Újabb nevetséges Photoshop-baki, de nem is akárhol

2017.február.9.

Nagyon erős éve lesz az idei a képmachinátoroknak, még alig léptünk át az év második hónapjába, de a retusőrök máris sziporkáznak.

Már többször leírtuk, és a véleményünk változatlan, a retusálás nem ördögtől való, aki magazinkiadással foglalkozik, annak időnként igenis javítgatnia kell a képeket. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mindezt hogyan teszik, minden évben össze lehet gyűjteni egy szakajtónyi mókásra sikerült képet. A 2017-es listáról már tuti nem lehet leszorítani a víz tetején ácsorgó veterán szépséget, Christie Brinkley-t. A minden évben nagy érdeklődéssel várt Swimsuit Issue első kiszivárogtatott fotóján máris egy igazán vicces bakit láthattunk. Nos, a mindig a magas minőséget képviselő amerikai Vogue magazin nem igazán szokott betlizni, de úgy látszik, ez egy ilyen év, a márciusi lapszámban máris összejött egy igazán kínos hiba.

Elképzelésünk sincs, hogy Anna Wintour szigorú tekintetén hogyan csúszhatott át ez a fotó, ami ráadásul egyenesen a március címlapképbe rondít bele. A Vogue egy igazi all star modellcsapatot szerepeltet a címlapján, ott feszít Kendall Jenner, Gigi Hadid, Ashley Graham is a csoportképen.

Örök tanulság, minél többen szerepelnek a fotón, annál nagyobb a hibázás lehetősége. Hiába az Inez és Vinoodh páros igazán bájos kompozíciója, az összbenyomást erősen lerontja, hogy sztármodell, Gigi Hadid kezét irracionálisan meg kell nyújtani, hogy át tudja ölelni, Ashley Grahamet. Talán fel sem tűnne, hogy szegény Gigi keze, ha a valóságban is ilyen lenne, akkor a bokájáig lógna, ha nem igyekeztek volna azon, hogy mindenképpen látható legyen a modell csuklója. Ha most elképzeljük, hogy a kitakarás nélkül hogyan nézne ki Gigi Hadid kézfeje, akkor máris horrorisztikus végtag képét kellene látnunk. Arról már felesleges is említést tenni, hogy a jobb szélen az Adwoa Aboah-t átölelő Vittoria Ceretti keze is olyan mintha egy torzó lenne.

Amerikai Vogue 2017 márciusi címlap

Szegény Gigi Hadid testrészeivel azonban úgy látszik, csak a baj van. A legfrissebb angol Vogue címlapján egyedül szerepel a modell, de itt nem a keze, hanem a lába okozott gondot. Hiába érte el a sztár, amit csak kevesen, hogy ugyanabban a hónapban a két legjelentősebb divatmagazin címlapsztárja is lett, az örömben jócskán vegyülhetett bosszúság is. A Mario Testino által fotózott címlapon a tekintet ugyan megvan, de valahogy túlságosan elszaporodtak Gigi lábai a fotón. Összesen három van belőlük, mondjuk ebből legalább kettő anatómiailag megmagyarázhatatlan helyen. Az nem kifejezés, hogy a modellnek nincs nagy szerencséje a címlapokkal, hiszen már korábban is belekeveredett ilyen retusálási malőrökbe.

Gigi Hadid az angol Vogue márciusi címlapján

Ez is érdekelhet

A fenntarthatóság ma már választható lehetőség

A fenntarthatóság ma már választható lehetőség

GLAMOUR Horoszkóp

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Sztárhírek

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább