Mi az a divatfilm? - Magyar siker a La Jolla divatvideó-fesztiválon

2012.augusztus.13.

A régebb óta Dubajban élő magyar divatfotós, Richweisz Péter a divatvideó műfajában is kipróbálta magát. Nem is akárhogy, hiszen filmjét a világ legnagyobb divatvideó-fesztiváljára is meghívták.

Péter és asszisztense blogbejegyzésekben számol be a háromnapos La Jolla fesztiválról, ahol igazán sikeresen szerepeltek egy olyan mezőnyben, ahol rengeteg világsztár is megmutatta magát.

A divatvideó műfaja nálunk szinte a nemzetközi szintérrel együtt indult. Ráadásul, hála Abodi Dóra és Baksa Zsófia lelkesedésének már kétszer rendeztek itthon Fashion Video Festivalt, amelyet természetesen a GLAMOUR is támogatott. A hazai fesztivál évről-évre sikeresebb, és reméljük, hamarosan hírnevében és rangjában is eléri a La Jolla fesztivált!

Shub Qureshi, Richweisz Péter filmjének producerének bevezetője a La Jolla fesztiválhoz:

Mi is az a divatfilm? Van akinek a divatfilmről a Zoolander, Az ördög Pradát visel ugrik be? Szerencsére egyre kevesebben vannak ezzel így!

A La Jolla divatvideó-fesztivál idén már harmadik alkalommal ünnepli a divat és a film nagyjövőjű szerelemgyerekét. Nincs megkötés, 3 percestől a félórás divatvideóig, az egyszerű múzsafilmtől a teljesen absztrakt alkotásig rengeteg egymástól eltérő divatvideó mutatkozik be a La Jollán.

Richweisz Péter-karikatúra a La Jolla fesztivál honlapján.
Richweisz Péter-karikatúra a La Jolla fesztivál honlapján.

Óriási megtiszteltetés volt, hogy Richweisz Péter Alkímia című filmjét meghívták a világ legnagyobb divatvideó-fesztiváljára, ahová (San Diegóba) mint a film producere én is elkísértem Pétert.

Az Alkímia című filmet természetesen a régi tudományág ihlett, és Péter dubaji Desert Fish névre keresztelt stúdiójában készült. A divatvideóban olyan neves dubaji haute couture divatházak kreációi jelennek meg, mint az Amato, az Ezra, a Michael Cinco, a Hassan Mardash vagy az Also Amber Feroz. A dubaji divattervezők egyre jelentősebb sikereket érnek el, és egyre nagyobb irántuk az érdeklődés. Az Amatót vezető, a Fülöp-szigetekről származó Furne One öltöztette már Jennifer Lopezt és Katy Perryt is, Michael Cinco pedig egy szezonban Tyra Banks műsorában, az America`s Next Top Modelben volt zsűri.

Hamarosan a La Jolla első napjának beszámolójával folytatjuk.

Ez is érdekelhet

Minden, amit tudni akartál a cukormentes diétáról

Minden, amit tudni akartál a cukormentes diétáról

Monitor

A rajongók szerint a You sztárja, Joe egy pszichopata, de a szakértők máshogy gondolják!

A rajongók szerint a You sztárja, Joe egy pszichopata, de a szakértők máshogy gondolják!

Divathírek

Ezek voltak Diana hercegné legikonikusabb ruhái

Ezek voltak Diana hercegné legikonikusabb ruhái