Pillants be a kulisszák mögé: így készül az igazán stílusos illusztráció

2020.május.11.

Hajdú Anett 2011-ben végzett a MOME-n kiegészítő tervezőjeként. Több mint tíz éve aktív részese a magyar dizájn szakmának, ahol tervezőként és 2015 óta illusztrátorként is jelen van. Képeit digitális és manuális technikával készíti, mely egy izgalmas csavart visz a végeredménybe.
Leginkább a női portrék, erős, egyedi karakterek és a divat világa inspirálja. A sportcipő kultúra és a cipők imádata az illusztrátort is magával ragadta, így most egy ilyen alkotást láthatunk tőle.

Hamarosan megjelenő júniusi lapszámunkat is érdemes lesz beszerezned, mert ott is találkozhatsz Anett rajzával, és ha szeretnéd jobban megismerni különleges világát, akkor kövesd a munkáit az @hajduanett_illustration oldalon.

Mit olvasol most?
Elena Ferrantétől a Briliáns barátnőm című könyvet.

Milyen zenét hallgatsz?

Megunhatatlan kedvencem Anderson Paak, az a végtelen energia, amivel a srác rendelkezik engem is minden helyzetben feltölt.

Ajánlj egy tv műsort:

Egy nagyon érdekes sorozatot néztem meg a minap: Unorthodox. Plusz az Our planet, és az Eye Candy minden pillanata.

Ajánlj egy filmet:
Call me by your name

Ajánlj egy karantén ételt: Miért pont ezt ajánlod?
Casadilla, mert nagyon sokoldalúan megtölthető, és a tortilla is remekül betárazható éléskamra tartozék. Mi rengeteg zöldséget fogyasztunk, azokból jól variálható ragukat készíthetünk, plusz sajt, majd ha kész mellé szósznak pesto, tzatziki, guacamole stb. Ebédre, vacsira egyaránt kiváló.

Mi kapcsol ki a leggyorsabban?
A jóga.

Mi az ami inspirál vagy segít ezekben az időkben?

A jóga, a tét nélküli festés/alkotás, a szabadban, elhagyatott területen a fűben fekvés.

Milyen projekten dolgozol most?

Nagy projektem volt a weboldalam elkészítése, amit a napokban fejeztem be, most pedig épp cipőimádó énemet elégítem ki, nekem tetsző lábbeliket illusztrálok.

Mit rajzolsz legszívesebben?
Az esztétikusan kinéző képekhez vonzódom, legyen az életkép, egy ember portréja, vagy egy szép tárgy. Ezeket alkotom újra, engedem át a személyes szűrőmön legszívesebben. Nem olyan régen kezdtem el manuális technikákkal is dolgozni, mint a lino-metszés vagy az aquarell, ezek készítése, a festékek, papíralapok által kialakuló véletlen effektek nagyon inspirálóak. Ezeket vegyítem manapság a digitális rajzolással, ami a variációk lehetőségét nagyon kitágítja.

Mi lesz az első dolgod a karantén megszűnése után?
Imádom a kávézókat, nem tudok ellenállni az illatnak, atmoszférának, ami ezeken a helyeken körbelengi az embert. Nagyon várom, hogy újra beülhessek a kedvenc kávézóim valamelyikébe.

Ez is érdekelhet

Megfázás ellen: 10 étel, ami segít

Megfázás ellen: 10 étel, ami segít

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk