Transzszexuális modellt a Victoria˙s Secret kifutójára?

2013.november.8.

Internetes petícióba kezdtek a Victoria`s Secret ellen annak érdekében, hogy a híres fehérneműcég alkalmazza az első transzszexuális modelljét, Carmen Carrera személyében.

Carmen Carrera
Fotó: StevenMeisel/W

Két hónapja az American Apparel divatmárka transzszexuális modellekkel reklámozta legújabb kampányát. Ezen felbuzdulva, most a Victoria`s Secreten a sor, hogy a december 10-i show -jára hasonló modelleket is alkalmazzon. Ennek érdekében már el is indult egy petíció Change.org weboldalon, ahol Carmen Carrera modellnek a fehérnemű bemutatóra való bekerüléséért gyűjtenek aláírásokat.

A 28 éves modellt egy 2011-es valóságshow-ban fedezték fel, ahol a hölgyek a `Superstar` címért versenyeztek egymással. Annak ellenére, hogy nem ő nyert, ezután szerzett magának igazi hírnevet, hiszen innentől kezdve nőként folytatta életét, és az amerikai transgender közösség egyik szóvivője lett.

A modell másik előnye, hogy Marco Marco dizájnerrel ápolt kapcsolata révén, aki olyan sztárokat öltöztetett, mint Katy Perry vagy Nicky Minaj, már rendelkezik tapasztalattal a divat terén. Láthattuk a W magazin címlapján is, amiről egy rövid videót is láthatsz:

A petíció arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy a Victoria`s Secret befolyásának és ismeretségének segítségével megakadályozhatják a transzszexuálisakkal szembeni előítéleteket, és ugyanolyan vásárlóként tekinthetnek rájuk nem csak a fehérneműcégek, de a többi ruhamárka is.

A petíció több mint 23 ezer aláírást gyűjtött alig három nappal azután, hogy elérhetővé tették az interneten.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Váratlan meglepetés érhet - január 29.

Napi horoszkóp: Váratlan meglepetés érhet - január 29.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói