Magyar szemüvegmárka kapta a szemüveggyártás legzöldebb díját!

2021.október.8.

2021-ben a Tipton Eyeworks nyerte el az Optic for Good névre keresztelt díjat, a környezetet és fenntarthatóságot fókuszba helyező gyártásért! Zack Tipton 1998-ban kezdett el szemüvegeket készíteni Amerikában, 2001-ben pedig Magyarországra költözött, hogy Vinylize nevű márkáját elindítsa. Mindig is fontos volt számára, hogy környezettudatos anyagokból, kézzel készítse a termékeit, amelyért most egy rangos elismerésben is részesült!

A Tipton szemüvegkeretek eddig is kiemelkedtek a piacon, hiszen régi bakelitek és vinylek újrahasznosításával készülnek és olyan hírességek is viselik a különleges darabokat, mint Elton John, Shawn Mendes vagy Robbie Williams. A környezetbarát, kézzel készült szemüvegkeretek most a szakmabeliek figyelmét is felkeltették, így az Optic for Good díjat a Tipton Eyeworks-nek ítélték.

A rangos díjat egy francia látszerész és zöld aktivista, Carole Riehl alapította és a legzöldebb szemüveggyártónak ítélik oda minden évben, ami azt jelenti, hogy elvárt, hogy az alapanyag környezetbarát és a gyártás során a fókusz a fenntarthatóságon legyen.

Íme a díj szigorú kritériumai, melynek a Tipton egytől-egyig tökéletesen megfelelt:

· évente min. 3 tonna műanyagot hasznosítanak újra a gyártás során

· minden anyag és alkatrész a legközelebbi beszállítótól származik

· a megrendelések 100%-a házon belül készül el

· minden megrendelést biológiailag lebomló csomagolásban indítanak útjára

· minden szállítást az adott gyártó hajt végre, nem egy megbízott szolgáltató vagy forgalmazó

· nincs elfekvő készlet

Zack Tipton, a márka alapítója már számos rangos elismerésben részesült, de ez talán az eddigi legnagyobb elismerés a márkája számára. A díj elnyerésével kapcsolatban így nyilatkozott: A Föld egyik legkörnyezetbarátabb szemüveggyártójaként akkreditáltak minket. Az anyaghasználat ökológiailag progresszív megközelítésével elkülönítjük magunkat más márkáktól. A nem megújuló forrásokkal és a környezetszennyezéssel egyre tudatosabban foglalkozunk, és ahogy felismerjük az újrahasznosítás fontosságát és a vállalatok szerepét és hatását, az aggodalmunk is egyre nő. A Tipton Eyeworks egyedisége, hogy egyfelől LP lemezekből készít szemüvegkereteket és kiegészítőket, melyeket a Vinylize márkanév alatt értékesítünk, másfelől az újrahasznosított töltényhüvelyek a Caliber Optics kereteinkbe kerülnek beépítésre.

A Tipton küldetése mindig is magába foglalta az etikus és lokális, modern gyártási folyamatokkal történő előállítást, így csökkentve a hulladéktermelést. Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság iránt, vásárlóink pozitív visszajelzései ezzel kapcsolatban szintén nagyon fontosak. Ez segít nekünk elérni céljainkat a fenntartható szemüveggyártók úttörőjeként. Öröm, hogy egyre többen értik meg a fenntarthatósági intézkedések növelésének szükségességét. A Tipton lenyűgöző stílusokkal forradalmasítja az iparágat, magába foglalva a környezettudatos divat előrehaladott megközelítéseit.”

A Tipton egyébként nemrég piacra dobta a Schiffer Miklóssal megálmodott, kék szemüvegkeretét, amely limitált számban kapható, egyedi tokkal és törlőkendővel. Természetesen ehhez a szemüvegkerethez is kizárólag környezetbarát és fenntartható alapanyagokat használtak fel. A szemüvegkeret bemutatójáról készült beszámolónkat itt olvashatod el.

Nemrég került bemutatásra a Tipton legújabb kollaborációja Schiffer Miklóssal. A közösen megálmodott és megtervezett szemüvegkeretnél szintén fontos volt, hogy környezettudatos alapanyagból, fenntartható módon, kézzel készüljön minden darab. A limitált számban elérhető szemüvegkeret bemutatójáról ITT olvashattok bővebben.

Szerző: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

10 szépségápolási trend a '90-es évekből, ami visszatérni látszik

10 szépségápolási trend a '90-es évekből, ami visszatérni látszik

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!