Modellblog Madridból #1: Súlykontroll a divathéten

2012.február.3.

Újabb lelkes bloggert köszöntünk a GLAMOUR Online-on: a békéscsabai Bogár Nikolett a Visage Models üdvöskéje, a 2008-as Elite Model Look felfedezettje. Az érettségi óta teljes munkaidős modellként dolgozik, az elmúlt hónapban járt a párizsi haute couture és a barcelonai divathéten, most pedig a Madrid Fashion Weeken jár bemutatóról bemutatóra. Egy rövid bemutatkozás után már olvashatjátok is az élményeit, többek között a szigorú spanyol súlykontrollról.


Üdvözlök minden kedves érdeklődőt újonnan induló blogomon. Bogár Niki vagyok, és a Mercedes Benz Madrid Fashion Weekről írok nektek. De előbb egy pár szót magamról, hogyan is jutottam ide...

2008-ban az Elite Model Look Hungary első helyezettje lettem, így Kajdi Csabi kezei közé kerültem (Visage Management - Mihalik Enikő, Sztrányay Gigi és Szikszai Johanna ügynöksége is - a szerk.), aki eleinte nem nagyon tudott kimozdítani Békéscsabáról, akkor még gimis voltam, pár kisebb-nagyobb munkát csináltam itthon, nyaranta utaztam külföldre, Milánóba és Párizsba, de ahogy tavaly májusban leérettségiztem, és sikeresen felvételiztem, úgy gondoltam, halasztom a tanulmányaimat, szerencsére a választott egyetem lehetőve tette ezt, és most full time vetem bele magam a divatszakmába.

Szeptemberben Párizsban voltam, utána Barcelonában, ennek köszönhetően konfirmáltak a barcelonai és a madridi fashion weekekre. Így amikor január elején visszautaztam Párizsba, kaptam a híreket, hogy egyre több és több show-ra bookolnak a kliensek, szoóval utazom Spanyolországba. Elárulom, kicsit fájt a szívem, mert Barcelonában egybeestek a bemutatók a párizsi haute couture-rel, de jól szervezett time managementtel hétfő délelőtt még Christophe Josse kifutóján lépkedtem Párizsban egy gyönyörű ruhában, utána villámgyors pakolás után még egy castingon is voltam, majd rohantam a reptérre, és este már Barcelonában voltam.


A képen: Bogár Niki a párizsi haute couture divathéten. Kattints a barcelonai fotókért!

Miután lementek az ottani show-k, volt két szabadnapom, ezen a héten kedden érkeztem két modell lány és két bookerem társaságában Madridba. A reptérről egyből súlykontrollra kellett menni, és itt egyetlen lány sem azért izgult, hogy minél kevesebbet mutasson a mérleg, ellenkezőleg, az elérhető lehető legmagasabb számra törekedett mindenki. Ugyanis Spanyolországban szigorú szabályai vannak a Fashion Weeken való részvételnek, a megjelenő modelleknek el kell érniük a 18-as BMI-t, ami természetesen jó kezdeményezés, csakhogy ennek ellenére sajnos ritkán lépkenek a tervezők ruháiban ilyen testtömegindexszel rendelkező leányzók.... Úgyhogy ilyenkor jön a trükközés, mindenki a maga módján. A bookerek néhéz súlyokkal felszerelt öveket kötnek a lányok derekára, 3 kilogrammos melltartókat raknak a póló alá, és tetemes mennyiségű folyadékot kell fogyasztaniuk. Ez akár 5 litert is jelent, negyed óra alatt... Persze senki sem akar hazamenni, ha már 7-8 tervezőnél konfirmálva van... Az egyik lány, akivel utaztam, még aznap hazautazott.

A képen: Niki már a madridi kifutókon - még több fotóért kattints!


Na de az első stresszhatás után mindenki megkapta a neki összeállított programot, es ki-ki ment a maga dolgára. Ez a nap ruhapróbákkal, ismerkedéssel telt, illetve aki végzett, pihenhetett a szálláson. Több kisbusz ingázik naponta a Hilton es Cibeles (itt vannak megrendezve a show-k) között, sajnos Madridból nem is nagyon látunk mást, csak a (gyönyörű) hotelszobát, az autópályát és a kifutót, az öltözőt és a rengeteg szebbnél szebb ruhát.

Folyt. köv. :)

Kapcsolódó galériák:

Bogár Niki a barcelonai kifutókon
Bogár Niki a madridi kifutókon

Modellblog Madridból #1: Súlykontroll a divathéten

Ez is érdekelhet

Az okos az új szexi! Minden, amit a szapioszexualitásról tudnunk kell

Az okos az új szexi! Minden, amit a szapioszexualitásról tudnunk kell

Szépséghírek

Ezek az alkoholos italok a legrosszabbak a bőrnek

Ezek az alkoholos italok a legrosszabbak a bőrnek

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján