Modellblog New Yorkból: Wellness Mihalik Enikővel

2012.szeptember.11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

http://www.glamouronline.hu/divatblog/modellblog-casting-fitting-es-kezdodhet-a-show-6595>Állandó bloggerünk, Bogár Niki a New York Fashion Week beckstage-éből blogol. Íme az első napok történései:


Szeptember 6.: Nagy szerencse, hogy korán kelő vagyok, 2,5-3 órával mindig felkelek az első programom előtt, így időben megkaptam az értesítést, hogy új castingom van. Egy gyors újratervezés után ott kezdtem a napom, majd mentem a tesztre, ahol nagyon nyugis volt mindenki, csacsogtak, kávézgattak, nekem viszont igyekezni kellett a Tadashi Shoji bemutatóra. Végül időben odaértem, ez a show a Lincoln Centerben volt megrendezve és minden percét élveztem. Pár nappal ezelőtt a ruhapróbán is jó volt a hangulat, bár Tadashi, a tervező néha elég szigorú tekintetűnek tűnt, a show végén az ő vonásai is meglágyultak. A csapata viszont felettébb segítőkész volt, élveztem a társaságukat.

Zsúfolásig megtelt a backstage, nem csak a modellekkel, szervezőkkel, sminkesekkel, fodrászokkal, de fotósokkal, újságírókkal és riporterekkel is, akik minden egyes pillanatot meg akartak rögzíteni. Ez néha zavaró tud lenni, egy lány mellettem éppen próbálta a lehető legdiszkrétebben leellenőrizni, hogy nem maradt e semmi a fogai közt étkezés után, de egyből ott kattogtattak mellette, szegény egy kicsit fel is csattant.

Most is nagyon egyszerű sminket kaptunk, natúr körmök és egy elegáns, alul összefogott copf. Nagyon szép arany ékszereket viseltünk, nekem fülbevalóm és karkötőim voltak, a ruhám egy pánt nélküli, hosszú, kék csipkeruha volt, a csipke az egész kollekciót végigkísérte.

Imádtam az öltöztetőm, megjelenésre senki meg nem mondaná, hogy ezzel foglalkozik, de vérprofi volt, mindent számomra a lehető legkényelmesebben és egyszerűbben intézett, figyelt a saját ruháimra, továbbá kedves és humoros volt. Szépre sikerült a bemutató, nem nagyon akartam elmenni, de várt még rám egy ruhapróba és 2 casting.

Szerencsére viszonylag hamar végeztem, így egy rövid pihenő és e-mail ellenőrzés után elmentem nyújtani végre, nagyon rám fért, sokszor arra kelek, hogy görcsölnek a lábaim.

Holnap az eddigi állás szerint, lesz egy look-ok összeállításából álló munkám, egy show-m, 3 castingom és egy fittingem.

Szeptember 7.: Ma reggel az Ohne Titel lookjait segítettem összeállítani. Ez abból áll, hogy a kollekció darabjait összhangba hozzák, kiválasztják, hogy pontosan mi mivel illik össze, mit mivel érdemes bemutatni és az utolsó változtatásokat elvégzik, legyen ez akár forma-, szín- vagy anyagbeli. Aranyos emberekkel dolgoztam együtt, nem volt kapkodás és érdekes volt számomra is, hogy miként tanácskoznak, variálnak, próbálgatnak különböző lookokat. Egy bemutató megszervezése nem egyszerű, fontos, hogy melyik outfit után melyik jön, az egyes szettek miként épülnek egymásra, hogy hova kerül a hangsúly, milyen zene szól, stb.

Ezután Houghton show-jára igyekeztem. Náluk saját márkás ásványvizet szolgáltak fel, kaptunk egy kis táskát köntössel, papuccsal, természetesen mind Houghton emblémás, de emellett volt körömlakk és nagyon jópofa M&M`s is a tatyóban, az alábbi utasítással: Prescribed by Dr Houghton for Fashion Week. Fatigue, low sugar levels, headaches and crankiness.

Dosage: Take 10 m&m`s every 5 minutes throughout the Houghton SS13 show. Warning: contents may be addictive and fattening. Overdosing may result in pure happiness. A cukorkákon természetesen Houghton felirat és egy angol bulldog volt, aki a tervezőnő kis kedvence, a castingon és a ruhapróbán és végig ott volt, igazi egyéniség, nagyon mókásan néz ki, össze-vissza állnak a fogai, és a nyelve sem fér a szájába. :)

A bemutató rendben zajlott, tengerpartot idéző díszlet volt, víztükörszerűen csillogott a kifutó, melyet két oldalról növényzet vett körül, lágy szellő fújt, ez természetesen a véletlennek köszönhető, és a háttérben a Houdson River látszódott. Ezt a kollekciót is a csipke uralta.

A divatbemutató után 3 casting várt még rám, ami már egy kicsit nyűgösen ment, főleg a rengeteg táskával a kezemben, ugyanis a már eleve sok és nehéz alapfelszerelésemen kívül az Ohne Titel is megajándékozott egy ÓRIÁSI kötött kardigán-kabát-ruha darabbal, aminek nagyon örülök, vastag, meleg, kényelmes, zsebes, tökéletes lesz az őszi-téli hónapok alatt, emellett a Houghton tasi... Túl sok volt. De egyszer csak hazaértem, és látom a másnapi programom: Marissa Webb call time 6 am.... Remek.

Szeptember 8.: 4 órakor kelés, a szokásos reggeli teendők után indultam Marissához, a prezentáció a Lincoln Centre-ben volt megtartva. Bobbi Brown sminkescsapata dolgozott itt, a smink és haj próbát és velük készítettem. Bobbi igazán aranyos és nagy tudású sminkmester, meg is kérdeztem, mit tud ajánlani puffadt szemre, és mivel nem tudtunk egyetérteni abban, hogy nem puffadt a szemem, elmondta tippjeit. Imádom Marissa Webbet a csapatával együtt, ezt már sokszor leírtam, de nem győzöm hangsúlyozni, hiányozni fognak.

A cipőm kicsit szűk volt, újakat hoztak, nem a ruhapróba alatti darabok voltak, ezért pár percig egy speciális szerkezet segítségével nyújtottuk őket, ennek ellenére sok volt az a 60 perc a prezentáción. Egy prezentáció abban különbözik a show-tól, hogy 1-2, de akár 3 órás is lehet, a vendégek nyugodtan nézegethetik a friss kollekció darabjait, kérdéseket tehetnek fel, mi, hogyan, miből, milyen funkcióval készült.

Ilyenkor amúgy nem csak a modelleket nézik az érkezők, hanem a modellek is a vendégeket, én például nagyon szeretem megfigyelni a különböző stílusos öltözékeket, vagy néha inkább érdekesen fura, mint stílusos, továbbá hírességek is fel szoktak bukkanni a jelenlévők közt. Így gyorsabban is telik ez az idő, ma például a hatalmas záport is figyeltük, ezek apróságok, de így fel sem tűnnek a hosszú percek. Illetve segítőkész háttérmunkások, akiktől lehet kérni egy pohár vizet vagy 5 perc pihenőt. Ezzel természetesen nem illik visszaélni.

Szintén a Lincoln Centerben tartották a következő bemutatóm, Mara Hoffman tervezőnőjét. Mara ruháit előszeretettel viseli többek közt Blake Lively, Halle Berry vagy Kim Kardashian. Ezek a ruhák a hamisíthatatlan "aloha" hangulatot idézték, a smink is türkiz-narancs színű volt, a hajunkban pedig trópusi virágok voltak. Élveztem, szép volt.

Ezután ismét volt egy castingom, majd gyorsan hazamentem lepakolni a felesleges dolgaimat, és találkoztam a fantasztikus anyaügynökömmel, Kajdi Csabival, valamint Mihalik Enikővel. Nagyon sokat beszélgettünk, pletyiztünk, nevettünk, Csabival elmentünk találkozni a londoni Storm ügynökség bookereivel, nekem volt egy ruhapróbám, majd újra hármasban egy spa felé vettük az irányt, ahol testünket-lelkünket kényeztettük. Csodásan éreztem magam, de el is fáradtam, korán indult a nap.

Modellblog New Yorkból: Wellness Mihalik Enikővel

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Karácsonyi csoda: Katalin hercegné még soha nem nézett ki ilyen jól

Karácsonyi csoda: Katalin hercegné még soha nem nézett ki ilyen jól

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője! (x)

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője! (x)

PR

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

PR

A tökéletes ajándékpáros: egy illat neki és neked (x)

A tökéletes ajándékpáros: egy illat neki és neked (x)

PR

Ezekkel a módszerekkel felveheted a harcot a pattanásokkal és pigmentfoltokkal (x)

Ezekkel a módszerekkel felveheted a harcot a pattanásokkal és pigmentfoltokkal (x)