Szobrok is megjelentek a Nubu látványos bemutatóján a budapesti divathéten

2022.február.20.

Megérkezett a Nubu 2022-23-as őszi-téli kollekciója a Budapest Central European Fashion Weeken egy látványos bemutatóval. A márka Szabó Menyhért, kortárs szobrásszal kollaborált, ami egy teljesen új, friss és lendületes oldaláról mutatta be a Nubut. A kortárs szobrász alkotásainak fókusza az emberi arc, az ideál torzulása, és a színek a szobrászatban. Gumilenyomat szobrai tették ismerté, amelyek most meg is jelentek a Nubu kifutón, kabátot helyettesítő kiegészítőkként. A letisztult, Zen életmódot tökéletesen megjelenítő Nubu most élénk színeket és izgalmas formákat is belecsempészett a kollekcióba Szabó Menyhért művészetének köszönhetően. A show-t a szobrász egyik alkotása egészítette ki, amely végig látható volt a kifutón.

Szobrok is megjelentek a Nubu látványos bemutatóján a budapesti divathéten
Fotó: BCEFW

A Nubu új kollekciójáról, a különleges kiegészítőkről, valamint a művészeti kollaborációról Garam Judit, a márka alapítója és tervezője mesélt közvetlenül a bemutató után.

Kérlek mesélj arról, hogy mit láthattunk a kifutón?

A 2022-23-as ősz-téli kollekciót mutattuk most be. Mindig választok egy képzőművészt inspirációként, mert nekem nagyon fontos a hazai művészélet. Mint dizájner és mint divattervező nagyon fontosnak érzem, hogy támogatni tudjam és fel tudjam hívni a figyelmet a hazai kortárs művészetre, úgyhogy ezt a kollekciót Szabó Menyhért szobrászművész inspirálta. A művésznek a munkásságára jellemző, hogy klasszikus szobor arcokat torzóként modernizál.

Fotó: BCEFW

Mi volt a célod Szabó Menyhért szobrász műveinek bemutatásával a kifutón?

A Nubu kollekciókban mindig törekszem az esztétikát és a harmóniát ötvözni, s egyben a Zen filozófiát beépíteni a mindennapjainkba. A kollekcióba próbáltam átvetíteni a harmóniát, az aszimmetria és a szimmetria összhangjával, ahogy a művész torzói és a szép arcok összhangban vannak. Csináltunk egy nagyon érdekes showt, mert a művésznek a munkáiból olyan installációk készültek, amelyek gumiból vannak és mint egy kabát, úgy voltak a vállra dobva a modelleken. Az őszi időszakban lesz kiállításunk is Menyhért műveiből, ahol zömében bronz szobrok lesznek. Ez az Andrássy úti Zen Store-ban lesz. Szeretnénk egy hagyományt csinálni abból, hogy kortárs művészeket állítunk ki, és ez már a 4. kiállításunk lesz.

Fotó: BCEFW

Nagyon sok a fekete-fehér, de nagyon látványosak az élénk színek is, amelyek a Nubutól kissé szokatlanok. Mit mondanál erről?

A Nubu örök színei, a monokróm színhasználat minden kollekcióban egy alap, amit megőrzünk. Persze ezeknek az árnyalatai is mindig jelen vannak a kollekcióban, jellegzetesen a tört fehér, a vajszín, a drapp, a bézs és ugyanígy a szürkének a különböző árnyalatai, de most belecsempésztünk olyan színeket, amelyeket kifejezetten a művész inspirált. Ezek nagyon jellgezetes erős színek, és a monokróm és klasszikus színek mellett, ezek is meg tudnak jelenni és tudnak érvényesülni a kollekcióban kisebb felületeken.

A Nubu kevesebb mintával és inkább feliratokkal dolgozik, most viszont egészen nagy és látványos minták voltak. Ezeket is a képzőművész inspirálta?

Igen, ez nagyon érdekes, mert ezt úgy kell elképzelni, hogy ez egy selyem print, ahol torzókat applikáltunk fel. Nem a ruha volt printelve, ez egy applikáció. Nagyon igényes munkával készült, szinte láthatatlanul volt felvarrva a ruhákra.

Fotó: BCEFW

A NUBU új kollekciójának darabjai tökéletesen kombinálhatok egymással és a korábbi kollekciók darabjaival is, így érdemes már most kiválogatni a kedvenceinket a kifutóról.

Szerző: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Így válassz a szettedhez cipőt!

Így válassz a szettedhez cipőt!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő