Lisszaboni divatkaland Lakatos Márkkal

2012.október.19.

Lakatos Márk már többször blogolt a GLAMOUR Online-on az élményeiről. Beleshettünk vele a madridi divathét és az Elite Model Look modellkereső verseny kulisszái mögé, de velünk volt a GLAMOUR divattüntetésén is egy évvel ezelőtt. Most Lisszabonban járt – hogy miért, azt mesélje el ő legújabb blogbejegyzésében:

Lakatos Márk és Leigh Lezark
Lakatos Márk és Leigh Lezark

Lisszabon isteni hely! Nem egy őrült metropolisz, ahol állandóan tömegjelenetekbe bonyolódik az ember, legyen szó divatbemutatóról, vásárlásról vagy éppen cool éjszakai szórakozásról. A portugál főváros emberléptékű minden tekintetben, és nyugodtan mondhatom, hogy kedves emberek lakóhelye. Könnyű első látásra beleszeretni ebbe a fantasztikus hangulatú köztereket rejtő, zeg-zúgos, dombokkal tarkított városba, ahol a villamos is aluszik, illetve játékos döcögéssel kerülgeti a sétáló párokat, kutyás fiatalokat és a csodálkozó turistákat. Sokszor a házfalakhoz dörgölőzve kanyarog az ódon utcácskák között és álmában csönget egy kicsit, ha valaki túl közel lép le a járdáról, súrolva kopott piros pléhfalát. Ha a lisszaboni villamos álmosnak is tűnik, ez egyáltalán nem mondható el a jókedvű portugálokról, akik a lehető legtermészetesebb szimpátiával osztják meg életterüket az odalátogatókkal.

A vendégszeretet szó igazi értelmét itt aztán alaposan megérthetjük. Még egy olyan általában sznob, elitista rendezvény is, mint egy fashion week, ahol mindenki azt próbálja a világon megmutatni, hogy mennyire vagány, Lisszabonban egy izgi többnapos házibulinak tűnik. Nem hemzseg a nemzetközi buyerektől, helyi hírességek és önjelölt fashioniszták találkozóhelye, de őszinte képet ad az aktuális portugál tervezőkről és a helyi divat fő irányzatairól. Összességében szexi kis rendezvény, ahol az ember az első nap már jó barátokat szerezhet, ha érzékeny a házigazdák nyitottságára és felveszi a város ritmusát, rátapint Lisszabon pulzusára. Pont erre gondoltak a szervezők is, amikor az idei Moda Lisboa mottójának a PULSE szót választották.

Az utóbbi évek törékeny gazdasági környezetében, ahol a krízis sötét árnyként telepszik rá az amúgy komoly tradíciókkal rendelkező textil és cipőgyártó ipar szereplőire, fontosnak tartják megmutatni és a külföldi sajtónak is bebizonyítani, hogy igenis ver a portugál divat szíve, élénk maradt a pulzusa.

Négy nap alatt több, mint 20 tervező és márka mutatja be a jövő tavasz és nyár kollekcióit, köztük olyan nagy potenciállal bíró brandek is, mint a Cía Marítima fürdőruha gyártó cég. Három belvárosi helyszínen mennek a bemutatók, köztük a gyönyörű Városháza könyvtárának előcsarnokában, illetve a Patio da Galé impozáns belső tereiben, ami a Velencére emlékeztető főtérre nyílik.

Itt, vagyis a Praca do Comercio elegáns környezetében rendezte meg az Adidas, az egyik főtámogató, azt a nagyszabású styling showt, aminek a zenéjét nem más mixelte, mint a The Misshapes. Leigh Lezark és Geordon Nicol a nemzetközi divatszcéna egyik legfelkapottabb dj formációja, akik a legnagyobbaknak kevernek, úgyhogy nagy várakozásokkal néztem a találkozónk elébe. Zöld folyosóm volt hozzájuk, mert tolmácsuk, Carlos, akit még a Madrid Fashion Weeken ismertem meg megígérte, hogy a hivatalos sajtótájékoztatón kívül is kerít alkalmat arra, hogy találkozzam velük. Hogy mit tudtam meg Leigh felmenőiről és mit énekeltünk a bemutató utáni éjszaka a minibuszukban, miközben egyik partiról a másikba mentünk elmesélem a holnapi bejegyzésemben. Ciao!!!

Kattintsatok a képes élménybeszámolóért!

Lisszaboni divatkaland Lakatos Márkkal Divatblog: Lakatos Márk Leigh Lezarkkal és Geordon Nicollal vetette bele magát az éjszakába. Lakatos Márk és Leigh Lezark

Ez is érdekelhet

Miért nagyobbodik meg a mellünk menstruáció előtt?

Miért nagyobbodik meg a mellünk menstruáció előtt?

Horoszkóp

Napi horoszkóp: Hajlamosak lehetünk a pazarlásra - November 26.

Napi horoszkóp: Hajlamosak lehetünk a pazarlásra - November 26.

Szépséghírek

Rihanna megosztotta a legjobb barack árnyalatú smink tutorialt

Rihanna megosztotta a legjobb barack árnyalatú smink tutorialt