Williams esztétikája sokkal inkább illik a francia divatház gótikus, határokat feszegető és az utcai megjelenést keverő stílusához, ami az előző tervező, Riccardo Tisci kollekcióira is annyira jellemző volt.

A kaliforniai autodidakta tervező karrierje 2008-ban indult be, amikor Kanye West egy, az asszisztálásával tervezett Erin Hirsch dzsekit viselt a Grammy gálás fellépésén a Daft Punkkal. Innentől kezdve rendszeres együttműködője lett Westnek, majd Lady Gagának dolgozott, akin keresztül megismerkedett Nick Knighttal, Nicola Formichettivel és Hedi Slimane-nal, akiket mind inspirációiként és mentoraiként emleget. A 2010-es évek elején Williams együtt dolgozott többek között Virgil Abloh-val egy tervezői csapatban, a Been Trillben, a csapat kollekciókat és divathetes bulikat szervezett, aminek sikerén felbuzdulva indította el saját márkáját Alyx néven az olasz streetwear beszállító Slam Jam céggel közösen. A márka sikeres női és férfikollekcióinak köszönhetően kapott megbízást a Monclertől, majd a Dior Men ház igazgatójával, Kim Jones-szal dolgozott együtt, a kollaboráció az LVMH házon belül, amihez a Givenchy is tartozik, akár még folytatódhat is. Sőt, az is elképzelhető, hogy a Louis Vuitton tervezőjével, Abloh-val is felveszik újra munkakapcsolatot, csak képzeljük el az őrületet, amit egy Givenchy x Dior Men x Louis Vuitton kollekció váltana ki.

Matthew Williams érkezése az LVMH csoporthoz új kapukat nyit meg a különböző divatházak együttműködései között, amivel az egész divatipar működését is akár át tudják szervezni. Az sem elhanyagolandó, hogy Williams 3D modellező technikával tervez, aminek köszönhetően a divat technikai fejlődésének az élén fog járni egy immár nagyon is befolyásos terepen ráadásul.

A haute couture-ről viszont nem volt szó a Givenchy bejelentésében, ami viszont kifejezetten új terep lesz Williams számára, aki ugyebár az utcai, vagány stílus képviselője. Ez azonban a Givenchy ház jövőbeni pozicionálásáról is sokat elmond. A házat Hubert de Givenchy alapította, aki Audrey Hepburn híres kis fekete ruháját is tervezte az Álom luxuskivitelben filmhez, majd olyan legendás tervezők vették át az irányítását, mint John Galliano vagy Alexander McQueen, akiknek köszönhetően a divatház egy erősen funkcionális irány felé kezdett el haladni.

Nekik találkozni kellett - Audrey Hepburn és Hubert de Givenchy

Nekik találkozni kellett - Audrey Hepburn és Hubert de Givenchy

Matthew William első kollekcióját Párizsban fogja bemutatni 2020 októberében.

Ez is érdekelhet

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.