Meg nem értett darabok, avagy mi lesz a sorsa a szuper extra Sugarbird ruháknak?

2016.december.21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ezúttal Varró András stílustanácsadó, a Sugarbird stylistja avatott be minket a magyar divatmárka meg nem értett darabjainak a pszichológiájába.

Sugarbird Queen
Sugarbird Queen
Fotó: Sugarbird

Elmeséli, melyek volt a Sugarbird legutóbbi kollekcióinak a legextrább darabjai, melyek sokaknál kiverték a biztosítékot, és azt is elárulta, mi lesz ezeknek a ruháknak a sorsa. Természetesen a szuper izgalmas és rengeteget vitatott Queen kabátról is szó esik.

Azt már megszoktuk a nagy divatházaktól, hogy a kollekcióikban szinte alig találni olyan darabot, amit a hétköznapokban is lehet viselni, ezzel szemben ez a Sugarbirdre abszolút nem jellemző. Nagyon fontos szempont nektek a hordhatóság, mégis készül egy-egy olyan kreáció, ami kiveri a biztosítékot. Mi ennek az oka?

Először is ehhez meg kell vizsgálnunk, hogy miből ered ez. Sokszor szükség van olyan különleges darabokra a kollekciókhoz, amelyeket extraként tudunk kínálni. Ilyen alkalmak például egy-egy tévés műsor, a legnagyobb kereskedelmi csatornákkal folyamatos együttműködéseink vannak, nekik nem feltétlenül azokra a darabokra van szükségük, amik a hétköznapi forgalomban vannak, és bárki számára elérhetők, hanem olyanokra, amelyek kicsit figyelemfelkeltőek, kicsit extrábbak. Együtt dolgozunk egy amerikai pr céggel, akik kifejezetten ezekre a daraboka figyelnek fel, hiszen az olyan sztároknak, mint Rihanna vagy Beyonce úttörőknek kell lenniük a divatban. A figyelemfelkeltő daraboknak pedig pont ezek miatt is, nagyon erős image értékük van. A mostani téli kollekciónkban sarkalatos pont az oversize kabát Queen felirattal vagy anélkül (mindkettő kapható). Ez az óriási, hálózsákszerű kabátrend a világ más pontjain iszonyatosan menő, mar most több világsztár stylistja bekérte tőlünk.

Mi lesz ezeknek a daraboknak a sorsa, ha mégsem sikerül itthon eladni?

Általában csökkentett darabszámban gyártjuk, kifejezetten a megrendelői igényeket szem előtt tartva, de ezekből nem szokott megmaradni egy sem. Iszonyatosan nagy a felhajtás körülötte, ha kirakunk egy képet róla a social felületekre, akkor szinte csak meg nem értéssel találkozunk, ugyanakkor a végén az jön le, hogy még ismételni is kell belőle, mert akkora igény van rá. Nekünk nemcsak követnünk, hanem teremtenünk is kell a trendet. Ehhez pedig az image darabok elengedhetetlenül fontosak. Ki kell lépnünk a komfortzónánkból, ha fejlődni és feltűnni szeretnénk. Nagyon nagy a divat piac a világon, és az extrémitás fontos felület! Figyelni kell mi az a pont, mik azok a határok, amelyek még emészthetőek és ezekből "építkezünk" felfelé. Továbbá nagyon fontos a tervező csapatnak, hogy kicsit ők is kreálhassanak, hogy kicsit ők is "elszabaduljanak", ezek nagyon fontosak számunkra, és a cég szerencsére hátteret biztosít ahhoz is, hogy néha mindenki megvalósíthassa önmagát.

Szoktatok utána gyártani, főleg ilyen limitált darabokból?

Előfordul.

Volt-e olyan darab, ami megjelenésekor annyira nem izgatta a vásárlókat, de később valamiért mégis előkerült, és keresték?

Természetesen. Főleg, ha egy olyan ember veszi fel, aki egy komplett lifestyle-t, stílust visz bele, vagyis, megmutatja, hogyan kell hordani a ruhát.

Ördög Nóra Sugarbird
Fotó: Sugarbird



Itthon kik azok, akik szívesen viselnek ilyen extra darabokat?

A stylistok nagyon szeretik ezeket a ruhákat, előszeretettel viselik is, de főként fotózásokra, tévéműsorokba viszik el. A hírességek közül Ördög Nóra, Keresztes Ildikó nagyon szeretik a ruháinkat, de Pásztor Anna is iszonyatosan rá van kattanva ezekre a meg nem értett darabokra, hiszen ő maga is egy ilyen jelenség, aki nem hétköznapi. Király Linda számára is készítettünk egyszer egy szoknyát, amit ő külön kért. Az énekesek egyébként általában szeretik a márkát, Wolf Kati, Nika, Zséda, Szekeres Adrienn és az X-faktoros sztárok közül szinte mindegyik viselte már a ruháinkat. A nemzetközi hírességek közül nagyon durva volt, amikor Beyoncé viselte, aztán Pia Mia, most Olivia Holt vette föl, de a fiatalabb Disney sztárok is előszeretettel hordják kint az USA-ban a ruhákat. Különböző divatanyagokban is megjelentünk már külföldön, úgyhogy egyre többen ismerik a márkát és szélesedik a kör.

Az utóbbi kollekciókból milyen darabokat emelnél ki ebbe a kategóriába?

A legizgalmasabb most a Queen dzseki, és ezen felbuzdulva januártól bőven jönnek olyan darabok, amelyekkel ugyanaz lesz, hogy "Úristen, nem akarom", de a számok az ellenkezőjét fogják mutatni, és igenis kelleni fog az embereknek. Ez az irány egy egész kollekciót fog kapni.

Sugarbird Queen
Fotó: Sugarbird

Csak a meg nem értett kreációkra jellemző ez a reakció?

Igen, rengeteg darab van, ami nem feltétlenül meg nem értett, de túlontúl extra ahhoz, hogy forgalomba lehessen hozni, ilyen például a szentképes síoverál, vagy a köves, szíves ruha, ami szerepelt az X-faktorban is. Ennek a ruhának tüllfodros az alja, derékig sliccelt, és középen egy hatalmas köves, szívdekoltázs díszíti, aminek az az érdekessége még, hogy középen kapcsokkal rögzített, amiben egy pálca található, és ha ezt kihúzod, akkor az egész ruha leomlik. Nagyon durva és közben veszélyes is! Képzeld el, hogy elmész egy bálba és valaki véletlenül kihúzza, és leesik rólad a ruha! De legalább este nagyon könnyen levehető, ami akármelyik oldalról is nézzük – a nő vagy az úr részéről -, nagyon praktikus (nevet).

Baranyi Ádám keresztes kollekció
Fotó: Sugarbird

Ezeket a darabokat, ugye, nem lehet megvásárolni, mégis megrendelésre elkészítitek?

Természetesen. Ilyenkor van egy prioritási lista, hogy milyen eseményeken fog szerepelni a ruha. Ezenfelül vannak még olyan alkalmak, amikor egy-egy darabot csak a kifutóra vagy egy fotózáshoz készítünk, de ilyenkor is az lesz ezeknek a sorsa, hogy mire forgalomba kerülnek, már hordhatóbbá tesszük őket.

Még több:

Meg nem értett darabok, avagy mi lesz a sorsa a szuper extra Sugarbird ruháknak? Varró András stylist mindenre fényt derít.


Galéria

Bezárás
2021.01.31.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője