyan anyagi háttér van mögöttük, amit csak egy komplex cég tud biztosítani", nyilatkozta Jagasics V. Csonka Hedvig ügyvezető igazgató, aki arra is rávilágított, hogy nem csak a ruha érdeme, hogy eljut például Beyoncéhoz, sőt, egy jó ruha még igen kevés is! A cég háttere, kapcsolatai, és a tervezőt támogató teljes csapatmunka teszik mindezt lehetővé. Nos, ehhez a remek csapathoz csatlakozhat a Sugarbird Projectre jelentkezők közül a legtehetségesebb.

Amellett, hogy mindennek a része lehet, beleláthat a cég gyártási hátterébe, a gyártás ütemezésébe. A Sugarbird teljesen másképp működik, mint a legtöbb önálló divatmárka. Itt a csapatmunkán van a hangsúly, amiben a nyertes pályázó is kipróbálhatja majd magát.

A jelentkezőknek a következő témákból kell választaniuk:
• Jeans
• Basic Love – laza, puha pamut anyagok egyszerű és formabontó szabásvonalak felhasználása, love grafikák
• Summer Garden – friss, virágos, gyümölcsös, trópusi, szörfös hangulat, minden, ami a nyárról eszedbe jut
• Cartoon – Disney, Looney Tunes, DC karakterek által inspirált téma
• Red Carpet – alkalmi, parti, glamúr, esküvői ruhák
• Fitness – sportos vonalvezetések, melyhez bármilyen grafikai témát is csatolhatsz

A megadott témákból egy 10-15 fazonból álló egységes kapszula kollekciót kell készíteni. Több témában is van lehetőség elindulni. Grafikusoktól a is szintén 10-15 db grafikát várnak. A méret, elrendezés, technika szabadon választott. Csapatban is lehet indulni. Fontos, hogy kreatívan gondolkodó emberek induljanak a pályázaton, ugyanakkor a szabászat, a modellezés, és a technológia alapjait is kell, hogy ismerje a jelentkező.

A pályzati kiírásban további részleteket találsz erről. A jelentkezés előzetes regisztrációhoz kötött. A pályázók részvételi szándékát a project@sugarbirdfashion.com e-mail címen fogadják, legkésőbb 2016. augusztus 15-ig.

Kellene egy kis inspiráció? Akkor nézd meg ezeket a moodboardokat:

Legyél a Sugarbird team tagja! Jelentkezz a márka divatpályázatára! A Sugarbird Project nyertese bemutathatja kollekcióját a Sugarbird 2017-es 10. születésnapi fashion show-ján.


Galéria

Bezárás
2021.06.30.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Vilmos herceg megmutatta, miért lesz egy nap tökéletes király

Vilmos herceg megmutatta, miért lesz egy nap tökéletes király

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)