Simons előtt, Galliano után ilyen a Dior

2012.szeptember.3.

A Dior John Galliano távozása után kicsit gazdátlanná vált, igaz ideiglenes helyettese remek kollekciókat tett le az asztalra, és fennakadás nélkül adhatta át a stafétát Raf Simonsnak. Lássuk az utolsó `gazdátlan` Dior kollekciót!

Bill Gaytten idén ősszel az egyszerűségre és eleganciára helyezte a hangsúlyt az új Dior kollekció tervezésekor, melynek témája ezúttal a "kifinomult modernitás" volt.

A kollekció minden darabjánál a derékon van a fókusz, melyet még inkább kiemel a szoknyák peplum jellegű vonala és bővülése. Csakúgy, mint az előző szezonban, a vállakon nincs hangsúly; a klasszikus nyakvonalat egy-egy darabon kristályokkal díszített bőrnyakláncok emelik ki, de a bőr sok más szettben is nagy szerepet kap. Hasonlóan fontos hozzávalónak bizonyultak az egyszerű, de kifinomult, kötött sapkák, és a klasszikus, most mégis kissé absztrakt módon használt tyúklábminta.

Kattints a képre, és nézd meg a Dior 2012-13-as őszi-téli kollekcióját!

A felvonultatott darabok a fekete, a szürke, a sötétkék, és a visszafogott krémszínek különböző árnyalataiban pompáznak. A nőiesebb formák és az estélyiknél használt tüll a balett légies könnyedségét idézi meg, s a felsőrészeket helyenként még elegánsabbá teszik a mellrésznél használt kristályos rátétek.

A Dior tavaszi bemutatójához hasonlóan most is Karlie Kloss zárta a show-t, de helyet kapott benne a gyönyörű magyar modell, Axente Vanessa is.

Simons előtt, Galliano után ilyen a Dior Simons előtt, Galliano után ilyen a Dior

Ez is érdekelhet

Mi a jó csók titka? 5 tanács, hogy biztosan ügyesen csináld

Mi a jó csók titka? 5 tanács, hogy biztosan ügyesen csináld

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói