Összefogott a Dorko és a NANE a nőket érintő erőszak ellen

2020.március.8.

A Dorko a kezdetek óta fontosnak tartja, hogy minél több olyan fontos ügyre irányítsa a figyelmet, ami nem kap elég reflektorfényt. A márciust a nőket érintő erőszak elleni fellépésnek, és a nők jogai melletti kiállásnak szenteli a hazai márka.

A nőnap alkalmából elinduló @dorkowomen Instagram oldal minden új követője után 100 forintot az Egyesület és az erőszak elleni harc segítésére ajánlanak fel március 31-ig, valamint két kiemelt budapesti üzletében is gyűjtőperselyt helyez el, hogy az egyesület fontos tevékenységeihez anyagi segítséget nyújtson.

A NANE Egyesület Magyarország egyik legrégebbi nőjogi szervezeteként 26 éve dolgozik a nők és gyerekek biztonságáért. A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület 1994-ben jött létre azzal a céllal, hogy a nők és a gyerekek ellen elkövetett erőszakkal szemben lépjen fel.
A NANE-val történő együttműködés nem újkeletű, a tavalyi évben közös eseménnyel hívta fel a figyelmet a Dorko a téma jelentőségére.

"A NANE Egyesület 26 éve dolgozik azért, hogy a nők és gyerek ellen elkövetett erőszak ne mérgezze tovább a társadalmunkat. Ez egy óriási munka, amit tájékoztatással, összefogással és a téma folyamatos felszínen tartásával lehet előre mozdítani. . Ezért is nagyon örültünk a Dorko megkeresésének, és bízunk abban, hogy a közös kampánynak köszönhetően együtt még több emberhez tudunk eljutni. Hasonlóan fontos projektünk a @naneegyesulet Instagram oldalának elindítása, amellyel a fiatalok számára szeretnénk majd egy kommunikációs platformot létrehozni." – mondta el Ötvös Veronika a NANE Egyesület önkéntese.

"Örömmel veszek részt egy olyan kampányban, amelyben az áldozatokra koncentrálnak. Nagyon nehéz a bántalmazottaknak mentálisan és lelkileg is, amikor a bántalmazókat sokkal több jog illeti. Ennek megváltoztatásához kell minél nagyobb összefogás és az érintettek számára az aktív segítségnyújtás, ami szerintem mindenkinek az erkölcsi és etikai feladata. A közöny nagy bűn ilyen helyzetben. Hiszem, hogy a közösségekben az erő."– mondta el Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője.

"Sajnos szinte nincs nap, hogy valamilyen megrázó hír ne kapna napvilágot, ami a nők és vagy a gyerekek elleni erőszakról szólna. A Dorko márka szerencsére egyre több fiatalt tud elérni, aminek erejét aktuális ügyekre való figyelemfelhívásra, prevencióra és cselekvés ösztönzésre tud "használni". A március hónapot, a nőket érintő biztonság hónapjának neveztük ki, ebben olyan partnerünk van a NANE egyesület önkénteseinek személyében, akik mindent tudnak a témáról. A cél, hogy minden nő biztonságos élettérhez és fejlődési lehetőséghez jusson. Az összefogás elengedhetetlen, mindennek a szellemiségét próbáljuk átadni a Nő Erő Jövő szolgenünkkel és kollekciónkkal." – emelte ki Vinkó Ágnes, a Dorko Nő Erő Jövő kampányának alapítója.

További információk:

https://dorko.hu/propaganda/noerojovo

Ez is érdekelhet

Tudtad? 11 különböző orgazmusod lehet

Tudtad? 11 különböző orgazmusod lehet

GLAMOUR Horoszkóp

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Sztárhírek

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább