Nagyon berágott a vásárló, de kiderült, hogy vannak ilyen jó fej üzletek is

2015.július.29.

A közösségi média alapvetően változtatta meg az életünket. Hajlamosak vagyunk ennek a hátrányairól panaszkodni időként, de számtalanszor látjuk azt is, hogy bizony pozitív változásokat is köszönhetünk neki.

A babán kívül kinek állhat így ez a nadrág?
A babán kívül kinek állhat így ez a nadrág?

Manapság, amikor annyit hallunk az egészségesebb testképről, akkor nem hanyagolhatjuk el, hogy a közösségi felületeken nagyon népszerű témával kapcsolatban a nagy cégeknél lassacskán elinduló szemléletváltásnak mégiscsak sok köze van ahhoz, hogy a vásárlók, felhasználók azonnal reagálhatnak a túlzásokra, visszásságokra.

Itt van például Laura Kate Berry esete, aki egy nap betért a Topshop üzletébe, hogy farmert vegyen magának. Eléggé felpaprikázta magát azon, hogy a boltban kiállított próbababa egyhén szólva sem reális testére húztak fel egy passzos nadrágot. Természetesen olyan alakú nők csak a mesékben szerepelnek tömegével, mint amilyen a próbababa volt. Laura eléggé frusztált lett attól, hogy a nadrág rajta soha nem fog így állni, fogta magát és nyílt levélben fordult a Topshophoz.

Ki gondolta volna, hogy választ is kap majd, és nem hunynak szemet az esett felett az üzlet vezetői? Pedig az történt, -igaz, akkor már 4 ezren kedvelték, és 800-an meg is osztották a lány levelét -, hogy a Topshop megkövette a vásárlót. Egy nyílt levélben köszönte meg a cég, hogy a lány felhívta a furcsa próbababákra a figyelmet. Kicsit mentegették magukat, miszerint 30 éve működnek együtt a gyártóval, és bár nem egészen realisztikusak a babák, de náluk fontos szempont az angliai 10-es méretű darabokat viszonylag könnyen le lehet cserélni rajtuk. Ami a lényeg, hogy a Topshop ígéretet tett rá, hogy Laura levelének hatására változtatnak az eddigi gyakorlaton, és az üzleteikben elkezdik lecserélni valósabb testképet tükröző babákra a régieket.

Mondja valaki, hogy nem éri meg a fogyasztónak reklamálnia!

Ez is érdekelhet

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói