A naked dress reneszánsza: mutatjuk a legszexibb meztelenruhákat

2022.augusztus.28.

A legmerészebbek meztelenül öltöznek fel, „naked dress” ugyanis most újra trendi! Szórakoztatásul összeszedtük a divattörténet legizgalmasabb szettjeit. Gondoltad volna, hogy 1969-ben Jane Birkin is viselt ilyen merész ruhát?

A meztelenruhák takarnak is meg nem is, és keveset hagynak a képzeletre
A meztelenruhák takarnak is meg nem is, és keveset hagynak a képzeletre
Fotó: Gettyimages.com

A naked jelentése meztelen. A divatban azokra a ruhákra használjuk, amelyek takarnak is meg nem is, és keveset hagynak a képzeletre. Idén a naked dress megnevezés többféle ruhát jelent: vagy a bőrszínnel azonos, teljesen testhez feszülős ruha, vagy egy áttetsző anyag, amelyen csak bizonyos testtájak vannak takarásban, vagy bizonyos felületekre helyezett anyagdarabok, amelyek takarják, amit a viselőjük nem akar közszemlére tenni, de jelentheti a három kombinációját is.

A naked dressről kinek ne jutna egyből eszébe Cher tollakkal díszített, átlátszó ruhája, amelyet az 1974-ben rendezett Met-gálára viselt!? Bob Mackie készítette, aki valószínűleg nem is gondolta, hogy ezzel a ruhával trendet indít el. Cher előtt Jane Birkin is viselt egy fekete áttetsző anyagból készült naked dresst 1969-ben.

Jane Birkin 1969-ben
Fotó: Gettyimages.com
Cher 1974-ben
Fotó: Gettyimages.com

A naked dress igazából sosem ment ki a divatból, ezért Kate Moss is egy fényes anyagból készült áttetsző ruhát választott fekete alsóneművel, amikor 1993-ban a Look of the Year-gálán megjelent. Rihanna 2014-es CFDA-díjátadó szettjéről sem feledkezhetünk meg! Az énekesnő Adam Selman Swarovski kristályokkal díszített áttetsző ruháját viselte az eseményen, amely alá mindössze egy tangát vett fel.

Kate Moss és Naomi Campbell 1993-ban
Fotó: Gettyimages.com
Rihanna 2014-ben
Fotó: Gettyimages.com

Ezek voltak minden idők legmerészebb szettjei a vörös szőnyegen

Az utóbbi időben szinte mindenapossá vált egy-egy naked dress a nagyobb eseményeken. A sztárok még kreatívabbak lettek az elmúlt években a meztelen megjelenésüket illetően, amiből te is inspirálódhatsz! 2021-ben a Met-gálára Zoë Kravitz egy Saint Laurent hálós ruhát választott, ezüstszínű alsóneművel. Nem láttunk sokat, de mégis láttunk mindent. Ugyanerre a gálára Kendall Jenner is egy naked dresst viselt, viszont a kristályokkal díszített ruha alá egy bőrszínű bodyt húzott.

Megan Fox a 2021-es MTV VMA-gálán csillogó bugyiban és egy teljesen átlátszó ruhában lépett a vörös szőnyegre, ami nem hagyott túl sokat a képzeletünkre. A visszafogottabb, elegáns, de ugyanolyan sokat mutató naked dresst viselő hírességekből sem volt hiány. Kim Kardashian a 2019-es Met-gálán egy Thierry Mugler ruhát viselt, ami tökéletesen illeszkedett a testére, a színe pontosan paszszolt a bőréhez, és azt a hatást keltette, mintha a híresség tetőtől talpig csuromvizes lenne. Zendaya igazi stílusikonná nőtte ki magát, amit mi sem bizonyít jobban, mint a Velencei Filmfesztiválon viselt Balmain ruhája. A ruha bőrszínű, feszülős és vizes hatású, ami elegáns, de mégis többet mutat a megszokottnál.

Ezek voltak minden idők legdrágább esküvői ruhái

Ha megjött a kedved és kipróbálnád a trendet, akkor ajánljuk figyelmedbe Daubner Anna új kollekcióját, amiben egy kristályruha és egy kristályszoknya is helyet kapott. A Virag Kerenyi márka is rengeteg makramézott újdonsággal készült, de az Abodi Dóra korábbi kollekciójában látott kristályruha mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen az is alaposan megmozgatja a fantáziánkat, de mégis elegáns.

A nyár legmerészebb trendje: bikinifelső bárhol, bármikor

A cikk eredetileg a GLAMOUR magazin 2022-es július-augusztusi lapszámában jelent meg.

Szöveg: Pongrácz Dóra

Fotó: Zsólyomi Norbert

Stylist: Pintér Judit

Smink: Nógrádi Barbara Haj: Radván

Simon Modell: Hilda/sparklingmodels.hu

Ez is érdekelhet

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói