Így hozd tökéletes összhangba a sminked és a szemüveged!

2021.június.15.

Egy karakteres, rendszeresen viselt optikiai keret meghatározza a megjelenésedet. Sokan félnek attól, hogy a szemüveg viselése mellett a hangsúlyosabb szemsminkről le kell mondaniuk. Azonban a jól megválasztott kerethez körültekintően passzintott smink sokat dobhat a megjelenéseden.

Felkértük Nyári Dia színésznőt és a GLAMOUR szépségszerkesztőjét, Szakál Rékát, hogy osszon meg néhány gyors tippet, hogyan alakíthatod ki a lehető legtökéletesebb összhangot a sminked és a szemüveged között.

"Rövidlátó vagyok, gyakran viselek szemüveget, a sminkelésben azonban ez a kiegészítő egyáltalán nem akadályoz. Mivel sötét keretes és elég karakteres a szemüvegem, így én inkább a számat hangsúlyozom elegánsabb eseményeken, megjelenéseken. Most számomra is bebizonyosodott, hogy nem kell megijedni egy látványosabb szemsminktől sem." - Nyári Dia

Fotó: Bognár Bogi

Kötött felső WEEKEND MAX MARA 67890 Ft

Keret POLICE 53900 Ft

Réka tippje:

Ha a sportosabb a stílusod, ezt az aviátor keretet imádni fogod! Készíts hozzá egy dinamikusabb sminket, sőt, akár egy igazán látványos árnyalatot is bedobhatsz, mint például ezt a matt kobaltkéket! Ha a dioptria kicsinyíti a szemeid, indítsd a vonalat a szempillasor közepétől, hogy ne nyomd össze őket még jobban!

Fotó: Bognár Bogi

Zakó WEEKEND MAX MARA 119890 Ft

Keret VOGUE 36 000 Ft

Réka tippje:

A kifinomult is lehet izgalmas! Egy ilyen vékony fémkerethez például remekül mutatnak a természetes tónusok, melyekkel anélkül emelheted ki a szemeid, hogy elvonná a figyelmet a lényegről. Ha mínuszos dioptriát hordasz, bátran vess be egy-egy fényes textúrát, hogy ezzel is nyisd a tekinteted!

Fotó: Bognár Bogi

POLICE keret 59900 Ft

Réka tippje:

Egy kis keret itt, egy kis keret ott. Készíts hozzá olyan sminket, ami egyensúlyba hozza ezt a felemás formavilágot. Egy lágy füstös szemfestés igazán jól mutat, pláne, ha az alsó pillasort egy más színnel emeled ki. Meglátod, ha a megfelelő árnyalatot választod a szemszíned csak úgy vibrál majd! Kerüld a nagyon sötét tónusokat, mert könnyen gombszemet varázsolsz magadnak!

Fotó: Bognár Bogi

MIU MIU keret 80 000 Ft

Réka tippje:

Attól, hogy szemüveget viselsz még nem kell lemondanod a trendi sminkekről! Sőt! Olykor-olykor akár kedvenc kereted is inspirálhatja alkotásod, mint például ez a foltos dizájn. Egy élénk szemhéjpúderrel bármikor felturbózhatod a hétköznapi natúr satírod, csak vigyél fel belőle a belső szemzugodba és egy pillanat alatt kinyitja a tekinteted!

Fotó: Bognár Bogi

POLICE keret 45900 Ft

Réka tippje:

Ehhez a karakteres kerethez bizony karakteres smink dukál. Arra viszont próbálj meg odafigyelni, hogy ne ess túlzásba, hiszen könnyen bohócos lehet az összhatás! Egy leheletvékony lebegő tusvonal például fantasztikus választás, hiszen nem csak letisztult, de egy csipetnyi retró-érzést is kelt, akárcsak a piros szemüvegkeret!

GLAMOUR-tipp:

A szemüveg keretezi az arcot, és felhívja a figyelmet a szemöldökre is, így a csata felét megnyerted, ha a szemöldököd megfelelő formájú. Még ha nincs is kedved hatalmas alkotásokat készíteni, a szemöldököd megfelelő formájával elképesztő módon kiemelheted a szemeidet függetlenül attól, hogy milyen keretet vagy dioptriát kell hordanod!

Ez a cikk a GLAMOUR magazin novemberi számában jelent meg.

Ez is érdekelhet

Életed legintenzívebb orgazmusához a G-pont juttat el – így találsz rá

Életed legintenzívebb orgazmusához a G-pont juttat el – így találsz rá

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói