Modellblog Madridból #2: "A spanyol híradónak nyilatkoztam"

2012.február.6.

Folytatódik Bogár Nikolett blogja a GLAMOUR Online-on: a Visage modellje az elmúlt két hét alatt 21 bemutatón vett részt három városban (Párizs, Barcelona, Madrid). Olvassátok el második blogbejegyzését a madridi divathétről! (Ha lemaradtatok az elsőről, ide kattintva pótolhatjátok.)

Kedden este pihentünk a szobatársammal, őt Anunak hívjak (a galériában őt is megtaláljátok – a szerk.), egy finn lány. Nagyon könnyen kijövünk egymással, jobb lakótársat nem is kívánhatnék. Szinte teljesen más napirendünk van, úgyhogy én szerda reggel a reggeli után jöttem az első show-mra készülni, ami Jesús Del Pozo bemutatója volt. Kb. 2,5 órával hamarabb kell kezdés előtt megérkezni, hogy elkészüljön mindenkinek a sminkje és a haja, esetleg még egy-két végleges módosítást tesznek a szervezők, hogy minden tökéletes legyen. Ezután volt egy fittingem (ruhapróba egy adott bemutatóra – a szerk.), és máris kellett menni a következő bemutató, Duyos haj és sminkjébe.

Az egész rendezvény egy hatalmas épületben volt, ahol sok különböző márka workshopját találhatjuk, GLAMOUR Spain, Vogue, Harpers Bazaar, Absolut Vodka (nem, nem járunk ide két show között felfrissülni), L'Oréal (ők a divathét egyik fő szponzora, a haj es makeup is az ő jóvoltukból valósul meg), Telva, Mercedes Benz (ők fuvaroznak minket), Kellog's és még sorolhatnám. A GLAMOUR-nál nagyon aranyos vászonszatyrokat lehet csináltatni, ezekről csatolok is egy képet.

A backstage-ben vannak az öltözők, kb. 20 darab, ahol minden tervező szépen kiválasztja a ruhapróbák során, hogy melyik lány mely ruhákat fogja bemutatni, ezek a szobák tükörrel, varrógéppel és mindenféle segédeszközzel vannak felszerelve, mert sokszor a bemutató előtti percekben készül el végleg a ruha. Ezzel csak akkor szokott gond lenni, ha 1-1 gombostű benne marad a nadrág szárában... A ruha mellett természetesen cipőpróba is van, kinek mekkora, talpbetéttel vagy nélküle, ha igen, mennyivel, stb...

A sminkesek és a fodrászok állandóan körülöttünk sürögnek, nincs egyszerű dolguk, a kifutón minden tokéletes, nem lehet kilógó hajszál, kócos lófarok, száraz bőr, lealapozatlan fül... A rengeteg szervezési és koordinációs feladatot az ESMA Proyectos látja el, hihetetlen munkát végeznek, és iszonyú aranyosak, mindig pontosan tudják, hogy kinek hol a helye, melyik bemutatóra kell készülnie, melyik fodrászhoz kell leülnie, mikor kell visszamennie fittingre.

És ugye itt nyüzsög rengeteg riporter, fotós, újságíró, akik folyamatosan képeket, interjúkat készítenek. Azt hallottam egy spanyol barátnőmtől, hogy tegnap benne voltam a híradóban, és hogy egészen jól beszélek spanyolul. :D És tényleg mindenhol ott vannak, a kifutó kijáratánál lesben állnak, hiszen mindenki a lehető legérdekesebb fotókat akarja elkapni.

A lányok amúgy nagyon aranyosak, nincs semmi konkurenciaharc, mindenki intézi a saját dolgát, a saját feladatával van elfoglalva, néha-néha, ha a show-kon egymás közelébe keveredünk, akkor mindenkinek van pár kedves szava a másikhoz.

Egy gyönyörű backstage fotó Nikiről - Még több képért kattints!

Ez is érdekelhet

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!