Minden, amit tudnod kell a Primark magyarországi nyitásáról

Szeptember közepén nyitja első magyarországi üzletét az a márka, amit a divat iránt érdeklődők valószínűleg már elég jól ismernek. Eddig Bécsig kellett menni, hogy felvásároljuk a fast fashion egyik legismertebb nevének darabjait. A Primark női és férfi, valamint gyerek ruhadarabok mellett smink termékekkel és lakberendezéssel is foglalkozó divatáruházlánc első magyarországi üzletének pontos nyitási dátuma még nem ismert.

Primark
Primark üzlet Szicíliában - de már nem kell sokat várni, 2023 szeptemberében Budapesten is nyílik üzletük
Fotó: Primark

A lánc jelenleg 15 országban van jelen az európai piacon és az Egyesült Államokban, és 416 boltot működtetnek, de a várakozásaik szerint 2026-ra 530 üzletet tudhatnak majd magukénak, ennek elérésében fontos szerephez jut a régiónk is, így várhatóan nem állnak meg egy üzletnél.

Hamarosan itt a Primark!

A bejelentés szerint a következő pénzügyi évben, azaz várhatóan szeptember 15-e után nyitja meg az első üzletet Budapesten - írja a BLIKK . A cikk szerint „a budapesti üzlet a legújabb divattrendek és a mindennapok során használt alapvető cikkek tőlük megszokott egyedi, kedvező árú választékával várja majd a vásárlókat".

Már a hely is kiderült

Azt is tudni lehet már, hogy az első magyarországi Primarkot az Arena Mallban találod majd. Az áruházlánc néhány éve kezdte a terjeszkedést a régióban, legutóbb Románia fővárosában, Bukarestben nyitottak üzletet december közepén, de jelen vannak Lengyelországban, Csehországban és Szlovéniában is, valamint már korábban bejelentették, hogy idén Szlovákiában is új üzletet nyitnak.

Mit találsz majd itt?

A Primark arról híres, hogy nem szállnak el az árai, miközben a legdivatosabb ruhadarabok folyamatosan megújuló kollekciójából válogathatsz. A kínálatban több licencetermék is megtalálható, vagyis Disney-minták, popkulturális utalások is visszaköszönnek majd a ruhadarabokról vagy éppen az ágyneműkről, kiegészítőkről.

Muszáj megnézned! Európában egyedülálló Nike márkabolt nyílt a Westendben

A fenntarthatóságról ne feledkezz meg!

Bár elsőre nagyon csábítóan hangzik, hogy olcsón vehetsz sok divatos darabot, mégis érdemes odafigyelni a környezetre is - viszont a jó hír az, hogy olyan alapdarabok között is válogathatsz, amelyek évekig a ruhatárad meghatározó darabjai lesznek. Emiatt egyébként évekig rengeteg támadás is érte a vállalatot, akik meghallották a vásárlói igényeket, és egyre bővül a Primark Cares almárkájuk, amely megfizethetőbbé tenné mindenki számára a fenntartható divatot.

Érdekel a divat? Akkor ne maradj le ezekről a híreinkről sem!

Ez is érdekelhet

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói