Mindenünk a Panel! - Dori Tomcsanyi tavasz-nyár

2014.február.18.

Nem véletlenül imádják a GLAMOUR olvasói a fiatal divattervezőnő, Tomcsányi Dóri kreációit. Mivel lassacskán tényleg kitavaszodik így február végére, ideje, hogy megismerd a dizájner friss és üdítő tavasz-nyári kollekcióját.

Dóri Tomcsányi
Fotó: MóróMáté

A tavalyi Gombold újra pályázatra készített, nagy közönségsikert arató mini kollekciója után a soron következő tavasz-nyári szezonra Tomcsányi Dóri újból a "Panel" életérzés hangulatát, motívumait értelmezte és hasznosította újra kollekciójának tervezésekor. A kezdetekkor a panel-téma gondolata szórakoztató ötletként merült fel, amiről aztán hamar kiderült, hogy rengeteg kreatív izgalmat és lehetőséget tartogat magában. Dóri, ahogy erről már nyilatkozott nekünk saját nagyszülei lakótelepi otthonából inspirálódva gyűjtötte azokat az apró, de nagyon jellemző részleteket, finom utalásokat, amiket végül a 2014-es tavasz-nyári kollekció ruháin megfigyelhetünk. Nagymamája asztalterítői, nagypapája autós táskája, a nappali szobanövényei mind-mind izgalmas ötletekként szolgáltak a tervezés során, aminek végeredménye egy igazán életteli, fiatalos kollekcióban öltött alakot.

Tomcsányi Dóri a GLAMOUR Women of the Year 2014 legjobb divattervező kategóriájának jelöltje, szavazz rá és a többi kedvencedre is!

A kollekció két vezérszíne a korall és a türkiz; melyeket púder, világosszürke és fehér anyagokkal hangsúlyozott a tervező. Valamint kifejezetten erre a szezonra készültek különleges digitálisan nyomtatott, szobanövény-mintás selyemruhák is. Szabásvonalak terén a fiatalosan praktikus, ugyanakkor modern nőies formák dominálják a kollekciót.

A ruhák egytől egyig a Tomcsányi Dóritól megszokott nagy odafigyeléssel és sok-sok kézimunkával készülnek, olyan magas minőségű anyagok felhasználásával, mint a hernyóselyem vagy az egészen modern, neon szálakkal szövött pamutok; azoknak a nőknek, akik igénylik a frissességet, és értékelik az ötletességet. Márkájának 2010-es megalapítása óta Tomcsányi Dóri törekszik ezen igényeket megalapozni és ruháival meg is válaszolni. A kollekció darabjai Magyarországon a TheGardenStudio-ban és világszerte több helyen, valamint a márka webshop-jában is elérhetők.

Dóri Tomcsányi

Ez is érdekelhet

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói