Tölts el egy évet Párizsban a Louis Vuittonnál!

2013.november.22.

Az LVMH ma indítja fiatal tervezői pályázatát, amelynek nyertese 300.000 eurót és egyéves mentori támogatást kap fődíjként. A pályázatok leadási ideje 2014. február 2-a.

A versenyt Delphine Arnault vezeti, és a célja új fiatal tehetségek felfedezése. Delphine Bernard Arnault lánya, akire apja olyan volumenű projektek vezetését bízta, mint például Nicolas Ghesquiére megszerzése a Louis Vuitton élére, vagy a J. W. Andersonba és a Nicholas Kirkwood márkákba való befektetés.

A 18 és 40 év közötti, minimum két női vagy férfi, legyártott, bemutatott és eladott kollekcióval rendelkező versenyzők a www.lvmhprize.com oldalon regisztrálhatnak. A versenyt, melyre a cikk publikálásának pillanatában 73 tervező jelentkezett, Instagramon (@LVMHprizeteam) és az interaktív weboldalon is figyelemmel kísérhetjük.

Az LVMH a 30 középdöntős kiválasztása után, a márciusban megrendezendő párizsi divathéten folytatja a további szelektálást, ahol a versenyzőknek a vásárlókból, szerkesztőkből és stylistokból álló szakmai zsűri előtt, az Avenue Montaigne-i központban kell bemutatniuk kollekcióikat. Ezt követi a tíz döntős kiválasztása, akiknek egy 20 perces prezentációt kell tartani a zsűri előtt, mely nem kisebb nevekből áll, mint a LMVH márkák tervezői: Nicolas Ghesquiére (Louis Vuitton), Marc Jacobs, Karl Lagerfeld (Fendi), Phoebe Philo (Céline), Raf Simons (Dior), Riccardo Tisci (Givenchy), Humberto Leon és Carol Lim (Kenzo). Továbbá Delphine Arnault, Pierre-Yves Roussel, a LVMH divatcsoport elnöke és vezérigazgatója, valamint Jean-Paul Claverie, aki a cég jótékonysági csoportjának a vezetője, illetve Bernard Arnault tanácsadója is a végső döntést meghozó zsűri tagja.

A nyertes 2014 májusában veheti át a Jean-Michel Othoniel francia művész által tervezett díjat. Emellett, további három fiatal tervező elnyerheti az egyenként 10.000 eurót és az LVMH-nál eltölthető egyéves gyakorlatot magában foglaló különdíjak egyikét.

Ez is érdekelhet

Vannak benne csúsztatások, de a Jeffrey Dahmer-sztori legszörnyűbb részletei valóban megtörténtek

Vannak benne csúsztatások, de a Jeffrey Dahmer-sztori legszörnyűbb részletei valóban megtörténtek

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói